Sarcina oprita in evolutie-informatii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

draga adelau,
ce tip de analize ai facut? ai verificat si factorul de coagulare? ai verificat daca ai suferit de sindrom antifosfolipidic? nu vreau sa te sperii dar eu am pierdut 2 sarcini din cauza asta. la prima sarcina mi-au spus ca este accident. la a 2-a, nestiind ce se intampla am ajuns prea tarziu la dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelau spune:

monu sincera sa fiu astea nu le-am facut, doar cele de CMV,toxo.,listeria,riketia,si cele uzuale de sange.....Sincera sa fiu nici nu mai stiu ce trebuie facut, mai ales acum ca am si Rh negativ,toata lumea imi spune ca e tragedie, parca ar fi o boala,imi e si frica sa mai raman insarcinata.Mi se pare ca si medicii sunt foarte evazivi,inainte sa pierd sarcina am fost cu o sapt.la doctor si mi-a dat medicamente de fixare a sarcinii,m-a intrebat ce Rh am,i-am spus ca nu stiu si a presupus ca daca parintii au pozitiv obligatoriu am si eu la fel nu a fost asa,mi-a zis sa vin peste o saptamana,iar eu peste trei zile pierdeam sarcina.
Sincer m-am cam saturat sa le tot dau bani si cam fara rezultate viabile (eu vorbesc in numele meu),ba sunt prea ocupati,ba nu stiu ce mai au de facut si sa nu uitam ca ii platim atat la salariu cat si fiecare interventie care nu de fiecare data este justificata.
Sincer sistemul medical din Romania e un amalgam din care tu trebuie sa extragi ce-ti ''place''.
Am plans mult ca am pierdut sarcina si poate ca am sa mai plang atat eu cat si alte femei din cauza acestui amalgam,ca sa nu zic uneori si indiferenta.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni,sunt doar furioasa si foarte dezamagita

Numai bine mamicilor si viitoarelor mamici.

Adela

Mergi la inceput

in ceea ce priveste sistemul de sanatate din Romania ai perfecta drepate dar nu dispera. nu ajungi la nici un rezultat. in ceea ce priveste rh negativ nu cred ca este ceva super grav deoarece medicina a evoluat. important este sa gasesti cauza pentru care ai pierdut sarcina. daca analizele pe care le-ai facut au iesit bune ai 2 variante: 1. a fost un accident sau este vorba despre altceva. incearca sa faci si analizele pentru acest sindrom pacatos. in acest caz utrogestan este apa de ploaie. mi l-au dat si mie la prima sarcina cand nu stiam ce am si dupa trei zile eram la chiuretaj. partea proasta a fost ca nu am gasit atunci un dr. care sa aiba ambitia sa descopere de ce s-a oprit sarcina din evolutia. si uite asa am ajuns la cel de-al doilea dr. - un tip super - care a gasit cauza ... dar din pacate am ajuns prea tarziu si in sapt. 8 am pierdut si al doilea bebe. dar acum stiu ce am si stau cuminte. tu nu dispera si piseaza-i la cap pana iti spun cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Oltean spune:

Fetelor, va rog mult de tot spuneti-mi amanuntit ce analize ati facut si poate chiar cum ati reusit sa convingeti medicul sa va prescrie acele analize - ceea ce eu deocamdata nu reusesc.
Am pierdut doua sarcini - ultima pe 18 mai si in afara de analiza pt.toxoplasmoza nu vor sa-mi faca nimic.
Am 36 de ani si mi-e tare frica sa nu se repete.
In curand voi merge la un al 3-lea medic.Este renumit aici in Sibiu si-n el mi-e ultima speranta pentru a afla cauza.
Va multumesc,

Anca

Mergi la inceput

afurisitul asta de pc mi-a sters mesajul. OFFF.
Am sa scriu varianta pe scurt:
- agentii abortivi- listeria, toxo, hiv
- clamidia
- dozajul hormonal
- se verifica daca ai trompele infundate (in cazul in care nu ai ramas gravida sau ai sarcina extrauterina)
- anticorpii (se refera la coagularea sangelui - sindrom antifosfolipidic sau sindromul hughes)
Multa bafta.
cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Oltean spune:

Monu draga, multumesc mult dar sa vad cum voi reusi sa-i conving sa-mi faca aceste analize.
Sper cat de curand sa va dau vestea cea buna.
Multumesc,

Mergi la inceput

daca ai posibilitati financiare te poti duce singura la laboratoarele particulare pentru a face aceste analize. pentru o parte din analize trebuie sa ai relatii pe la spitale. asta in cazul in care nu reusesti sa te intelegi cu dr.
multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

adelau,
Rh-ul negativ nu mai constituie demult o problema, daca stii ca il ai si doctorii iti administreaza injectia dupa pierderea sarcinii/avort sau nastere. De fapt trebuie sa primesti injectia la fiecare sangerare pe parcursul sarcinii si dupa test de amnio. Insa...chiar daca nu stiai ca-l ai, nu inseamna automat ca ai dezvoltat anticorpi. Exista o analiza de titru de anticorpi pe care ai putea sa o faci, doar ca sa stai linistita.
Eu am facut un avort cu ani in urma cand tot asa nu aveam habar ca Rh-ul meu e negativ, si deci nu am primit nici o injectie dupa. Si nu am dezvoltat nici un anticorp.
Parintii mei au amandoi Rh+ insa si eu si sora mea, avem amandoua Rh-. E probabil neobisnuit, dar se intampla sa nu fie ceva automat ca daca-s pozitivi parintii, tu sa fii la fel.
Am pierdut si eu o sarcina oprita din evolutie urmata de un avort acum o luna si ceva, in saptamana a8a, dar nu are nimic de-a face cu Rh-ul. Si pe viitor mi s-a spus ca Rh-ul e singurul lucru de care n-ar trebui sa fiu ingrijorata.
Inteleg frustrarea si nemultumirile tale vis a vis de sistemul romanesc medical. Esti perfect indreptatita sa gandesti asa. Din pacate, macar de ar fi singurul lucru care ar "merge prost" in Romania. Si cum nu poti sa schimbi nimic, trebuie mers inainte cu "ce ai".
Si eu am cautat raspunsuri la pierderea mea de sarcina, si doctorita mea mi-a spus asa....medicilor le e greu sa spuna: NU STIU, insa cu adevarat ei nu stiu, aici e mai mult mama natura, decat medicina. Tot ea mi-a spus ca daca sarcina era sanatoasa, puteai face orice, sport, ridica greutati, sta la soare, fumat, baut, mancat aiurea..si sarcina sa fie inca acolo. Sa nu uitam de prostituatele care au copii si sunt abuzate in fel si chip. Asta a fost analogia ei, la intrebarile mele...oare ce am facut gresit? Niciuna dintre noi n-a facut nimic gresit.
adelau, eu iti urez sa te linistesti si sa privesti increzatoare inainte, eu am gasit cumva comfort si echilibriu cand am realizat ca e ceva relativ frecvent o pierdere de sarcina si nu e nimic gresit cu mine. vei fi suprinsa sa constati ca se intampla mai frecvent decat crezi. stiu ca asta nu e un raspuns insa la fel de des cum se intampla, tot asa cele care au avut o pierdere de sarcina au in urmatoarele luni sarcini normale. deci fruntea sus, ai grija de tine, rasfata-te lunile astea, gandeste pozitiv si pe negandite vei fi iar insarcinata si cu un bebelush in brate. asta e ce-mi spun mie insami si functioneaza, poate merge si la tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelau spune:

felicity,
iti multumesc foarte mult pentru incurajari.Sunt foarte adevarate lucrurile pe care le spui,dar ca orice om iti pui intrebarea ''de ce trebuia sa mi se intample tocmai mie????/''.
Un exempul concret:ieri am fost la doctor am asteptat-o pe doctorita 1 ora si 1/2,desi vorbisem cu ea la telefon cu o zi inainte,si in dimineata respectiva,la spital am vorbit cu ea,vine si imi spune ca a uitat.Imi venea sa o strang de gat.
Una peste alta s-a uitat peste analize si mi-a spus ca din punt de vedere medical sunt OK,totusi am colul un pic iritat si mi-a zis sa fac o colposcopie.Sper ca si aia sa iasa bine.

O zi mununata,
Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m.b. spune:

Buna fetelor! eu va citesc mai demult dar nu am prea scris pina acum. subiectul cu sarcina oprita in evolutie l-am urmarit pt ca si eu am trecut printr-o astfel de experienta anul trecut si eu am fost la fel de disperata si contrariata. din fericire eu am ales un medic bun care m-a incurajat f mult si mi-a explicat de ce nu exista "explicatii" in cele mai multe pierderi de sarcina. cazurile sunt frecvente nu numai in Romania dar din fericire poate urma o sarcina perfect normala dupa o pregatire prealabila a organismului( vitamine , acid folic, mai putin stres, un altfel de regim de viata). si eu mi-am facut atunci toate analizele care erau ok. peste 4 luni am ramas din nou insarcinata, acum avem 40 sapt si asteptam momentul dar bebe nu prea se grabeste si ii mai acordam putin timp. sarcina a decurs normal, fara nici un fel de probleme, nu am stat in pat dimpotriva am lucrat pina in saptamina 38, am mers pe jos si daca nu eram asa stresata de pierderea anterioara cred ca puteam face si aerobic!
Uneori analizele indica o cauza dar de cele mai multe ori natura si-a facut treaba pt ca de la conceptie lucrurile nu au fost ok si organismul nu a fost pregatit pt sarcina.Din pacate medicii o iau ca o chestiune frecventa si uita sa abordeze partea psihologica si trauma fiecarei femei care se intreaba "De ce mie??". asa ca alergam din colt in colt sa gasim o explicatie. Deci daca analizele nu arata o problema atunci nu exista o explicatie certa si tot ceea ce se poate face este sa-ti pregatesti organismul pt sarcina impreuna cu sotul pt ca si partea lui e la fel de importanta.
Capul sus si o sa vina un bebe sanatos!
Maria si bebitza 40 sapt. inca in burtica

Mergi la inceput