Par vopsit in sarcina?
Ziua buna!
Sunt Cristiana cu bebe de 23 saptamani in burtica. Voi cununa la sfarsitul saptamanii si pentru ca as vrea sa fiu si eu "mai cu motz" ma gandeam sa-mi fac niste suvite - intrucat mi se par mai putin "agresive" decat un vopsit general si oricum nu ma bate gandul unei schimbari radicale a look-ului.
Stiam din auzite ca nu e bine sa-ti vopsesti parul cat esti insarcinata si apoi cat alaptezi.Oare asa e? Voi ce stiti?
Multumesc anticipat pentru pareri!
Cristiana si bebe din burtica
Raspunsuri
anda141 spune:
Asa stiu si eu, nu e bine sa-ti vopsesti parul in timpul sarcinii din cauza compozitiei vopselei.
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
Garofitza spune:
M-am vopsit saptamana trecuta, cand eram in 19 saptamani. Mi-am cautat un sampon, nu vopsea permanenta, fara amonia. M-am vopsit si la primul copil, si am alaptat mai mult de 2 ani. Am folosit numai sampoane. Daca totusi doresti sa te vopsesti, poti incerca cu Henna, este 100% natural. Mai foloseam si eu, dar dureaza prea mult procesul si miroaseeeee....
In legatura cu vopsitul, cred ca parerile sunt impartite, si fiecare face cum crede ca-i mai bine! Eu am asteptat sa treaca 3 luni si apoi m-am vopsit.
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
vrabiuta spune:
si eu aveam aceeasi problema, pentru ca ma vopsesc de cativa ani buni intr-o nuanta mai roscata decat parul meu natural.
dupa ce am ramas insarcinata am citit tot ce am putut gasi despre subiect. din studiile facute pe cobai reiese ca amoniacul are efecte teratogene asupra fatului. o singura precizare: la teste s-au folosit concentratii cam de 50 de ori mai mari decat continutul in amoniac al unui tub de vopsea din comert.
asa ca te poti vopsi linistita, chiar si cu vopsea cu amoniac, iar daca sunt doar suvite, cu atat mai mult, sfatul meu este: go for it!
marcela si alexandra din burtica - DPN 5 sept - dr. nayel cfr2
bebi spune:
M-am vopsit, suvitzat, de cel putzin 6 oro in timpul sarcinii. N-am avut nici o problema cu Catalina.
Sarcina usoara!
Love is all around
cristia spune:
Am bagat la cap! Multumesc frumos fetelor!
Sanatate (ca-i mai buna decat toate) voua si bebeilor vostri!
Cristiana si bebe din burtica
camys_2000 spune:
Eu ce sa mai zic, ca sunt in 4 luni si m-am vopsit pana acum de 3 sau 4 ori....Sper sa nu fie probleme...
Din ce citisem pana acum, nu ar fi probleme, pentru ca nu stam atat de mult in contact cu substantza toxica incat sa-l afecteze pe bebe.
Carmen DPN 31 octombrie
http://community.webshots.com/user/camys_2000
Ela2001 spune:
cristia eu mi-am intrebat ginecologul daca e vreo problema cu vopsirea parului si mi-a spus ca nu,doar ca s-ar putea sa nu prinda vopseaua.
Ela2001 - 18 saptamini de la UM
jojo spune:
Eu nu mi-am riscat sanatatea copilului meu cu toate ca ma vopsesc de la 14 ani , Am zis ca pot sa rabd aceasta perioda fara:cafea,alcool,vopsit de par,condus la volan,mincare grasa,sucuri gen cola,si multe altele care pot sa-mi afecteze bebicul.
Oricum fiecare decide pentru ea si copilul sau.
Sarcina usoara tuturor,si fiti mai putin egoiste .(cind inhalati mirosul vopselei ala micu din burtica ce zice ???)
vrabiuta spune:
jojo,
nu cred ca gravidutele care se vopsesc sunt egoiste. cred ca sunt doar putin mai informate decat altele.
intr-adevar e decizia fiecaruia daca alege sa traiasca in timpul sarcinii sub un clopot de sticla sau se informeaza si ia decizii in consecinta.
sarcina usoara si bebei sanatosi tuturor!
marcela si alexandra din burtica - DPN 5 sept - dr. nayel cfr2