Fetele din Suedia..noi nu birfim?
Raspunsuri - Pagina 5
Dan_jp spune:
Mersi de update ,asta da improvment si sambata pana la 12.00 .Haha ,imi aduc aminte intr-un weekend am fost cu Silja line la Helsinki ,ce nebunii pe 'vaporasu' ala ,la intoarcere cata bautura puteau sa-si care de parca se terminase berea in Suedia ,sau aveau nunta maine.
Nici aici nu mie rusine dar e o mare diferenta :tot alcolul e la liber si foarte ieftin ( mai ales raportat la salariile lor) si asa si-au facut o vorba :beau bere de parca se termina toata acum si stau la servici de parca maine nu e o alta zi de lucru ...
Nu inteleg de ce totusi si in Danemarca au ceva 'probleme' ca doar ar trebui Carlsbergul sa curga la robinet ...sunt si sponsori la Euro2004 au campanie mare aici..
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.
Monica-Elena spune:
Frumoasa tara Suedia. Acolo mi-am petrecut luna de miere. Am fost la Malmo, Goteborgh si Stockholm la un unchi al sotului meu. M-as intoarce cu placere in Suedia.
Monica
lilanda spune:
quote:
Originally posted by Dan_jp
Nu inteleg de ce totusi si in Danemarca au ceva 'probleme' ca doar ar trebui Carlsbergul sa curga la robinet ...sunt si sponsori la Euro2004 au campanie mare aici..
Chestie de taxe, problema la care scandinavii se pricep de minune Cit despre tigari, cica pe aici, cel mai ieftin pachet face vreo 8 Euro. Interesant e ca se fumeza pe rupte si mai pe oriunde!
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by lilanda
, cel mai ieftin pachet face vreo 8 Euro. Interesant e ca se fumeza pe rupte si mai pe oriunde!
Si aici e pe la 2euro si fumeaza ca serpii ...una din metodele de a te descarca de stresul zilnic.
Si Lilanda stiu si ce taxe aveti la autoturisme ...dar pentru cei care le iau sa le scoata afara e paradis in Danemarca,cu tot waiting listul cu tot.
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.
Adela99 spune:
Daca ne consoleaza cumva, Oslo e cel mai scump oras. Un pachet de tigari (Prince, rosu cartonat - de care fumez eu) costa aici max 38, 50 sek, iar in Oslo 65 de coroane de ale lor (cam 73 sek) ca sa nu mai vorbin de snus (general)care cu toate ca e mai ieftin costa 55 in comparatie cu 24 aici. Dar ca sa spun totul, au si salariile mai mari decat noi dar nu mai mari decat cei din Köpenhamn. Se pare ca totusi comparativ danezii o duc mai bine. Deci la drum ... catre Köpenhamn Poate facem un gratar acolo, ca tot nu ne puteam hotari unde sa frigem slanina
Salmida spune:
Face omu' "grevä" de intrat pe DC si iatä ce gäseste!!
Noi profitäm de vremea frumoasä si hoinärim strengäreste prin pädurile Suediei. Ieri ne-a adus foamea acasä, asa cä data viitoare nu mai uitäm sä luäm ceva de-ale gurii cu noi.
Hallo, hallo la toatä lumea!
Rayuela, nu G.Persson m-a speriat! Atata timp cat nu isi cumpärä Toblerone folosind "regeringens kontokort" -skatt-ul nostru cel de toate zilele- nu am treabä cu el! Pupici puiutului täu mic asa de drägälas!
Gäbitza, nastere usoarä si sä treceti cu bine, si tu si , peste Eveniment.
Adela, hai cä dacä iesi pe balcon mai tarziu promit cä iti fac cu mana!
Salutäri deci tuturor .... revin .... dar sä citesc intai tot, cäci väd cä ati scris, nu glumä!
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
Adela99 spune:
Salmida , decat sa-mi faci cu mana, mai bine dadeai o strigare ieri(poate noi puneam si de-ale gurii, ca doar ma stii), ca noi te strigaram la apel pe aici.
P.S. Sunt inca in "cusca" aproape o ora.
Idora spune:
Wow, ce mult ati scris
Eu am lucrat azi 5 ore si acum m-am intors.
Gabitza lucrez dar nu in fiecare zi dar se pare ca o sa lucrez mai des incepand cu luna iunie.E bine ca trece timpul altfel, nu neaparat pentru bani.Bineinteles ca e bine sa-ti inveti copilul sa vorbeasca romaneste, ar fi pacat.Sotul tau e roman sau suedez??
Adela da, stiu cum dorm suedezii, la fel am zis si eu.Eu nu m-am conformat obiceiurilor lor si nici nu am de gand.Pe al meu l-am convertit la obiceiurile romanesti (cand se poate)I-am zis de pizzerie, sa vedem cand o sa aiba timp sa mergem.Acum e din nou plecat la lucru, se intoarce maine dimineata!!
Lilanda, bine ai venit in randul nostru.Da, suedezii vin la voi sa cumpere bautura, e mult mai ieftina ca aici si e la liber.Am fost si noi odata cu feribotul.Am plecat dimineata si ne-am intors seara.Nu am fost niciodata intr-un cartier de emigranti dar de multe ori ma gandesc ca as fi preferat sa locuiesc printre ei, macar mai vezi miscare, aici toata lumea vegeteaza,"natura moarta".
Daca ar fi la liber bautura probabil ca dupa o perioada de timp s-ar comporta la fel dar in timp vor invata sa nu se mai imbete ca porcii in weekend si sa bea normal ca tot omul.Conceptia lor, cum ca o sa fie un alcoolism ridicat, eu zic ca e gresita, ar insemna ca in restul tarilor unde e bautura la liber, ar trebui sa fie numai oameni beti.Cred ca vor invata, in timp si suedezii sa aiba simtul masurii, ca e prea de tot.Dar ce ne facem apoi, ca n-or sa mai fie comunicativi nici chiar atunci, ca asta se intampla doar cand sunt beti
Elena, a plecat taica-meu.I-am transmis salutari de la voi si el v-a transmis (dar am uitat sa-ti spun)Si lui i-a placut de voi!!
O sa plecam acasa in jur de 15 iulie, de abia astept!! Cine mai pleaca anul asta in Romania??
Idora spune:
Salmida, bine ai venit.Sper ca nu mai esti suparata pe mine si daca mai esti, eu sper din tot sufletul ca o sa-ti treaca
Salmida spune:
quote:
Originally posted by Adela99
Salmida , decat sa-mi faci cu mana, mai bine dadeai o strigare ieri(poate noi puneam si de-ale gurii, ca doar ma stii), ca noi te strigaram la apel pe aici.
P.S. Sunt inca in "cusca" aproape o ora.
Hehe! Nu ale gurii erau problema....cäratul...si apoi nu ne-am gandit cä mergem ore in sir panä uitäm de noi... Dar ne-a furat peisajul ...Am ajuns unde nici picior de sotior nu ajunsese...
Iar aici nu am mai intrat ...cheful l-am fäcut la intoarcere: clätite, grätar de bucätärie, bere de 2.8 , etc.
Plus cä mai am un om la rand la calculator...
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)