Costum de carnaval
Fetita mea are de 1 iunie carnaval. Imi dati si mie niste idei de costum? Sau stiti cumva daca exista in Bucuresti vreo firma care sa inchirieze costume? Eu am gasit una, dar la Cluj. Nu vreau sa-i cumpar cine stie ce minune care costa o caruta de bani si pe care sa-l imbrace o singura data. Astept ideile voastre.
Multumesc,
Alexandra
Raspunsuri
iuliacm spune:
Alexandra si baietelul meu are carnav pe 1 iunie la gradinita.
Eu am imprumutat o pelerina rosie (de vrajitor) si o palarie ca un coif. O sa-i fac si o bagheta magica. O sa fie Vrajitorul din Oz.
In Bucuresti este un magazin cu costume de carnaval pe Calea Mosilor, cum mergi dinspre Bulevardul Carol pe Mosilor pe stanga. Nu stiu preturile dar s-ar putea sa fie cam ridicate.
Pentru scufita rosie: o rochita, alba sau rosie, neaparat cu un sortule., un cos, o parariopara rosie, ochelari de carnaval
Alba ca zapada: daca are o rochita alba
Vrajoare: o pelerina de orice culoare, chiar improvizata dointr-o bucata de material si un coif mare ( poti sa-l faci din carton e care aplici apoi folie de aluminiu.
Pe orice costum sa pui stelute sau floricele stralucitoare, din staniol sau din hartie colorata.
Poate fetele au si alte idei.
Petrecere frumoasa!
Iulia
anchi spune:
In decembrie, din Selgros Pantelimon, am cumparat pentru baietii mei un costum de indian si doua masti de carnaval, din pene colorate.
Aveau fel si fel de chestii dragute, nu prea scumpe (in jur de 300.000-400.000 lei).
thalia spune:
Clown.
daca intri pe internet si cauti poti gasi machiaje de clown. In rest eu dintr-o salopeta am facut costumasul. Am cusut niste nasturi mari pe un picior de jos pana sus. Am facut niste fundite si le-am cusut la maneci si la glezne.Pe cap , daca ai o peruca sau orice coif facut din carton frumos colorat sau lipita hartie glasata. Pune multe buline.
Copiilor din gradinita le-a placut foarte mult machiajul fiului meu fiind ceva deosebit de clasicele masti. Plus ca el se dadea forte important sub acest machiaj.In picioare i-am dat niste papuci de casa la care am cusut niste pampone mari , facute din lana.
Succes
iileana spune:
Si noi, si noi...
Nu ocoliti, va rog, sugestiile ptr. baietei...
Acuma, despre costumul ideal eu m-am gindit in felul urmator:
- sa aleg o tema familiara si placuta copilului (de ex. el nu prea stie de cow-boy, sau Spiderman...e prea mic)
- sa presupuna un minim de accesorii, tocmai ptr. ca Tudor e mic, sa nu fie incomod la purtat, sa fie vorba, de fapt, de "ceva" de pus peste hainele obisnuite
- sa fie subtire, ca e vara si cald (si uite asa a trebuit sa renunt la ideea de pitic...)
- sa nu necesite machiaj (am oroare sa-l mizgalesc pe fata)
- sa fie din categoria "cu preparare rapida" (nu prea am timp la dispozitie)
La vrajitor m-am gindit si eu mai intii, apoi la iepuras, nu stiu, dau o tura pe la Carrefour sa vad ce "materie prima" gasesc..
L-am intrebat si pe Tudor ce si-ar dori. Raspunsul a fost cel la care ma asteptam: "zina buna". Din pacate, fiind baietel, nu va putea fi nici zina, nici printesa...Poate doctor?
diana904 spune:
iileana ce m-a distrat Tudor al tau!! cum vrea el sa fie zina buna! Tudor al meu vrea sa fie vultur la serbare desi in povestea respectiva nu e nici un vultur, iar el poate fi albinuta, soricel sau gargarita (fiind cel mai mic nu are un rol separat doar cinta in cor si danseaza). Prin urmare m-am gindit sa-i cos pe un tricou rosu niste buline mari negre (le fac din carton si le imbrac in material) si o sa-i faca maica-mea niste antenutze de pus pe cap (imprumutam o bentita de la sor-sa si punem pe ea 2 sirme cu cite un motz in virf)...si iata gargarita. Catinca va fi pisicuta, noroc ca-i mai vine costumul de la prima serbare cind a fost pisica, iar pe fata am sa-i fac niste mustati cu dermatograf negru.
carmenutza spune:
este un magazin Karnaval, pe Mosilor cum te duci dinspre Obor spre Carol...au o gramada de costume.....nu stiu ce sa-ti zic pe preturi, da' merita sa incerci sa dai o fuga.
Carmen si bb Maya Alexia
Alexandra spune:
Multumesc mult pentru idei, sunt de retinut si pentru alta data. Am fost la magazinul de pe Mosilor, au costume mult prea mari pentru pitica mea si mult prea scumpe pentru mine. La serbarea de sfarsit de an va fi marinar - asa vor fi imbracati toti copiii, tema serbarii fiind apa, asa ca alt costum, alta distractie.