Centrala: Vaillant versus Hermann?

Centrala: Vaillant versus Hermann? | Autor: cris1511

Link direct la acest mesaj

Am ajuns la faza in care trebuie sa achizitionez centrala termica si am de ales intre Vaillant si Hermann.Problema e ca Vaillant-ul e mai mare 80x44x34( iar bucataria unde o montez e cam mica si o sa fie destul de aglomerata)ca si dimensiuni decat Herman Supermicra 75x40x34(care e si mai scumpa 32 mil+ costul cosului si robineti- cam 2 mil)si mi-e greu sa iau o decizie. Nu prea stiu multe despre Hermann (am inteles ca e italiana).Voi de care centrale aveti?
Mersi pt.sfaturi.
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Noi avem Vaillant, de doi ani.Suntem foarte multumiti de alegere.Adevarat ca e cumva mascata intr-o camara din care am scos rafturile. Despre Herman nu stiu ce sa spun, dar daca diferenta de pret ti se pare destul de mare iar cei 4-5 cm in plus nu te incomodeaza chiar atat de mult, alege Vaillant-ul.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Daca esti din Bucuresti... ti-as spune intai sa te debranshezi de la RADET.. daca esti din provincie.. debransarea se face mai usor si nu trebie sa te uitzi la marime ci la preformantzele tehnice, functie de ce ai tu nevoie:

Cati mc ai de incalzit ?
Cat de bine izolate sunt spatiile ?
Cate camere ?
Cate persoane ?
... cata lungime o sa aiba traseul ? etc, etc...

In functie de astea vezi ce putere o sa trebuiasca sa aiba centrala ta... cati litri de apa o sa ai in instalatie, etc, etc... cata ACM (apa calda menajera).. si tot asa.

La urma din centralele care iti indeplinesc aceste conditii, poti sa ceri parerea cuiva care o foloseshte de mai mult timp.

Cand te-ai hotarat la tipul de centrala, trebuie sa cauti o firma cu toate autorizatiile necesare....
dar asta este alta poveste.. ci care poti sa adormi si copiii..

p.s. Daca ai geam termopan, firma/firmele trebuie sa iti mai monteze si alte "detectoare atomate de gaz care actioneaza asupra robinetului de inchidere..." etc. AVIZ AMATORILOR. M.O. PI, Nr. 173b/27.02.2004

Cu respect,
Florin

"Give me what I want and I'll go away."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

si mama are Vaillant si se aud numai lucruri bune despre aceasta firma.Sper ca faci alegerea cea mai buna, nu te uita la un spatiu economisit de cativa cm. Bafta in alegere.

si Francesca 1an11 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://www.geocities.com/adrianb74

Mergi la inceput