De ce cezariana???

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Chestia e ca uneori trebuie s-ajuti si tu Mama Natura, ca norocu' nu pica intotdeauna unde trebe...

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniela77

Iti repet, poti sa te consideri fercita si norocoasa,
Cat despre experientele prietenelor, nu vad cine ar avea vre-un interes sa minta cu privire la dureri, sa demostreze, ce?

Ca sa demonstreze ca alegerea lor a fost CEA MAI BUNA ALEGERE!!!!

Q.E.D.

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

Asa cum se informeaza lumea despre 'avantajele' cezarianei la cerere se poate informa si despre cum sa faca sa nasca mai usor.

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Si tie ti se pare ca asta faci???? tu doar informezi ca se poate, dar detalii nu dai, cu toate ca ti le cere Daniela

quote:
Originally posted by oLo

Asa cum se informeaza lumea despre 'avantajele' cezarianei la cerere se poate informa si despre cum sa faca sa nasca mai usor.

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

Internetu-i mare!!! poti gasi orice! Numa sa vrei. Inclusiv avantaje ale nasterii cu cezariana la cerere

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

QED! Deci ai fost o mare norocoasa.

quote:
Originally posted by oLo

Internetu-i mare!!! poti gasi orice! Numa sa vrei. Inclusiv avantage ale nasterii cu cezariana la cerere :D

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mamaruta

QED! Deci ai fost o mare norocoasa.

De ce??? pentru ca m-am informat despre ce-am vrut eu??? Atunci si cele care au facut cezariana la cerere au fost la fel de norocoase

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Hai mey, nu va mai scoateti limba!
De cand am raspuns io prin primele pagini la acest topic si pana acum am ramas si insarcinata asa ca acum sunt pe buna dreptate interesata cum sa fac... sa nasc natural mai usor, ca nu mi-am schimbat opinia. Deci daca totul merge bine, (Doamne ajuta!), vreau sa nasc natural. Si m-ar interesa si pe mine foarte tare cam ce exercitii si pregatiri pot face, nu ca sa am travaliu de o ora dar macar sa scap de epiziotomie, stiut fiind faptul ca la noi vrei nu vrei, iti trebuie au ba, tot te alegi cu ea...
Eu am auzit, citit si sapat internetu' despre exercitiile Kegel care cica sunt nemaipomentite. Ajuta extraordinar de mult in timpul travaliului. Dar alte tehnici nu stiu. Nu stiu, niste exercitii usurele ceva... Hai Mihaela, zi-ne si noua. Sau macar da-ne asa un indiciu...

Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Andreea, eu am mai povestit despre astea, chiar aici, pe forumul acesata...

Ca sa eviti episitomia se pt face, cum ai zis si tu, exercitiile stop-pipi. In plus, sa te ratzoiesti la moasa/doctor cum ca nu vrei musai sa faci episitomie. Mai poti face, preventiv masaje cu ulei de migdale dulci (sau ulei de masline, in lipsa de primul), si masaj cu o manusa de baie inmuiata in apa rece (cat mai rece) in zona cu pricina.

Pentru a scurta durata travaliului, e bine sa mergi cat mai mult (atunci cat sarcina ti-o permite), sa urci scari, sa faci orice altceva. Nu e bine sa te duci la spital de la prima contractie, pentru ca acolo te imobilizeaza (de cele mai multe ori) pe un pat pentru monitoritzare, iar pozitia pe spate e cea mai nerecomandata pentru fat, mama si nastere. Dar e f f comoda pentru medici. In plus contractiile in aceasta pozitie, sunt cele mai dureroase (incercati macar sa stati pe o parte sau in sezut.

Eu, cand am nascut-o pe Emma (eram intinsa pe spate, evident, ca eram bleaga pe atunci) si cand sa-mi bina s-o nasc, m-am ridicat instinctiv in sezut. In pozitia sezut(ca si cum ai sta la buda), bazinul e largit la maximum, si copilul trece mai usor.

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adela
asa cum si TU compari cele mai naspa cazuri de cezariana LA CERERE cu experianta ta, care a fost una din cele fericite.
ceea ce nu pricepi tu e ca la operatia cezariana nu te doare nik!

Asa-i, operatia nu doare :D
DOARE P'ORMA!

In concluzie ai de ales: te doare inainte, si pe urma te ocupi de BB, sau nu te doare inainte, dar pe urma da, sau esti cu calmante, si tot trebe sa te ocupi de BB

quote:
Originally posted by Adela

acuma hop si eu cu experienta mea: daniela daca ma durea asa de groaznic ar insemna ca pe al doilea copil ori sa nu-l mai fac! ori sa ma incapatanez sa-l nasc normal. Asadar nu exista dureri groaznice: existe calmante f bune.

exact, exista si epidurala

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput