De ce cezariana???

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

He he eu am nascut prin cezariana la alegere...de ce? simplu nu am suportat durere...iar in momentele alea credeti ca am mai avut timp sa ma gandesc la epidulara?????????......

Si nu cred ca vreo femeie alege cezariana doar ca e la moda...cu asta m-ati dat pe spate.......

Anita si Rachella -17.o1.2004
http://community.webshots.com/user/sugarbabe134

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama luca spune:

Am nascut prin cezariana pt ca eram pur si simplu traumatizata de ideea unei nasteri normale. A fost alegerea mea si ma bucur ca am facut-o. Asta cu bebe bleg din cauza anestezicului este o aberatie. Am avut anestezie totala, iar bebele meu, acum in varsta de 4 luni parca bea cafea zilenic :)) atat de vioi este. N-am avut nici un efect secundar, dureri nu prea mari, fara calmante am simtit ceva de genul unei febre musculare intense. Totul depinde cred eu de organismul fiecarei persoane in parte si de gradul ei de a suporta durerea. La mine rezultatul a fost super Ok si cred ca asta e cel mai importnant.
Sanatate tuturor, bebei frumosi si sanatosi!!!

ama luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Ce ma disttreaza subiectul asta, este cel mai discutat.

[b]FETELOR, daca vreau senzatii tari fac BUNGEE JUMPING (sper ca am scris corect ca sa nu va luati de mine din cauza asta, subiectul este imp.) nu ma duc la spital sa ma taie intre picioare si sa urlu de "placere" nus' cite ore travaliul.... O sa ma bucur toata viata de baieteii mei nascuti prin CEZARIANA.

Cineva aici pe forum a scris "Am facut cezariana pt ca MERIT", mi se pare scurt, la obiect si BINE ZIS [/b]

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

quote:
Originally posted by frosa

Ce ma disttreaza subiectul asta, este cel mai discutat.

[b]FETELOR, daca vreau senzatii tari fac BUNGEE JUMPING (sper ca am scris corect ca sa nu va luati de mine din cauza asta, subiectul este imp.) nu ma duc la spital sa ma taie intre picioare si sa urlu de "placere" nus' cite ore travaliul.... O sa ma bucur toata viata de baieteii mei nascuti prin CEZARIANA.

Cineva aici pe forum a scris "Am facut cezariana pt ca MERIT", mi se pare scurt, la obiect si BINE ZIS [/b]

Va pup

Si mai dau o dat cu capu ca nu se poate altfel. Mda, draguta, si io cind oi vre senzatii de cezariana, m-oi opera de apendic ... Sa compari aceasta minunata "intimplare" din viata unei femei, aducerea unui prunc pe lume, cu saritul cu ilasticu mi se pare deplasat, superficial si imatur...

Mi-am propus de ceva vreme sa nu mai intervin la disputele legate de cezariana si nastere normala dar, sa-mi fie cu iertare, nu ma pot abtine...

„Trebuie sa cunosti aceasta senzatie, atit de greu este de descris in cuvinte. Durerea te sfisie fizic, iar in secunda urmatoare dupa ce a aparut copilul, patrunde in corpul tau si in suflet dumnezeirea. Ceva mai frumos nu poate exista.” (Tania Popa, actrita)

Iata si argumentul meu in favoarea nasterii normale:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=460

Dana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Eu am fost mereu adepta nasterii naturale si am nascut de doua ori prin cezariana!

De ce? Pentru ca Andruska-galusca, cel mare, si-a lasat in ultimul moment capul pe spate, in prezentatie bregmatica, facand imposibila nasterea naturala. Asa ca m-au dus de urgenta in sala de operatii sa nu-si franga copilul gatul. Slava Domnului ca a existat varianta cezarienei! Dar am cerut expres anestezie partiala si sa-mi arate copilul in secunda in care-l scot. Eram asa de suparata ca imi fac cezariana, de parca doctorul era de vina! Se intampla in Romania, in 1999, la Municipal, dr. Badea.

Dar cand mi-am vazut ingerasul am simtit aceeasi minune, ca orice mama din lume, indiferent de felul nasterii!!!

A doua oara, in Belgia, am decis, impreuna cu doctorul, sa aleg cezariana de frica unor complicatii in timpul travaliului, complicatii posibile(cel putin teoretice) dupa o cezariana. Si dupa ce ai un tip de problema(muschi si uter sectionati prin operatie) iti mai trebuie si celalat tip de probleme dat de nasterea naturala?

Concluzie: e minunat sa poti naste natural, daca nu ai nici un fel de probleme, si e minunat sa poti avea varianta cezarienei, daca e necesar!

Sa fiti iubiti!

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Am nascut prin cezariana pt ca eram pur si simplu traumatizata de ideea unei nasteri normale.

Cum poti fii traumatizata (destul de puternic cuvint) de ceva prin care nu ai trecut? Sau poate doar idea te sperie?

Am mai zis si ma repet: dar doar atit te sperie cum poti fii pregatita pentru o VIATA de neprevazute? Boli, febre, miini rupte, inimi frinte in dragoste, adolescenta? Pai astea ma sperie mai mult decit o banala nastere prin care treci si uiti?

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

E uite ca mie nu mi-a trecut niciodata prin minte sa asociez cuvantul banal cu cuvantul nastere naturala. Dupa experienta mea as inventa un nou cuvant, care ar rima fffff bine cu nasterea naturala - O-DURERE-INFERNALA-CARE-NU-TE-LASA-SA-RESPIRI-SI-SA-GANDESTI-SI-CARE-TE-FACE-SA-TI-DORESTI-SA-MORI-CA-SA-SE-TERMINE-TOTUL-ODATA.

Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by bibi

E uite ca mie nu mi-a trecut niciodata prin minte sa asociez cuvantul banal cu cuvantul nastere naturala. Dupa experienta mea as inventa un nou cuvant, care ar rima fffff bine cu nasterea naturala - O-DURERE-INFERNALA-CARE-NU-TE-LASA-SA-RESPIRI-SI-SA-GANDESTI-SI-CARE-TE-FACE-SA-TI-DORESTI-SA-MORI-CA-SA-SE-TERMINE-TOTUL-ODATA.

Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran

In legatura cu definitia de mai sus: si pe mine m-a durut la nastere numai ca nu in ultimul hal, dar tot ce-mi doream atunci era sa rezist pana la capat si sa termin "treaba" inceputa. Nu vroiam interventii gen forceps, aspirator sau cezariana de urgenta. Cum sa-mi doresc sa mor tocmai in acele momente cand copilul avea atata nevoie de mine? Si exista tehnici de respiratie care chiar functioneaza, asa ca nici aici nu vad o problema. Iar de gandit, nu ma gandeam decat la copilul pe care trebuia sa-l aduc pe lume prin forte proprii, de suferinta mea fizica putin mi-a pasat. Daca as fi facut si anestezie epidurala, sigur as fi nascut fluierand , dar nici fara n-a fost groaznic.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Buna, trebuie sa vin cu o mica completare

DanaRosu, de ce te burzuluiesti asa, nu as fi raspuns daca nu mi/ar fi placut chestia cu apendicita . Sunt deja mult prea multe lucruri spuse despre cele doua nasteri, nu are rost sa mai adaug nimic au fost explicate destul de clar si avantajele si dezavantajele.

Ideea este alta, fiecare naste asa cum considera ca este mai bine pentru ea sau ma rog cum se poate, nu trebuie sa convingem pe nimeni ca asa cum am facut noi este cel mai corect sau mai bine.
Este problema mea cum percep eu acest eveniment, ca "saritura cu ilastecu'" sau aruncatul cu parasuta . Daca nu nasc sau gindesc ca tine nu inseamna ca sunt "deplasata, superficiala sau imatura". Nu stiu daca ai observat dar unii suntem blonzi altii bruneti, unii grasi altii slabi NU SUNTEM la fel.
Eu accept si cum gindesc altii, chiar daca nu sunt de aceeasi parere cu ei.

Deci draguta cu asta am cam incheiat , SUCCESE NEBANUITE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

De unde mi-am dorit trei baieti (cu nasteri naturale) iaka am o fetitza prin cezariana. Nu cred ca o sa mai am curajul celui de-al doilea copil, al treilea nicicum...daca nu gasesc pe cineva care-mi jura ca o sa nasc naturel! Atata m-am pregatit sa nasc natural, asa cu un suflet mare am dorit chestia asta si s-a finalizat dupa un travaliu lunguietz si contractii maxime cu o cezariana de urgenta. Tot mai cred ca daca nu ma dopau cu tocolitice si bagau ocitocina la timp nasteam lejerescu. Durerile de la travaliu au fost incomparabil mai mici cu cele de dupa cezariana! Nimeni nu spune ca dupa cezariana a avut un ajutor in casa: o mama, o sora, o soacra etc si ca o luna s-a cam stat la pat. Ei bine noi am fost singurei si am facut si naveta la spital ca Bubu a stat ceva vreme la prematuri. A fost cumplit. Fieare pas ma rupea in 14, de fiecare data cand luam bubul in brate ma mai ciobeam o tura. O fi frumoasa si lejera cezariana cand stai la pat si vine mama cu supa de pui dar iaka io fusai mitza navetista iar cu burta taiata nu-i fain delok. Da delok, delok! Sa va mai zic ac eram cu casa in plina varuiala?!
Asta e desigur parerea mea. Dupa 13 ore de travaliu, contractii maxime si cezariana eu zic ca mi se potrivea manusa nasterea naturala :-)
Succese la nascare oricum ar fi sa fie.

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput