De ce cezariana???

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by rodicaosoian

BRAVO FETELORRRR ,

EU va sfatuiesc sa nasteti normal ca ii mai bine si o sa si uitati mai usor,la cezariana ai un semn si nu-l uiti niciodata si gandestete ca daca vrei inca un bebe vei fi taiata din nou
succes

rodicaosoian

Rodi,povestea ta se cam aseamana cu a mea dar nu spune nimeni ca a doua oara nu poti sa nasti natural.

Anca Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by descintec

cum sa dorm eu la nasterea lor!

Da di ce sa dormi?? Asa de somn iti era?
Io nu numai ca nu am dormit dar am fost f relaxata ... si m-am bucurat de bebitza mea si dadeam si indicatii pretioase sotului meu (care i-a facut prima baita )

~~Adela, mamica de Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

In cazul meu - din pacate - nu ma pot baza pe sloganul ` asa se intampla pe vremea bunicii`. Nu vreau sa descurajez pe nimeni, dar in prea multe spitale din Romania dotarea, curatenia si, mai grav, atitudinea personalului lasa de dorit. Desigur ca stiu si eu ca poti solicita sa ti se faca epiziotomie - totusi se pot intampla multe la nastere: daca nu vine medicul tau si nasti cu unul incompetent? Nu vreau sa dezvolt prea mult subiectul pt a nu semana panica. Nu toata lumea are un asemenea `bagaj genetic`... Sunt multe femei care se dilata suficient, nu se rup, totul merge OK.
Repet: eu nu sfatuiesc pe nimeni sa nasca cu cezariana; optiunea este pur personala si e data de convingerea mea (poate gresita) ca `neplacerea` cu care s-au ales la nastere 3 generatii de femei din urma mea (mama, bunica, strabunica) ma va urmari si pe mine (ereditate sau fatalitate, nu stiu).
Eu nu ma consider mai putin femeie nascand astfel, puiul meu este minunat, il iubesc rau de tot, si va fi foarte, foarte curajos chiar daca mie mi-a fost teama sa-l aduc pe lume normal.
Tuturor va doresc nasteri usoare, indiferent de care ar fi ele!!!
Dana si Eric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by mamagiuliei

Descantec, dar daca nu ar fi fost posibil sa nasti natural (exista n cauze care impiedica nasterea vaginala), te-ai fi simtit mai putin mama ??? Sau ... ???

Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16

Daga mea, nici vorba. Nu cred ca femeile care nasc prin cezariana sunt mai putin mame. Si stiu ca sunt femei carora le e extrem de frica de durere. Cum as putea sa le condamn ca aleg sa nu treaca prin ea? Am spus doar de ce nu as putea alege eu cezariana, fara vreo obiectie fata de cele care o aleg.

D.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anky

De--------------------------------------------------------------------------------

Eu am avut doua nasteri. Normale, prima in limitele suportabilului, a doua destul de grea, copil voinicel, 4300 g. Peridurala, atunci, nu era o practica obisnuita, de care sa stie cei neinitiati. Sa va spun de ce nu as alege eu cezariana nici in ruptul capului: cum sa dorm eu la nasterea lor! Dintotdeauna mi-a placut sa ii initiez, sa paticip alaturi de ei la ceea ce fac. Si inainte de orice as vrea sa ii invat curajosi. Cum sa fac asta daca nu as indrazni sa ma doara? :)

Descintec,cine ti-a spus ca vei dormi la nasterea lor?Cu epidurala sti absolut tot ce se intimpla si vezi copilul imediat.

Anca si Bianca

epidurala e o forma "ajutata" a nasterii normale, nu prin cezariana, nu? :) Cred ca daca acum as mai avea o sarcina, dupa experienta cu Stefan si stiind ca fac in general copii destul de mari, as alege nasterea cu epidurala.

D.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adela

quote:

cum sa dorm eu la nasterea lor!

Da di ce sa dormi?? Asa de somn iti era?
Io nu numai ca nu am dormit dar am fost f relaxata ... si m-am bucurat de bebitza mea si dadeam si indicatii pretioase sotului meu (care i-a facut prima baita )

~~Adela, mamica de Julia

Chiar ca imi era somn, ca m-au apucat durerile la 12 noaptea. Si la mine somnul e sfant, eram cumplit de nervoasa ca nu pot dormi. Deci aveam motiv intemeiat de anestezie generala :)) A fost greaaaaa alegerea, da curiozitatea sa vad cum e o nastere a castigat :)

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

epidurala e o forma "ajutata" a nasterii normale, nu prin cezariana, nu? :) Cred ca daca acum as mai avea o sarcina, dupa experienta cu Stefan si stiind ca fac in general copii destul de mari, as alege nasterea cu epidurala.

DESCINTEC,nu draga mea,epidurala se face si la cezariana si nu simti absolut nimic dar sti ce se intimpla.Esti cit se poate te treaza si iti vezi copilul imediat.Eu am nascut prin cezariana cu epidurala.

Anca DPN 08.05.05 siBianca

http://community.webshots.com/user/anky2100

Mergi la inceput

ok, anky

atunci, mai exact, eu as alege o forma care sa usureze durerile nasterii. Tot epidurala, dar fara cezariana :) Mie mi-a plactu sa fiu activa si sa particip la nastere. Sa simt, sa stiu ce inseamna. Nu inseamna ca impun cuiva punctul meu de vedere.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chri spune:

http://reclamaaaaaaaaa/forum/forum.php?forum=0000000021&subiect=296, daca vreti sa cititi ce a patit just_vyo. Nu vreau sa va sperii, doar sa vedem si alte pareri si experiente. Probleme e ca va exista mereu teama, oricum am alege sa nastem. Trebuie sa fim tari si sa avem incredere in alegerea facuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

quote:

Eu am avut doua nasteri. Normale, prima in limitele suportabilului, a doua destul de grea, copil voinicel, 4300 g. Peridurala, atunci, nu era o practica obisnuita, de care sa stie cei neinitiati. Sa va spun de ce nu as alege eu cezariana nici in ruptul capului: cum sa dorm eu la nasterea lor! Dintotdeauna mi-a placut sa ii initiez, sa paticip alaturi de ei la ceea ce fac. Si inainte de orice as vrea sa ii invat curajosi. Cum sa fac asta daca nu as indrazni sa ma doara? :)

Apoi e un act initiatic, o experienta a sacrului. Prin efort, durere si sange se naste un sufletel. Eu nu as fi putut sa renunt la experienta asta.
D.

Minunat spus,te rog sa primesti o si de la mine!
Minunat!

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Mergi la inceput