Acte la primarie

Acte la primarie | Autor: blanca000

Link direct la acest mesaj

Puteti sa imi spuneti cu cat timp trebuie sa mergi la primarie sa stabilesti ziua si ora dorita? Stiu ca teoretic cu 14 zile inainte dar pot merge si mai devreme? Ce acte iti trebuie si cu cine trebuie sa vorbesti acolo? Dai ceva cuiva si totul se rezolva sau cum....?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Trebuie sa te duci la Primarie cu 14 zile inainte.

Faci o declarație de căsătorie, alaturi de care viitorii soți prezintă urmatoarele acte:

a) actul de identitate;
b) certificatul de naștere, în original și în copie;
c) certificatul medical privind starea sănătății. Certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii și trebuie să cuprindă mențiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători;
d) acte, în original și în copie traduse și legalizate ori certificate de ofițerul de stare civilă, din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare, dacă este cazul.

Aceste acte pot fi:
- certificatul de deces al fostului soț;
- certificatul de despărțire sau de divorț

Dosarul actului de căsătorie mai cuprinde, după caz, urmatoarele docmente:
a) aprobarea primarului pentru încheierea căsătoriei în afara sediului primăriei, la cererea persoanei interesate;
b) încuviințarea primarului sau a comandantului navei pentru încheierea căsătoriei înainte de împlinirea termenului de 10 zile de la data înregistrării declarației de căsătorie, la cererea persoanei interesate;
c) aprobarea președintelui consiliului județean sau a primarului general al municipiului București, în cazul existenței unor impedimente rezultate din condițiile de vârstă (minim 16 ani pentru fete), rudenie firească sau adopție, prevazute de art. 4 alin. (2), art. 6 alin. (2) si art. 7 alin. (2) din Codul familiei;
d) dovada eliberată ori autentificată de misiunile diplomatice sau oficiile consulare acreditate în România, în cazul căsătoriei unui cetățean străin, din care să rezulte că îndeplinește condițiile de fond, cerute de legea sa națională, pentru încheierea căsătoriei în România, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 119/1996, coroborate cu art. 18 din Legea nr. 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat, cu excepția cetățenilor statelor cu care România a încheiat tratate, convenții sau acorduri de asistență juridică, ce pot prezenta documente eliberate de autoritățile competente din țarile respective.
e) declarația dată pe propria răspundere, autentificată de un notar public, din care să rezulte că viitorul soț, cetățean străin sau apatrid, nu este căsătorit și îndeplinește condițiile de fond cerute de legea sa națională pentru încheierea căsătoriei în România, în cazul în care dovada prevazuta la lit. d) nu poate fi obținută întrucât statul respectiv nu are misiune diplomatică sau oficiu consular acreditat în România. Pentru apatrizi, legea națională este legea statului în care își au domiciliul sau, în lipsă, reședința;
f) procesul-verbal încheiat împreună cu interpretul autorizat, în cazul încheierii căsătoriei între persoane care nu cunosc limba româna sau între surdomuți;

- declarația de căsătorie se face personal, de către viitorii soți, în scris, la primăria locului de domiciliu sau de resedință al unuia dintre ei.
- dacă ambii viitori soți sunt cetățeni străini sau cetățeni români cu domiciliul în străinătate, declarația de căsătorie se poate face la primăria localitații în care aceștia se află temporar.
- căsătoria se poate încheia la expirarea termenului de 10 zile, în care se cuprind atât ziua când a fost făcută declarația de căsătorie, cât și ziua în care se oficiază căsătoria.
- după expirarea termenului de 10 zile, căsătoria se poate încheia numai până la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale. În cazul expirării termenului de valabilitate a acestora, viitorii soți sunt obligați să depună noi certificate medicale referitoare la starea sănătații lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

multumesc mult pentru raspuns..dar ma intereseaza sa stiu daca se poate rezolva si "pe sub mana " sa spunem caci daca ma duc cu 14 zile inainte nu sunt sigura ca mai gasesc in ziua si ora la care vreau. voi cum ati facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Certificatul medical prenuptial este valabil 14 zile, de aceea este termenul de 14 zile.
Va mai trebuie certificatele de nastere in original si copie, buletinele original si copie, hotarire de divort(daca unul din cei doi a mai fost casatorit). Se completeaza la fata locului inca o cerere. Este un birou in fiecare primarie care se ocupa cu asta.
Cu cit mai repede te duci cresc sansele de a-ti putea tu alege ziua si ora care iti convin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Blanca, du-te din timp la Primarie, Serviciul de stare civila. Functionarii de acolo sunt "intelegatori".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinabeve spune:

Blanca, Liviu are dreptate. Mergi si intrebi. Acum , nu cind depui dosarul.
Experienta mea personala spune ca, in afara de taxe, totul este negociabil. Noi am vrut sa ne casatorim duminica, iar dupa ce ne-au amenintat ca nu vine nimeni sa ne casatoreasca, am aflat ca mai erau inca 5 cupluri ca noi, in aceeasi zi. Deci se poate orice!

PS. Nu am dat nimic in plus, in afara de un buchet de flori, si ala in ziua casatoriei!
Tina

Speranta moare ultima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

blanca,

sotul meu cind s-a dus sa depuna actele l-am trimis si cu: 1 sticla sampanie cea mai ieftina, o cutiuta cu bomboane (Suchardine) si un buchetel de flori la tipa care se ocupa de treaba asta. in total ne-a costat max. 150mii si am fost siguri ca ne-a pus ora 11 cind vroiam noi caci era ff imp. pt ca noi am avut si religioasa in aceasi zi.
tipa a fost ff zimbitoare si cred ca faptul ca a fost sotul si nu eu a facut-o sa ne accepte mai usor ora noastra.... in general femeile sint mai serviabile cu barbatii!...
poti face si tu asa si iti garantez ca n-o sa ai pb.
Bafta si casa de piatra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Initial creeata de dordia2000, 06/06/2004, 08:32:10

Eu am nunta pe 18 iulie si vreau sa fac si cununia in aceeasi zi. Fiind duminica in ce conditii se poate realiza si ce trebuie sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Eu am fost la primaria sectorului 3 si reaspunsul pentru cununii duminica a fost categoric nu. sub nici o forma nu se fac cununii duminica. sfatuiti-ma cum sa procedez ca sa pot face cununia duminica.va rog din suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Cred ca programul fiecarei Primarii depinde de organizarea proprie. Va pot spune ca la primaria Municipiului Constanta se asigura in permanenta in zilele libere. Nu am auzit sa fie probleme legate de oficieri in zile nelucratoare. Functionarii de acolo fac prin rotatie si se rezolva toate casatoriile, sau alte urgente de stare civila, cum ar fi decese sau inregistrari de nasteri.
Intradevar sunt taxe suplimentare pentru astfel de cazuri, sau taxa de oficiere pentru anumite ore.
Situatia poate fi cu totul alta in alte localitati.

CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

viitorul meu sot a fost la primarie la sectorul 3 si mi-a spus ca nu a putut face nimik. Stiti voi cu cine ar trebui sa vorbeasca? Lui i-au spus ca numai pe 19.07 sa mearga in conditiile in care noi avem nunta pe 31.07.
Cum sa facem?Si mai ales cum obtin certificatele medicale si unde? Nu stiu...

Mergi la inceput