SIDEREMIA CRESCUTA

SIDEREMIA CRESCUTA | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

va rog, daca stiti ceva despre asta ajutati-ma cu un raspuns, ce implicatii are asupra copilului, sau ce reprezinta pentru mine, mi-a iesit 205, valoarea maxima admisa e 156 ...multumesc

lia 30 sapt de la UM

ps. stiu doar ca inseamna concentratie mare de fier in sange, insa nu stiu ce efecte are, ce inseamna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laurina spune:

Draga Dorsilia,
prea bine nu stiu cum afecteaza aceasta crestere a fierului, dar pot spune ca si eu la analize am avut o valoare foarte mare(nejustificata), doctorita inainte de orice tratament m-a pus sa refac sideremia la alt laborator. A spus ca asa ceva este foarte rar si crede ca este o greseala de laborator. Asa a si fost, la urmatoarea analiza, deci la 1 sapt dupa primele, totul era normal.... Sper sa fie si la tine tot o greseala a laboratorului. Cel mai bine tot doctorul te va sfatui.
Multa sanatate!!!
Laura cu bebita, sapt 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns butterfly spune:

E greu de crezut ca ai valori asa mari in conditiile in care ai luat fier in dozele recomandate. Si eu am depistat o valoare mare si in consecinta am intrerupt administrarea iar dupa doua luni eram sub limita inferioara. Eu zic sa-ti repeti analiza.

Florina 28 ani, berbec, 35(+) sapt cu baietzel
Dr Badiu - Sp Universitar,DPN 1 iulie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

nici macar nu am luat fier de la inceputul sarcinii, ca nu am avut nevoie, am luat doar o cutie de maltofer fol cand nu se mai gasea acid folic pe piata si medicul a zis ca pot lua in combinatia asta (o pastila pe zi) si recent cateva prenatale, in plus nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Lia, fierul laut oral nu se absoarbe in exces, ci tot surplusul se elimina. Acumularea se produce numai prin tratament injectabil, caz in care nu se mai poate elimina excesul.
Glicemia ti-ai facut-o? In caz ca da, cum a iesit?
Eu zic sa mai repeti o data analizele si, in caz ca ies la fel, sa te adresezi unui medic internist. Exista o boala care se numeste hemosideroza, in care fierul este crescut, dar cred ca un medic internist o sa stie mult mai bine daca e vreo problema.
Multa sanatate si nastere usoara!
Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Anemona, glicemia mi-a iesit normal, 80. Formula leucocitara, hemograma, normala.(Hemoglobina 12,6).
Nu am luat fier in exces. Am vb cu medicul de familie si nu-si explica valoarea crescuta a sideremiei in contextul analizelor de sange efectuate,mi-a spus ca numai daca sufeream de vreo boala de sange din copilarie era posibil, altfel nu-si da seama.Mi-a spus sa nu mai iau nici un fel de prenatale si sa repet analiza peste o luna.

lia 30 sapt de la UM

Mergi la inceput