Am nevoie de voi!

Am nevoie de voi! | Autor: Samsara7

Link direct la acest mesaj

Stau si ma intreb daca sa pun intrebarea pe forum! Am nevoie de un sfat, poate una dintre voi ma va indruma.
Iata povestea: mama care locuieste in Romania avea o problema cu o lucrare dentara, prost facuta. Era vorba de 4 masele, dintr-o parte a maxilarului superior. A vazut ea cativa stomatologi, la un cabinet foarte bine situat i s-au cerut 400 dolari ca sa i se puna un fel de placuta care ar fi permis prinderea maselelor de dintii buni (neavand punte sau cum i se spune). In final alege un medic care facuse lucrari la doua cunostinte, inclusiv dinti de portelan si totul mersese ca pe roate. Ii cere jumatate de pret si ii spune ca nu e posibila varianta cu placuta, bla bla bla. Se apuca omul de lucrare si nu numai ca trec peste 3 luni,iar rezultatul nu se vede, dar ii mai si strica ca din intamplare cativa pivoti, cateva plombe bune,etc.
Biata mama, si asa suferinda, se ducea pe jos la cabinet, stiti cum sunt mamele noastre (unele!) tot timpul se gandesc sa economiseasca ceva, chiar daca noi copiii vrem sa traiasca cāt mai bine cu ce trimitem de aici din cand in cand. Ii cresteau sperantele ca dl doctor va avea rusine si o sa ii puna lucrarea asta blestemata. Si daca tot a pierdut timpul asteptand si sperand , nu a mai indraznit sa se retraga, cu atat mai putin cu cat a dat banii inainte. Intr-un tarziu, ii pune Dumnezeu māna in cap si medicul o anunta, dupa "n"-spe mii de mulaje, ca lucrarea e gata. Se face proba, nu merge! Dintii sunt prea lungi, diferiti de model. Ce mai! Sunt urati si incomozi. Dar doctorul insista sa incerce sa se adapteze, ii explica nu stiu ce, si mama accepta sa ii puna un ciment special ca sa ii fixeze maselele de proba. Revine dupa o vreme si in momentul in care medicul introduce clestele in gura, situatia devine disperata. Maselele nu mai vor sa iasa, cimentul nu cedeaza. Si trage, si trage, mama zice "au! ma doare!" , doctorul zice "rabdare si incredere, acusica se rezolva!". Apoi o durere insuportabila ca si cum i s-a smuls creierul. Stomatologul se precipita, ii pune nu stiu ce in gura, ea nu realizeaza bine ce se intampla si pleaca acasa ametita, ca vai si amar, programata pentru saptamana urmatoare. Pe drum cand atinge cu limba locul amortit, realizeaza ca nu mai are nimic! I-a smuls toata partea de sus, cu exceptia incisivilor (pe care ii pilise). Acum are 4 cioturi de incisivi in gura, femeie la 54 de ani.
Pe chestia asta mama a facut o criza, a luat-o pe strada cu lesin, ajunsa acasa a sunat la cabinet . Doctorul dadea din colt in colt ca se rezolva, sa nu isi faca probleme, saptamana urmatoare totul va fi OK. Ea spera, banii i-a dat, dintii buni nu mai sunt (la ce bun sa se lamenteze), nu ii ramane decat sa creada ca medicul isi va asuma responsabilitatea. Scuza lui : tehnicienii cu care lucreaza sunt sot si sotie, si lucrarea mamei a picat pe mainile celui mai nepriceput dintre ei.
A trecut mai bine de o luna, nici apelurile fratelui meu, nici asigurarile medicului ca totul va fi OK , nici telefoanele cunostintelor si starea jalnica a mamei, nu au dus la nici o rezolvare. El tot promite, o pune pe drumuri, da din umeri si spune ca "saptamana urmatoare...."
Uneori nu vine la rendez vous, si biata mama sta ore intregi la usa cabinetului! Intre timp a facut o depresie grava, este disperata!
Azi am sunat-o si mi-a spus ca medicul i-a spus (cine mai crede) ca va tine cont de cei 200 dolari avansati, si ca o sa ii faca in final asa cum vrusese ea cu placuta (a nu se intelege proteza) dar ca o costa intre 400 si 600 dolari. Altamancare de peste, bineinteles!
Intrebarea mea este: ce ma sfatuiti sa fac? Cum se procedeaza in astfel de cazuri ? Ce spune legea? Unde sa ma plang, caci nu e normal sa se intample asa ceva. Nu exista nici o sanctiune pentru astfel de abuzuri, de greseli ? In fond e vina lui, ar trebui sa despagubeasca dintii santaosi smulsi, durerea, ca sa nu mai spun ca nici nU ar trebui sa ii mai ceara bani pentru noua lucrare! Nu e vina mamei ca s-a petrecut totul altfel decat trebuia. Nu vreau sa cred ca numai amenintari de gen mafiote ar putea rezolva treaba, asa cum mi s-a spus si aici in Franta, cat si in Romania! Caci in tara noastra nu e ca in vorba aceea: unde e lege nu e tocmeala, in Romnia esti jupuit de viu cu legea in mana, ca sa nu mai vorbim de cat ar dura un proces.

Michaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

spune-i sa mearga la OPC, pentru recuperarea banilor cel putin

Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Scuza-ma, dar eu sunt complet pe dinafara cu ce se ma iintampla prin tara! Poti sa imi explici ce e aceea OPC?
Nu ne dau banii afara din casa,dar acum ma gandesc mai mult si mai mult ca nu e normal sa se intample asa ceva si altora! Din pacate mama a facut cum a taiat-o capul fara sa ne consulte si pe noi, de teama de a nu ne pune iar la cheltuieli. O sa punem mana de la mana toti fratii si o sa o trimitem eventual la un alt cabinet, sa vedem ce se mai poate face! Dar nu vreau sa inchei episodul dand din māna si zicand ca "asta este! ghinion!". Pe de alta parte depresia facuta de mama este foarte serioasa! E deja ca vai de ea, dupa x operatii in urma unui cancer, l-am pierdut pe tata nu demult tot de cancer, am avut cu totii cheltuieli si probleme...
Ma simt neputincioasa, furioasa, sunt ingrijorata caci nu pot sa plec in tara ca sa rezolv personal problema aceasta. Si de fapt, nici nu stiu cum as putea-o rezolva.
Sa inteleg ca in astfel de cazuri trebuie sa ne resemnam cu situatia?

Michaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

http://www.apc-romania.ro/ro/reclamatii.htm
succes!

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Samsara, nu stiu ce aveti de facut in situatia asta, dar iti pot recomanda o clinica particulara de stomatologie foarte buna. Au mai multi medici, tehnologie avansata, sunt toti draguti, intelegatori, profesionisti. Nu este nici mai scump ca in alte parti. Este vorba de MG Medical, nu mai stiu exact strada si numarul, dar o gasesti in Cartea de telefoane sau Pagini Aurii.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Asta-i prea de tot!
Ce e asta macelar sau medic?
In nici un caz sa nu se mai duca la el,si musai trebuie facute
plangerile de rigoare la OPC.
Banuiesc ca se va rezolva , nu stiu exact cum se procedeaza dar am vazut la TV o fata care ramasese fara par in urma unei decolorari si
coafeza trebuia sa-i plateasca despagubire o multime de bani.
Sa nu va lasati si sa-i cereti despagubiri .
In alta ordine de idei acum vad cumva si rostul recuperatorilor
Pe bune!

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Pai mie mi se pare clar caz de MALPRAXIS!!
Asa ceva "nu se egzista", vorba cuiva........

Venera si Markus (10 decembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/rothgross

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

OPC-oficiul pentru protectia consumatorului! faceti si acolo o reclamatie!
Poti sa ne spui numele doctorului si cabinetul?
Eu iti recomand clinica Dentestet, e un pic mai scumpa, dar lucreaza cu materiale de foarte buna calitate si e o doctorita care lucreaza impecabil!

Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ven

Pai mie mi se pare clar caz de MALPRAXIS!!

Venera si Markus (10 decembrie 2003)

Traducere, please!

Michaela

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc mult pentru sfaturi.

Michaela

Mergi la inceput

Nu ma lasa sa intru pe site-ul dat de Papadie.

Deocamdata vroiam sa stiu ce am de facut,nu am notat inca detaliile dar am sa o sun pe mama sa imi spuna numele si adresa unde se gaseste cabinetul.

Michaela

Mergi la inceput