Acte la primarie

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellamiss spune:

Este cineva care are cununia civila la sectorul 5?Spuneti-mi si mie cam cum merge treaba pe acolo?

photos.yahoo.com/ellamiss2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Before-after iti trebuie timbru fiscal in valoare de 6.000 lei. Cum ai rezolvat cu faza "apt ptr casatorie"? Desi nu inteleg de ce crezi tu ca nu sunteti ok cu asta. Poti sa-mi spui? Poate te linistesc ....
Pupici si bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns before-after spune:

O sa-mi iau si timbru Shoricutza. Multumesc.
Cu "apt.." am intrebat si la telefon azi la primarie si mi-a zis ca daca nu scrie chestia asta nu ne accepta dosarul.Noi ne facem certificatele pe bune, la o clinica particulara renumita. Asa ca o sa insist sa-mi scrie, asa cum am facut si cu post-datarea lor.
In concluzie, o sa merg si eu pe la ora 9 ca nu mai sper sa fac sambata cununia, cu certificatele de nastere si copii(nelegalizate) dupa ele, cu certifcatele prenuptiale, timbru fiscal, si cu declaratia aia.Si cu sotul normal.
Am uitat ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misi spune:

Buna,treaba merge cam asa la sectorul 4 :

m-am dus cu 14 zile mai devreme si prima data stai la o coada si intri intr-un birou de unde primesti declaratia de casatorie si un bon cu care mergi la primarie sa platesti o taxa de 4.000lei (surpriza la primarie deschide la ora 10.00)...in timp ce sotul merge sa achite taxa este bine ca sotia sa stea la coada la dactilografa pt a completa declaratia de casatorie(costa 50.000lei)...
Cand taxa este achitata si declaratia completata se sta la o alta coada unde intri sa depui actele si sa te programeze...va mai trebuiesc urmatoarele acte:
-CI original si copie
-certificate de nastere-original si copie
-certificatele prenuptiale(atentie fara stersaturi sau midificari)

cam atatica...Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Before-after ai uitat ... Copii dupa buletine ... hihi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca1977 spune:

Din cate am citit pe forum, o sa mai am un stres in plus cu programarea la primarie.....de parca nu era destul stresul nuntii.
Eu o sa ma cunun la sectorul 3 si va fi sambata pe 8 octombrie, probabil ca va trebui sa mergem cu "atentii" ca sa nu fim tratati cu indiferenta si sa ne programam la ora la care vrem noi.
Pentru a ne primi dosarul la primarie trebuie sa scrie pe certificatele prenuptiale "apt pt. casatorie"?
Si inca ceva...certificatele se iau de la anumite clinici sau de la doctorul de familie?
Multumiri.

http://compage.totalnet.ro/edy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns before-after spune:

Noi am fost sa ne programam ieri pt 11 iunie. Am ajuns pe la 8.30 acolo, eram a 25 pereche pe lista oficiala. Ne-au propus sambata ora 9, dar pt ca e cam dimineata si cam obositor sa ma trezesc de la 7. Am ales vineri, ora 13.30 (ultima ora in care oficiaza). Cred ca o sa fie si mai liber, nu ca pe banda.
Am uitat sa zic ca am fost la sect.3.
Am scapat si de asta!
Succces!

quote:
Originally posted by ratusca1977

Din cate am citit pe forum, o sa mai am un stres in plus cu programarea la primarie.....de parca nu era destul stresul nuntii.
Eu o sa ma cunun la sectorul 3 si va fi sambata pe 8 octombrie, probabil ca va trebui sa mergem cu "atentii" ca sa nu fim tratati cu indiferenta si sa ne programam la ora la care vrem noi.
Pentru a ne primi dosarul la primarie trebuie sa scrie pe certificatele prenuptiale "apt pt. casatorie"?
Si inca ceva...certificatele se iau de la anumite clinici sau de la doctorul de familie?
Multumiri.

http://compage.totalnet.ro/edy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemone spune:

A mai fost cineva sa depuna actele?
Am fost eu azi la sect 1 - sunt complet dezamagita de comportamentul functionarelor de la starea civila.
In plus am auzit o groaza de povesti cu persoane programate la o anumita ora dimineata care, ajunse la primarie in ziua nuntii, au descoperit ca programarea se decalase fara stirea lor cu cateva ore mai tarziu. Va dati seama ca in asemenea situatie se poate pierde si programarea de la biserica.
O alta intrebare: ce statut are acel fotograf autorizat de primarie? Sunt obligata sa apelez la serviciile lui?
Ofiterul starii civile mi-a comunicat ca in ziua casatoriei trebuie sa vin cu 15 min inainte si sa predau buletinele la fotograf. I-am zis ca nu ma intereseaza fotograful lor- raspuns o reclama de genul costa 800000lei si face 20 de poze mari si frumoase.

Astept incurajarile voastre :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

Draga Anemone...
problema asta mi-o pun si eu...
In primul rand am aranjat cu cineva de la Sect. 2 ora la care vreau sa fie cununia. M-a intrebat din start "in situatia in care se va decala putin, cum doriti sa fie mai devreme sau mai tarziu?". Si gandeste-te ca vorbeam cu "pila"... da' la aia care se duc fara nici o relatie, cunostinta, cum o fi?!??!?!?
Si eu am vorbit de acum si am cuninia in septembrie. Tre' sa o mai "omenesc" cu ceva astfel incat sa fiu sigura pe ora mea...

Iar la problema nr. 2 am inteles ca nenea ala care face poze este pur si simplu aciuat acolo... Nu ai nici o obligatie sa primesti pozele de la el. Stiu pe cineva care i-a spus "daca ne faceti poze va spalati cu ele pe cap ca eu nu va platesc nici una..." Presupun ca asta este metoda deoarece la Sect. 3 unde cunosc pe cineva mi s-a spus ca mosu' respectiva care face poze este super plin de bani si e mana in mana cu cel care oficiaza casatoriile. Asa ca probabil pers respectiva (ofiterul de stare civila)iti va spune ca e obligatoriu. Dar cel mai bine este sa te intereszei direct la Secretariatul Starii Civile. Dar sa te duci cu tupeu... Sigur fotografii aceia nu sunt obligatorii!

Dilaural

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dilaural/album?.dir=/4c12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pupezica spune:

Am rezolvat si noi cu primaria. La sect 1 pt 2 iulie asatzi trebuia sa depunem actele, dar le-am depus cu pile de sapt trecuta.
mi-am ales ora 9 si 20min, probabil ca pila n-a fost suficient de mare, eu vroiam 10-11 dar mi-a zis ca atunci e omor, si am preferat mai dimineata in loc de pranz.
si mie mi-a zis de fotograful ala, eu am fotograf nu stiu de ce trebuie sa-mi bage pe gat pozele aluia.Dr nu cred ca e obligatoriu.

Mergi la inceput