Lectii de balet

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Adi_Dalma...am si eu sa-ti dau un sfat.

Eu am facut balet, am fost chiar si la liceu de coregrafie.Tot asa mama mea m-a vazut ca-mi place sa ma fatzai cand aud muzica,s-a gandit ca mi-ar prinde bine o activitate de genul asta, plus ca si ei totdeauna i-a placut dansul, si apoi avand multe cunostintze si prieteni balerini s-a si lasat influentzata de ei cand spuneau ca sunt potrivita la fizic si expresivitate, etc.

Ce pot sa-ti spun...am facut , de mica,( la 3 ani zic eu e prea micutza pt balet, poate de la 4 sau 5 ani(mai bine 5) poate incepe baletul la un club sau la opera cu vreo balerina care are clasa de balet), nu spun ca mi-a prins rau...dar nici bine.
De ce, sa ma explic: pentru ca baletul nu e sport,daca vrei sa o dai la balet numai pt ca e putin grasutza eu cred ca gresesti, asa mai bine ii organizezi alte activitatzi fizice, usoare, pt copii de varsta ei.

Baletul s-ar putea ca unei fetitze(mai ales daca e grasutza si nu foarte elastica) sa i se pare chinuitor, urat, plictisitor.
Apoi exista riscul ca (daca vrei sa o dai la un liceu de balet pe mai departe) ei la un moment dat sa nu-i mai placa,sa vrea sa se lase si atunci se poate imbolnavi.

Dupa cum ti-am spus, eu am facut balet ani de zile, nu e usor, in fiecare zi dupa scoala faceam cateva ore de dans clasic, dansuri istorice, etc, intr-un cuvant eram o mogaldeatza mica care zilnic pleca la scoala la ora 7 si se intorcea la 19.00, cateodata si mai tarziu cand aveam repetitzii, rupta de oboseala,cu parul incretzit de transpiratzie si picam rupta de somn, nu mai aveam nici puterea nici timpul sa-mi fac lectiile, sa mai si invatz intr-un cuvant.

Cand intr-un tarziu m-am lasat de balet iti spun ca am avut probleme de sanatate foarte mari, atunci m-am ingrasat intr-adevar si am inceput sa am probleme cu coloana, nu potzi sa te arunci in asa ceva si sa te lasi brusc, dupa eforturi de ani de zile daca te lasi nu se poate sa nu apara probleme.
Si nu mici.
Sa nu mai vorbim de eforturile pe care a trebuit sa le fac apoi sa fiu in rand cu ceilaltzi copii dintr-un liceu normal la scoala.

Si apoi sa stii ca balerinele sunt femei aspre, o lectie de balet nu decurge in zambete si tzopaieli, de multe ori urla, pisca copilasii de fund, ii loveste peste picioare sa stranga muschii, nu cred ca unei fetitze ii place asa ceva la varsta asta.
Mai ales ca tu vrei ca ea sa slabeasca si cam asta ar fi principalul motiv.

Eu sincer, dar sincer iti spun sa incerci sa gasesti alte metode de a o face pe fetitza sa indrageasca miscarea, sportul, sa o invetzi sa fie feminina , dar nu o da la balet.

Dar asta hotarasti tu...eu mi-am permis sa-ti povestesc putin din experientza mea de copil care a facut balet 8 ani, s-a lasat brusc pt a putea face un liceu normal, s-a si imbolnavit din cauza asta, cat timp am facut balet nici nu am slabit nici un gram pt ca eram in crestere si aratam bine ca un copil normal nu cum pretind profesorii de balet de la fetitze de 10 ani sa faca cure de slabire.

Gandeste-te bine!!!
Cu drag,
Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina Paraianu spune:

Draga Adi Dalma,
Nu trebuie sa te gandesti ca o "inregimentezi", cel putin nu la scoala de care ti-am povestit eu. Atmosfera este f.destinsa, profesoara e extrem de draguta, buna la suflet, copii o iubesc si toti ii spun pe numele mic. Este si destul de tanara (vreo 35 cred eu).
De altfel, eu sunt total impotriva oricaror terorizari si/sau performante obtinute prin forta de la copii si daca as fi simtit cea mai mica urma de asa ceva n-as fi lasat-o o ora acolo.
Am dat=o pe Teodora la balet nu ca sa fie balerina, ci doar ca sa stie sa se miste frumos, sa stea dreapta, sa mearga frumos, sa aiba simtul muzicii si al dansului (aptitudini pe care le dovedise si acasa), sa stie sa asculte si sa coopereze si in plus sa aiba o activitate placuta si nu foarte solicitanta. Pentru sporturi nu a manifestat un interes prea mare, asa ca am lasat-o in pace.
Copilul trebuie sa mearga la un sport sau o activitate spre care are inclinatie, sa mearga de placere, nu pentru ca "trebuie"!
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

eu cred ca ar trebui sa mergi sa vezi si intr-o parte , si in cealalta . la palat de exemplu sunt atat de multe activitati ! dansuri de toate felurile , balet , muzica , aerodinamica , matematica , tot ce vrei si ce nu vrei !!!

Roxana & Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_florea spune:

scoala de balet EDUCA este foarte buna.fetita mea face balet acolo de 2 ani adica de la 3.5 ani si sunt foarte multumita.vad ca ai deja adresa si telefonul.
mult succes

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Multumesc pt raspunsuri.
Am sunat la scoala Educa si mi s a spus ca e cam mititica si sa o lasam inca un an.... Dar mi a promis ca o va vedea la toamna .... uite un motiv sa astept toamna cu nerabdare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliana spune:

Buna dimineata
Sant Iuliana Rizescu prof. si coregraful cursurilor de balet,dans clasic si modern ,,GIULIANA,,.Am citit despre dorinta dv. ref. la cursurile de balet.Este cam micuta fetita dv.pt.a incepe lectiile de balet.Din experienta,am constatat ca se poate ,,comunica,, cam de la 4 anisori(functie si de copil) iar pt.performanta de la 9-10 ani.
Oricum,daca doriti, puteti sa ma contactati (pt. anul urmator cursurule incep dupa 15 sept) pt. a vedea ce se poate face...
Balet Studio GIULIANA
tel.o21-3305504/o721498174
e-mail.giulliana@xnet.ro
pg.de prezentare:www.clopotel.ro/giulliana

giuliana

Mergi la inceput