Din 19 IUNIE 2004 intra in aplicare prevederile Lg. nr 107/07.04.2004, care modifica si completeaza Lg. nr. 76/2002 - Somaj
Printrea altele, se stipuleaza ca perioadei de incapacitate temporara de munca care depaseste 30 de zile nu i se aplica contributia individuala la bugetul asig pentru somaj de 1%.
Aceasta perioada nu se mai ia in calculul ultimelor 24 luni (premergatoare inregistrarii cererii) din care trebuie sa realizezi un stagiu de cotizare de 12 luni !!!
O gasiti pe site (www.romleas.ro) pagina legislativa la pozitia 25, ultima de jos inainte de monitoare.
Marius (www.desprecopii.com)
Am si eu o intrebare: dupa modificarea 107 din aprilie 2004, se mai acorda somaj personelor carora le-a incetat contractul de munca cu art.55 lit.B?
Nu se mai acorda somaj persoanelor care inceteaza contractul de munca prin acordul partilor.Mie, una, mi se pare si normal ca statul sa nu cheltuiasca cu cineva care nu vrea sa mai munceasca desi are aceasta posibilitate!
tiAna,
Art 55 lit "b"/ C. muncii, fiind o incetare a CIM din motive NEIMPUTABILE salariatului, normal ca acea persoana BENEFICIAZA de indemnizatie de somaj.
***Citeste in Lg 107/2004, modificarea Art. 17 alin (1) lit "a" !
cei de la AJOFM mi-au zis ca intr-adevar nu se mai acorda dar eu nu gasesc in lege specificarea aceasta
tiAna;
Cei de la somaj ti-au spus corect ca la art 55 lit "b" nu se mai acorda somaj.
Si stii de ce? Pentru ca oficiile de somaj au proiectul la Normele de aplicare a Lg. 107/2004.(ieri am vazut si eu)