De ce cezariana???

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

quote:
Originally posted by anky

Eu zic sa incheiem subiectul acesta.Nu e cazul sa o lungim la nesfirsit cu teoria noastra.Fiecare organism e altfel si reactioneaza diferit.Fiecare are dreptul sa decida cum vrea sa nasca,natural sau prin cezariana.In primul rind nu toate putem naste natural.Si daca eu aleg cezariana nu vad care e problema voastra.Si inca o data intrebarea era DE CE CEZARIANA? si nu invers.Deja a-ti devenit penibile si am impresia ca nu aveti altceva mai bun de facut.
Lasati sicanele deoparte pentru ca nu isi au locul aici.

Anca DPN 08.05.05 si Bianca

Sa-mi fie cu iertare, dar eu logica asta n-o inteleg:
in primul rand zici ca nu toata lumea poate naste natural si apoi spui ca alegi cezariana. De unde stii ca nu poti naste natural??? daca alegi din start cezariana (exeptand cazuri medicale, care nu intra in discutie).

Mie mi se pare ca multe din cele care au ales cezariana la cerere se simt un pic cu musca pe caciula, si cauta, prin tot felul de argumente lipsite de temei, sa se justifice.

N-am zis ca nu are fiecare dreptul sa aleaga. Dar ca trebuie sa aleaga in cunostinta de cauza. Daca toata lumea ridica-n slavi cezariana, nu vad pe careva alegand nasterea naturala. De aceea ma bag si eu in seama, poate-poate se mai lumineaza felete (bravo celor care au deschis ochii, va multumesc si va felicit inca o data)

Mult curaj si cat mai putine cezariene!

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Eu zic sa incheiem subiectul acesta.Nu e cazul sa o lungim la nesfirsit cu teoria noastra.Fiecare organism e altfel si reactioneaza diferit.Fiecare are dreptul sa decida cum vrea sa nasca,natural sau prin cezariana.In primul rind nu toate putem naste natural.Si daca eu aleg cezariana nu vad care e problema voastra.Si inca o data intrebarea era DE CE CEZARIANA? si nu invers.Deja a-ti devenit penibile si am impresia ca nu aveti altceva mai bun de facut.
Lasati sicanele deoparte pentru ca nu isi au locul aici.

Anca DPN 08.05.05 si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by cataghe
.....In alta ordine de idei, in ambele clinici in care am lucrat eu si in spitalul in care lucrez acum ....

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Cataghe,
am vazut ca esti medic si ai dat aici niste raspunsuri ample din care a reiesit ca nu prea esti pentru cezariana ci pentru nasterile normale. As vrea sa-ti pun o intrebare. Tu in calitate de medic, ai o pacienta pe care o urmaresti intreaga sarcina , pacienta care doreste mortis cezariana . Tu ce faci?, (in afara faptului ca incerci sa o convingi pentru a naste natural, dar fara rezultate!) faci chestia asta sau o lasi in plata Domnului sa se duca la alt medic?, in cazul cand o faci iti dai tot interesul sa fie o cezariana cat mai estetica si cat mai bine facuta, fara probleme ulterior?
Daca crezi ca intrebarea este prea personala imi poti raspunde pe PM.
Multumesc si spre sa nu te supere intrebarea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by petra
Cataghe,
am vazut ca esti medic si ai dat aici niste raspunsuri ample din care a reiesit ca nu prea esti pentru cezariana ci pentru nasterile normale. As vrea sa-ti pun o intrebare. Tu in calitate de medic, ai o pacienta pe care o urmaresti intreaga sarcina , pacienta care doreste mortis cezariana . Tu ce faci?, (in afara faptului ca incerci sa o convingi pentru a naste natural, dar fara rezultate!) faci chestia asta sau o lasi in plata Domnului sa se duca la alt medic?, in cazul cand o faci iti dai tot interesul sa fie o cezariana cat mai estetica si cat mai bine facuta, fara probleme ulterior?

La toti numai bine!

Nu cred ca este o intrebare prea personala, dar recunosc ca e greu de raspuns. Nu stiu ce as face, depinde foarte mult de psihologia persoanei respective. Este foarte important ca femeia sa coopereze in timpul travaliului. Cred ca as judeca in functie de circumstantele particulare ale cazului si as incerca sa imi impun punctul de vedere cu argumente. Daca nu am ajunge nicicum la un consens, cred ca pana la urma pacienta este cea care isi alege medicul, si nu medicul pacientele. Eu pot sa aleg numai pentru ce anume imi asum si pentru ce nu responsabilitatea.
La a doua intrebare in schimb raspunsul este simplu. Stiu ca este un pic greu de inteles pentru cei din afara profesiei, dar in momentul in care pui bisturiul pe pielea unui om nu mai are absolut nici un fel de importanta daca e alb sau negru, daca e roman sau tigan, daca iti este simpatic sau antipatic, in momentul acela absolut nimic nu are importanta in afara de a duce operatia la bun sfarsit in cele mai bune conditii. Poate ca vi se va parea dura exprimarea, dar a te vara "pana la coate" in trupul cuiva este un act de mare responsabilitate iar nepasarea sau dezinteresul nu isi au locul in chirurgie, indiferent de circumstantele in care operezi. Parerea mea!

Mergi la inceput

quote:

quote:
Cataghe,

Nu cred ca este o intrebare prea personala, dar recunosc ca e greu de raspuns. Nu stiu ce as face, depinde foarte mult de psihologia persoanei respective. Este foarte important ca femeia sa coopereze in timpul travaliului. Cred ca as judeca in functie de circumstantele particulare ale cazului si as incerca sa imi impun punctul de vedere cu argumente. Daca nu am ajunge nicicum la un consens, cred ca pana la urma pacienta este cea care isi alege medicul, si nu medicul pacientele. Eu pot sa aleg numai pentru ce anume imi asum si pentru ce nu responsabilitatea.
La a doua intrebare in schimb raspunsul este simplu. Stiu ca este un pic greu de inteles pentru cei din afara profesiei, dar in momentul in care pui bisturiul pe pielea unui om nu mai are absolut nici un fel de importanta daca e alb sau negru, daca e roman sau tigan, daca iti este simpatic sau antipatic, in momentul acela absolut nimic nu are importanta in afara de a duce operatia la bun sfarsit in cele mai bune conditii. Poate ca vi se va parea dura exprimarea, dar a te vara "pana la coate" in trupul cuiva este un act de mare responsabilitate iar nepasarea sau dezinteresul nu isi au locul in chirurgie, indiferent de circumstantele in care operezi. Parerea mea!

Cata,
sa nu crezi ca am ceva cu tine,si iti multumesc pentru raspuns, dar nu mi-ai raspuns la intrebarea mea mai exact, poate nu am formulat intrebarea bine , asa ca reformulez.

Vroiam doar sa stiu un lucru:
Faci cezariana unei paciente care te-a ales ca medicul ei, are incredere in tine, a venit la control la tine toata sarcina, ii stii sarcina si organismul foarte bine, dar acestei paciente i s-a nazarit sa faca cezariana la cerere, si cu toata increderea iti cere tie asta, si nu accepta nici alte argumente pro nasterii vaginale. Ce faci tu? efectiv, accepti sa-i faci cezariana la cerere sau ii dai cale libera sa-si caute al medic pe ultima suta de metrii, spulberandu=i astfel toata nadejdea care si-a pus-o in tine ca medic?

Aici nu este vorba de rasa, culoare sau mai stiu eu ce poate diferentia oamenii, nu este vorba de responsabilitatea medicului "care vara mainile pana la cot in pacient", nu este vorba de reusita operatiei facute (acestea cantaresc mult de tot, desigur), aici este vorba de un simplu lucru in sine: a accepta sau nu ceva contra covigerilor tale, care nu conteaza in fata unui pacient care vrea altceva si isi asuma el singur toate riscurile.

Mergi la inceput

quote:

Cata,
sa nu crezi ca am ceva cu tine,si iti multumesc pentru raspuns, dar nu mi-ai raspuns la intrebarea mea mai exact, poate nu am formulat intrebarea bine , asa ca reformulez.

Vroiam doar sa stiu un lucru:
Faci cezariana unei paciente care te-a ales ca medicul ei, are incredere in tine, a venit la control la tine toata sarcina, ii stii sarcina si organismul foarte bine, dar acestei paciente i s-a nazarit sa faca cezariana la cerere, si cu toata increderea iti cere tie asta, si nu accepta nici alte argumente pro nasterii vaginale. Ce faci tu? efectiv, accepti sa-i faci cezariana la cerere sau ii dai cale libera sa-si caute al medic pe ultima suta de metrii, spulberandu=i astfel toata nadejdea care si-a pus-o in tine ca medic?

Aici nu este vorba de rasa, culoare sau mai stiu eu ce poate diferentia oamenii, nu este vorba de responsabilitatea medicului "care vara mainile pana la cot in pacient", nu este vorba de reusita operatiei facute (acestea cantaresc mult de tot, desigur), aici este vorba de un simplu lucru in sine: a accepta sau nu ceva contra covigerilor tale, care nu conteaza in fata unui pacient care vrea altceva si isi asuma el singur toate riscurile.

La toti numai bine!

Petra, nici vorba sa cred ca ai ceva cu mine, am inteles intrebarea ta si am vorbit de rasa, statut social si alte asemenea pt ca m-ai intrebat daca as avea grija ca cicatricea sa fie estetica, sau operatia facuta cum trebuie.
Deci, sa reiau. Daca persoana respectiva este pacienta mea de la inceputul sarcinii, este de presupus ca eu o cunosc deja, si pot aprecia daca motivele ei, fie si de natura psihologica, de a dori sa nasca prin cezariana, sunt sau nu intemeiate. Pe de alta parte, daca spui ca pacienta imi acorda toata increderea ei, atunci inseamna ca intelege ca a decide ce este mai bine pentru ea este treaba mea si nu a ei. Prin urmare, eu imi voi sustine punctul de vedere, iar daca ea refuza, atunci nu trebuie sa-i dau eu verde sa-si caute alt medic, stie ea singura ce are de facut. Cat despre spulberarea increderii, reiau ideea, despre ce fel de incredere poate fi vorba daca pacienta ta refuza sa se conformeze indicatiilor tale medicale?
Cred ca este de la sine inteles ca eu nu pot lua decizii impotriva a ceea ce cred eu ca este bine numai pentru a lasa impresia ca nu "tradez" increderea pacientelor...
Cat despre faptul ca ea isi asuma "singura" toate riscurile, probabil ca ar exista o astfel de posibilitate in momentul in care ar declara sub semnatura ca ea refuza sa nasca natural :)), ceea ce, sa fiu sincera, nu am auzit sa se fi intamplat pana acum, si nici nu stiu daca este valabil asa ceva in .ro, pentru ca de regula semnezi ca refuzi un tratament, nu ca vrei tu unul mult mai costisitor decat cel indicat de medic, pt ca asa vrei tu. In rest insa, nu cred ca se poate pune problema ca pacienta isi asuma "singura" toate riscurile, pana una-alta, medicul este responsabil de soarta ei, si daca cumva iese prost, el va fi cel tras la raspundere. Daca nu ar fi asa, atunci s-ar trata fiecare pe cont propriu si nu ar mai fi nevoie de medici.
Imi pare rau, mai bine de atata nu ma pricep sa-ti raspund, situatia descrisa de tine este una complicata in care decizia trebuie luata, dupa parerea mea, tinand cont de toate particularitatile cazului. Insa sincer vorbind, unei femei perfect sanatoase, fara nici un fel de indicatie medicala, fara antecedente care sa aduca in discutie vreun context psihologic particular, eu personal nu cred ca as accepta sa-i fac cezariana din start numai de flori de cuc... iar problema ridicata de tine cu spulberarea increderii nu exista pentru mine, incredere inseamna ca merge pe mana mea si respecta indicatiile medicale.

Mergi la inceput

Cataghe,
Multumesc pentru mesajul amplu pe care l-ai postat, si prin care m-ai purtat foarte frumos, dar raspunsul intr-o oarecare masura nu le-am prea gasit. Am postat ultimile mesaje pentru tine aici, de la o intrebare simpla pe care am avut-o in mintea mea(daca faci cezariana la cerere?!) si uite ca am reusit sa intru intr-o descriere a compartamentului si felului de gandire a unui medic. Bine si asa.

Mergi la inceput

quote:
Insa sincer vorbind, unei femei perfect sanatoase, fara nici un fel de indicatie medicala, fara antecedente care sa aduca in discutie vreun context psihologic particular, eu personal nu cred ca as accepta sa-i fac cezariana din start numai de flori de cuc... iar problema ridicata de tine cu spulberarea increderii nu exista pentru mine, incredere inseamna ca merge pe mana mea si respecta indicatiile medicale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

fara suparare, n-am reusit sa citesc toate cele 14 pagini deci e posibil sa fi scapat raspunsul la intrebarea pe care vreau sa o pun, ce urmari are cezariana asupra sanatatii ulterioare a pacientei pe termen lung (nu dureri sau refacerea intr-o perioada mai lunga de timp)?

Mergi la inceput

Ce imi vine in minte acum, fara pretentia de a face o prezentare exhaustiva:
a)complicatii care privesc viitorul obstetrical:
1. uterul cicatricial - incadreaza gravida automat la o sarcina urmatoare in categoria gravidelor cu risc, deoarece exista riscul de ruptura uterina;
2. riscul inserarii defectuoase a placentei la o sarcina ulterioara, fie din punctul de vedere al pozitiei (placenta praevia), fie din punctul de vedere al profunzimii insertiei in peretele uterin (placenta acreta, increta sau percreta); in primul caz, consecintele sunt hemoragii in sarcina, care pot impune o nastere prematura si pot avea drept urmare anemii severe; in al doilea caz, consecintele sunt hemoragiile dupa nastere - sau, in cazul nostru, intraoperatorii - care pot merge pana la necesitatea unei histerectomii de hemostaza.
b)alte complicatii posibile:
1. sindromul aderential, care poate fi chiar sever la pacientele predispuse, facand mult mai dificila orice alta interventie chirurgicala ulterioara pe abdomen;
2. eventratia - echivalentul herniei, dar pe cicatricea postoperatorie;
3. dificultati de vindecare a plagii, infectii sau granuloame de fir care pot trena mult dincolo de perioada obisnuita de vindecare.

Mergi la inceput