De ce cezariana???

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allya spune:

OZ draga imi cer scuze eu am inteles cum zisese Simona, dar nu pot sa inteleg cum adica la cezariana se poate cu epidurala si la nasterea naturala ba?!? e infiorator! absurd!

ANCUTA te felicit!

mai la mine au fost conditii f bune in spital, sotul langa mine, stiam si respira...si nu sunt deloc fricoasa si am avut parte de dureri fizice la viata mea...si mi s-au parut niste dureri f neplacute si insuportabile...poate pt ca a durat prea mult caci eu nu ma dilatam dar aveam contractii la 2-3 minute de la inceputul travaliului, cand mi-au pus epidurala aveam contractii la un minut si am ajuns la dilatatie maxima abia dupa 10 ore, nu stiu cum si de ce..., daca nu ma dureau atat de rau si nu erau asa de dese si nu eram in saptamana 42 astia m-ar fi trimis acasa ca o facusera cand eram in saptamana 40 cand am avut un inceput de travaliu cu contractii la 5 minute timp de vreo 6 ore..., da nu ma dilatam.... si eu tot sunt frustrata si tare necajita ca nu am reusit sa nasc natural....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by allya

OZ draga imi cer scuze eu am inteles cum zisese Simona, dar nu pot sa inteleg cum adica la cezariana se poate cu epidurala si la nasterea naturala ba?!? e infiorator! absurd!

ANCUTA te felicit!

mai la mine au fost conditii f bune in spital, sotul langa mine, stiam si respira...si nu sunt deloc fricoasa si am avut parte de dureri fizice la viata mea...si mi s-au parut niste dureri f neplacute si insuportabile...poate pt ca a durat prea mult caci eu nu ma dilatam dar aveam contractii la 2-3 minute de la inceputul travaliului, cand mi-au pus epidurala aveam contractii la un minut si am ajuns la dilatatie maxima abia dupa 10 ore, nu stiu cum si de ce..., daca nu ma dureau atat de rau si nu erau asa de dese si nu eram in saptamana 42 astia m-ar fi trimis acasa ca o facusera cand eram in saptamana 40 cand am avut un inceput de travaliu cu contractii la 5 minute timp de vreo 6 ore..., da nu ma dilatam.... si eu tot sunt frustrata si tare necajita ca nu am reusit sa nasc natural....

allya si alex-dinu (28 oct 2003)
http://community.webshots.com/user/allyalex

Fiindca:
- anestezicul local amorteste nervii care controleaza muschii pelvieni si picioarele, in asa fel incat cu acest tip de anestezie - epidurala, femeia nu isi poate misca picioarele pana cand efectul anesteziei nu a trecut, nu poate sa impinga copilul afara. E nevoie de CTG care sa monitorizeze copilul!!!
-Cand o epidurala a fost montata de mai mult de 5 ore, temperatura corpului poate creste. Acest lucru va produce o crestere a frecventei cardiace atat la mama cat si la copil, detectabila pe monitorul CTG. (in Ro au acest monitor?)
-Mai recent, diversele tipuri de anestezie epidurala folosesc o doza mai mica de anestezic local, combinata cu o substanta opiacee precum petidina, morfina sau fentanylul. Cu aceasta epidurala de doza redusa sau epidurala combinata, cele mai multe femei se pot misca ajutate. Totusi sansa gravidei de a naste fara utilizarea forcepsului este redusa.
-Al doilea stadiu al travaliului este incetinit in mod special, crescand de trei ori posibilitatea de a fi necesara utilizarea forcepsului. Femeile aflate la prima nastere sunt in mod deosebit afectate de aceste posibile complicatii. Alegerea anesteziei epidurale poate reduce cu 50% sansa unei nasteri normale.
- Cand se foloseste forcepsul sau cand exista suspiciunea unui stadiu doi prea lung, femeii i se poate efectua o episiotomie, procedeu in care perineul sau tesuturile dintre intrarea in vagin si anus, sunt sectionate pentru a largi iesirea si a grabi nasterea. Sutura acestei sectiuni este necesara si se poate ca sezutul sa fie dureros 2 - 4 saptamani pana cand episiotomia se vindeca.
- Cu toate ca medicamentele utilizate in anestezia epidurala sunt injectate in jurul maduvei spinarii, cantitati substantiale patrund in circulatia sangvina a mamei si trec prin placenta in circulatia copilului. Cele mai multe dintre efectele adverse ale anesteziilor epidurale sunt datorate acestor efecte sistemice sau pentru intregul organism.

La cezariana cu anestezia epidurala (sau rahianestezia) copilul este scos in maxim jumatate de ora incat anestezicul nu il afecteaza! Cum spuneam: Stii ce se petrece. Pe cand cu naturala poti sa stai si 12 ore cu anestezicul ca nu stii cand vrea bebe ca iasa! Asadar pot apare complicatii.
Mai bine nasti natural fara epi!
Mi se pare normal ce spune Simona "Pentru ca ti se face epidurala la cezariana, dar ti se refuza epidurala la nastere naturala. " Se poate sa nu fie suficient de dotati!!!

~~Adela &Julia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oz

[quote]Originally posted by Adela

dureri si sa fi atat de ingrozita de 'chinurile' prin care au trecut fraierele care au ales sa nasca natural, mai ales ca tu nu ai experienta nasterii naturale . Eu am fost operata, am avut onoarea sa-mi fie maruntaiele scotocite si am si 2 nasteri naturale, pot spune ca am experimentat ambele variante (chiar daca nu am facut cezariana) si nu as alege cezariana daca ar fi sa nasc din nou.

Cine a spus ca sunt fraiere? Mey parca aveti orbu gainii!
Din contra! Sunt niste curajoase si eu in veci n-o sa am curajul lor.
Tocmai de asta am ales cezariana: de frica! Si am tot spus frica de cine si de ce! Nu mai scriu!

~~Adela &Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

quote:
Originally posted by Cleomax

ce am sa spun acum nu se vrea morala, fiecare face ce vrea si crede ca-i bine pentru ea.
exceptand cazurile in care medicul a sugerat cezariana pentru motive medicale, nu pot intelege cum de o femeie, viitoare mamica, nu e curioasa sa treaca prin aceasta experienta fenomenala care este nasterea naturala, fie cu epidurala sau fara. da, durerile sunt mari, frica ametitoare, dar este unica sansa in viata sa trecem prin aceasta experienta cu care numai noi am fost blagoslovite. mi se pare o onoare fantastica, de care barbatii nu se vor bucura niciodata, nasterea naturala e ca o poezie, n-as inlocui sentimentele ce le-am avut atunci cu nimic. da, am crezut pentru o secunda ca o sa mor, dar in secunda urmatoare cand, doar sters un pic de asistente, mi-a fost plantat copilul pe abdomen, durerile au disparut ca si cum nu fusesera deloc.
daca unii medici sugereaza cezariana pentru spaga mare, mi se pare criminal, daca mamele opteaza pentru asa ceva datorita dorintei de-a naste "ca o doamna", mi se pare demn de dispret. daca este din cauza fricii, as sugera clasele pentru tehnica respiratiei la nastere.

N-am putut sa citesc chiar toate raspunsurile, dar sint de acord cu ce spune Cleomax, insa inteleg si pe cele care nu pot suporta durerea fizica. Insa dupa parerea mea, mama a doi copii nascuti natural, fara nici o epidurala, din ce am auzit eu durerea de dupa cezariana e mai mare si mai de lunga durata. Eu dupa ce am nascut, chiar si cu epiziotomie, mergeam prin spital de parca nici nu nascusem. Referitor la personalul medical, eu am nascut la Polizu si pot sa spun ca n-a tipat nimeni la mine, nu i-am indopat nici cu prea multi bani, e adevarat ca am avut doctori foarte buni, dar toata lumea mi s-a adresat cu "doamna" si am fost tratata omeneste, ba chiar cu grija as putea sa spun. Deci sint cazuri si cazuri, dar mai exista si OAMENI pe lumea asta.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Sunt o viitoare mamica de octombrie si am ales de mult sa nasc prin cezariana. Iar ce am citit pe acest forum mi-a intarit convingerea.
Am facut alegerea din 3 motive - credinta ca e mai bine pentru bebe, groaza de durere si lipsa de grija a personalului medical.
Zice cineva ca nici o femeie care a nascut normal nu-si mai aduce aminte durerile. Imi permit sa o contrazic. Mama mea isi aduce si acum aminte cu groaza, dupa 29 ani, cat s-a chinuit. Si asta in conditiile in care a nascut cu seful clinicii de la Elias, la care venise cu o pila mare si care a ingrijit-o foarte atent. Ea a fost prima care m-a sfatuit, cu multi ani in urma, ca, atunci cand o sa vina momentul, sa aleg cezariana.
Cat despre personalul medical din Rom ... credeti ca doctorii recomanda cezariana pentru ca le e mai usor, fiindca nu trebuie sa vina noaptea la nasteri? Va inselati. Doctorii nu vin noaptea la nasteri, daca nu sunt de garda, daca te apuca la o ora nepotrivita, n-ai decat sa nasti cu moasa sau cu doctorul de garda - in cazul in care acesta e dispus sa te primeasca. Si n-au interes sa faca cezariana, la care trebuie sa lucreze, cand pot sa stea linistiti sa se uite la tine. Banii oricum si-i iau.
Hai sa va mai povestesc ceva: varul meu este student la Medicina. De prin anul 4, a fost lasat sa asiste la nasteri! Nu sa participe, ca sa invete, cum e normal, ci pur si simplu au nascut femeile cu el! Vi se pare normal? Sa te duci la spital si in loc sa nasti cu doctorul, sa fi lasata cu un student? Ei bine, eu n-as vrea sa fiu pusa in situatia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Draga Naty, felicitari pentru burtica si nastere usoara iti doresc. Dar te rog nu generaliza ca doctorii in Ro nu vin noaptea la nasteri, sau ca nu vin la spital daca nu sint de garda. Anul trecut prietena mea a nascut cu dr.Lemnete, a venit la spital simbata noaptea cind nu era de garda sa o asiste la nastere naturala. Eu am nascut intr-o duminica dimineata, dr. Constantinescu fusese de garda simbata noapte, tocmai ce plecase din spital de citeva ore si s-a intors pentru a ma asista pe mine.. Bineinteles ca sint si din cei care nu vin, tot ce vreau sa spun e ca nu trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala.

Mergi la inceput

ADELA draga ai mare dreptate , dar permite-mi sa te corectez putin, procentul de 50% e f mare, cel putin pt SUA nu e realist deloc, in SUA aproape toata lumea naste cu epidurala si putine ajung la cezariana. Si doza de anestezic e alta la nasterea naturala si alta la cezariana, adica simti contractiile, ti-s grele picioarele dar le poti misca cat de cat si si ridica si deasemenea poti sa impingi si sa simti cum o faci.... cand incerci natural, la cezariana chiar amortesti de tot....
daca simti contractiile nu ai nevoie de monitor!!! si in plus poti sa nu mai apesi pe butonul de dozat epidurala si sa incepi sa simti durere atat cat sa fie nevoie sa impingi. Uite eu simteam exact contractiile, le stiam mai bine ca monitorul, mai putin durerea de la ele....este adevarat ca nu sunt exemplul cel mai bun caci am ajuns la cezariana in cele din urma, dar eu nu puteam oricum naste natural, bazinul meu este extrem de ingust ca si la un barbat si nu s-a "deschis" nici pana in momentul expulziei, copilul meu s-a nascut cu rani la tample si se vedea ca a fortat saracul sa intre pe acolo dar nu a incaput caputul lui, a fost in stress de f mult timp, facuse meconiu, era cu 2 saptamani peste due date...

BANTI eu am avut parte de ambele feluri de dureri si crede-ma ca desi ascutite cele dupa cezariana nici nu se compara cu cele din travaliu...., singura chestie e ca travaliul nu e mai lung de 3 zile, dintre care ultimele 12 ore absolut oribile, pe cand cele de cezariana pe mine m-au tinut cam 3 saptamani, primele zile fiind nasoale...

Mergi la inceput

ADELA, aicea in SUA se foloseste vacuumul (asta nu stiu daca este in Romania), care nu e ca forcepsul, nu-l poate rani pe bebe. Totusi nu e ata de des folosit cum zici tu. Sotia sefului meu a nascut cu epidurala 3 copii de 4 kg fiecare, fara epiziotomie si fara forceps si ca ea sunt f multe....

Mergi la inceput

ADELA draga insa referitor la Romania ai perfecta dreptate si inteleg si eu acum despre ce este vorba, imi pare tare rau de fetele de acolo!

Mergi la inceput

allya draga si totusi sursa de unde m-am informat este Asociatia Americana a Medicilor Ginecologi - 2001 asa ca nu ma corectezi pe mine.

~~Adela &Julia

Mergi la inceput