Cum vi se pare viata in Japonia? (11)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Marinica bine ai venit!

Eryka,felicitari !Ayumi bine ai venit,sa cresti mare ,sanatoasa si frumoasa!

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabelstefan spune:

Am revenit si eu printre voi.bun venit noilor membri si din partea mea cu scuzele de rigoare pentru intarziere (ca de obicei de altfel),iar voua celorlalte imi pare rau ca nu reusesc niciodata sa iau si eu parte la discutiile voastre. Eddy mama te mai joci mult cu rabdarea noastra ?vrem pozele mai repede. Sorina eu sunt din Brasov te intereseaza cava in mod deosebit pe acolo?Spune daca vrei ceva si o sa ma interesez.Luna asta pe 24 imi iau zborul catre casa.Pupici multi la toata lumea si promit sa fiu ceva mai activa de acum incolo.(daca voi avea timp)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Vazand subiectul de "la bucatarie" despre masina de paine, m-am intrebat si io ca omu`, in Jp sunt asfel de masini? Voi stiti ceva? Sunt bune? Cam la ce pret se ridica? Cum se cheama in japoneza?
Si daca tot vorbim de masini de gatit... foloseste cineva aragaz de-ala elecric? Parca la National sunt facute... Eu imi doresc la nebunie si imi voi lua... candva...

Va pup! O seara de duminica placuta!

Adina & Luka (2 ani)

http://www.babiesonline.com/babies/l/lukayashy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pengunica spune:

ERYKA,felicitari si multa sanatate lui Ayumi!
MARINICA ,bun venit la DC!

RAlucami eu trebuie sa dau examen luna aceasta pe 24 sa-mi schimb carnetul international in carnet japonez .
Iti spun ce am facut eu iar daca fetele stiu mai multe decat mine cu atat mai bine ,poate mai invat si eu cate ceva,deci:am fost cu amandoua pasapoartele la,,JAF,,si mi-au facut copie dupa ele si dupa carnetul din tara ,plus dupa Alien card,mi-au socotit ei datele acolo in legea lor si mi-au spus ca nu am stat 3 luni in ro dupa ce mi s-a expirat anul de rezidentiat nu mai pot conduce cu internatinalul si pana pe 24 trebuie sa astept.
Examenul stiu ca consta in 10 intrebari din care punctajul minim este de 7 intebari din 10
Iar la traseu stiu ca ai de facut poligon dar inainte de a te duce la examene este bine sa-ti platesti cateva ore de ,,driving in japanese style ,,pt ca cica au niste reguli foarte tampite atunci cand dai examen[mi-a spus prietena mea care face scoala de soferi aici pt ca nu a stat trei luni in tara dupa ce si-a luat carnetul si nici nu poate sa stea ca e ocupata cu viviciul ]
Si eu am de gand sa fac macar trei ore de poligon ca sa nu ma fac de rusine....sunt cateva reguli destul de ciudate ,reguli pe care la noi nu le gasesti .....este bine totusi sa le faci desi am auzit ca la ,,gaijini ,,nu ar da din prima carnetul si chestia asta pe mine ma deprima.
Stiu doar ca trebuie sa platesti din cate mi-a spus prietena mea la inceput o taxa de 21000 de yeni si apoi pt fiecare ora cate 5000 de yeni.
Sper sa fi inteles gresit...iar daca altcineva mai stie cate ceva despre asta si eu sunt interesata...
Sper sa-ti fi fost macar un piculet de ajutor si bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pengunica spune:

EDDY draga nu mai fi suparata pentru ca dupa cate am vazut eu in pozele tale de la nunta esti o scumpete .
Si asa vei ramane chiar daca nebunele astea ti-au stricat parul .Trebuie sa fii constienta ca indiferent de tunsoare fatuca ta frumusica tot ramane asa ca fruntea sus si lasa ca o sa creasca parul si ai sa-l prinzi din nou intr-o coada de cal
Trebuie sa te obisnuiesti ca asta e .....oricum nu mai poti schimba nimic
Eu cand plec la coafor nu imi fac nici o imagine despre cum as vrea sa arat ,ma duc si ii arat nebunei cat arata cativa centimetri iar daca vad ca intra mai mult in el tip la ea si se potoleste iar daca finalul este dezastruos fac un scandal de nu-ti poti imagina cu tot riscul de a ma arata lumea cu degetul pe strada.
EU aici in Jap ma tund la REYFIELD nu stiu dac este si pe la tine dar deocamdata sunt multumita oricum cei drept incerc sa nu-mi mai fac mari schimbari decat in ro!
Capul sus frumusica mea ca o sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

GabelStefan,nu ma intereseaza nimic anume vizavi de Brasov,am avut impresia ca Ralucami este de acolo,in contextul asta am pomenit de Brasov.
Dar tin sa mentionez ca este un oras superb - in care am fost de nenumarate ori,dar tot nu ma satur de el.

Daca mai ai timp te asteptam cu drag sa ne scri. Ce mai face Mirela,daca vorbesti cu ea salut-o din partea mea
Numai bine!

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by pengunica

ERYKA,felicitari si multa sanatate lui Ayumi!
MARINICA ,bun venit la DC!

RAlucami eu trebuie sa dau examen luna aceasta pe 24 sa-mi schimb carnetul international in carnet japonez .
Iti spun ce am facut eu iar daca fetele stiu mai multe decat mine cu atat mai bine ,poate mai invat si eu cate ceva,deci:am fost cu amandoua pasapoartele la,,JAF,,si mi-au facut copie dupa ele si dupa carnetul din tara ,plus dupa Alien card,mi-au socotit ei datele acolo in legea lor si mi-au spus ca nu am stat 3 luni in ro dupa ce mi s-a expirat anul de rezidentiat nu mai pot conduce cu internatinalul si pana pe 24 trebuie sa astept.
Examenul stiu ca consta in 10 intrebari din care punctajul minim este de 7 intebari din 10
Iar la traseu stiu ca ai de facut poligon dar inainte de a te duce la examene este bine sa-ti platesti cateva ore de ,,driving in japanese style ,,pt ca cica au niste reguli foarte tampite atunci cand dai examen[mi-a spus prietena mea care face scoala de soferi aici pt ca nu a stat trei luni in tara dupa ce si-a luat carnetul si nici nu poate sa stea ca e ocupata cu viviciul ]
Si eu am de gand sa fac macar trei ore de poligon ca sa nu ma fac de rusine....sunt cateva reguli destul de ciudate ,reguli pe care la noi nu le gasesti .....este bine totusi sa le faci desi am auzit ca la ,,gaijini ,,nu ar da din prima carnetul si chestia asta pe mine ma deprima.
Stiu doar ca trebuie sa platesti din cate mi-a spus prietena mea la inceput o taxa de 21000 de yeni si apoi pt fiecare ora cate 5000 de yeni.
Sper sa fi inteles gresit...iar daca altcineva mai stie cate ceva despre asta si eu sunt interesata...
Sper sa-ti fi fost macar un piculet de ajutor si bafta!

Perfect adevarat tot ce ai scris despre permisul japonez,mai putin taxa de 21000,pe care nu-mi amintesc s-o fi platit.Dar s-ar putea sa ai dreptate si sa fi uitat eu,maine am sa-l intreb pe sotul meu,poate el isi aminteste.
Am luat anul trecut permisul japonez,am dat de doua ori testul practic(a doua oara l-am luat:P).Prima data am plecat de acolo pachet de nervi si cu senzatia trista ca m-au picat degeaba.Au intr-adevar reguli foarte stricte si se pare ca prima data sansele sa te pice cu sau fara motive intemeiate sunt foarte mari(am vazut la examenul de conducere "colegi de suferinta" care picasera de cate 9-10 ori deja).Succes si numai bine!:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Tot io! Mi-am adus aminte ce voiam sa va intreb!(scleroza bat-o vina) Stiu ca sunt fete care si-au schimbat permisul de conducere aici. Am intzeles ca e proba teoretica cu 10 intrebari si proba practica. Cele 10 intrebari sunt grele, usoare, trebuie sa citesti legislatzia lor rutiera sau cum? Ca la noi in Ro chestionarele si noua legislatzie rutiera e bataie de joc Daca va mai aducetzi aminte datzi-mi un exemplu de intrebare, asa ca sa ma linistesc. Apoi : eu cum dovedesc ca am 3 luni de experientza in propria tzara? 3 luni inseamna 90 de zile, nu? Am intzeles ca pe baza pashaportului se calculeaza cele 3 luni, dar daca eu ma duc acum in Ro sa imi schimb pashaportul pt ca imi expira, cum mai pot dovedi ca in perioada respectiva nu am fost in Jp??? Hai ca la mine in cap e varza. Daca stie cineva sa ma lamureasca si pe mine va rog!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Cele 10 intrebari sunt usoare,de bun simt.Adica e imposibil sa nu raspunzi corect, odata ce conduci deja.Mi s-a parut o gluma.Examenul practic e partea trista,nu cel scris.Dar nici acesta din urma nu e imposibil de trecut daca faci cateva ore de conducere aici,asculti cu atentie ce iti spune instructorul,te inarmezi pentru examenul propriu-zis cu o doza suficienta de nesimtire si gandesti la ce trebuie sa faci calm,fara emotii.
Cu experienta de 3 luni in propria tara nu stiu ce sa-ti spun,ca eu am condus in tara in jur de 7 ani si alti 3 si ceva aici,cu permis international reinnoit in fiecare an,inainte de a ma hotara sa iau permisul japonez.Banuiesc doar ca oricum va trebui sa te intorci aici si cu pasaportul vechi(pe care nu ti-l ia nimeni),ca sa poti intra din nou in Japonia si sa-ti treaca viza de pe cel vechi pe cel nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Din cate imi amintesc, nu e nici o taxa de 21 000 de yeni de platit pentru preschimbarea permisului romanesc in permis japonez, ci numai de 2 mii si ceva de yeni la ... fiecare examen :P.
Sfatul unui prieten de-al nostru - e bine sa faci una-doua ore in poligon (cca 10 000 de yeni ora), ca sa fii scutita de a merge de doua-trei sau mai multe ori la examenul de condus. Examenul scris (intrebarile la care trebyie sa raspunzi) este foarte usor, ala se ia din prima.
Succes!
J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marinica spune:

Buna fetelor . Aici in Japonia este o mare bataie de cap cu cumpararea unei case sau a unui apartament . Noi ne-am hotarit ca la anul daca ne ajuta cei de sus ( Dumnezeu si Buda ) sa ne cumparam si noi my home . Inca nu stiu care este mai convenabil sa cumparam casa ori apartament . Binenteles ca o casa este mai scumpa dar nu ai vecini alaturi sau la etaj care sa te deranjeze iar apartamentele sint un pic mai ieftine dar trebuie sa platesti lunar o suma si daca te decizi sa-l vinzi dupa un anumit timp nu te alegi mai cu nimic . Voi daca v-ati cumpara casa ce ati alege ?

Mergi la inceput