Cum va place Biblia?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Biblia este plină de binecuvântări. Unele dintre ele le găsim aici:
Geneza 28:15
Exod 3:12
Deuteronom 31:6,8,23
Iosua 1:5,9; 3:7
1Regi 8:57
1Cronici 28:20
Psalmi : 2:12; 27:1; 34:18; 37:7; 56:4,11; 89:33,34; 91:2,5; 118:6; 125:1; 144:15; 146:5
Proverbe 16:20
Isaia 8:12,13; 12:13; 30:18; 41:10,13,14; 43:2,5
Ieremia 1:8; 30:10,11; 46:27,28
Matei 10:28
Luca 12:4
Romani 10:11
Iacov 4:8
1Petru 2:6; 3:14

„Dumnezeu să te țină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Alina si Rachel, nu cadeti in ispita, luati aminte la pilda lui Iisus in timpul celor 40 de zile in desert ;)

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Mie nu mi-a placut Biblia, cind auzeam citind din ea nu ma interesa ca nu intelegeam.
Apoi am simtit imboldul sa caut una, sa citesc din ea. Dar era o insiruire de nume, evenimente de acum mii de ani. Ce sens aveau ? Eu aveam atitea probleme si citeam de un Adam si o Eva, de un sarpe, de cum au gustat ei dintr-un fruct la care nu aveau voie-parca erau copii mici sa NU ai aiba voie sa manince tot ce vor ei ...si alungati din Rai si obligati sa isi cistige existenta cu greu...
si insiruire de neamuri, familii , razboaie ...

Si totusi Biblia are dreptate, istoric, multe scene s-au petrecut -au fost reconstituite pe baza unor documente vechi,pe baza arheologiei, la Marea Moarta au fost descoperite niste manuscrise care au convins oamenii de stiinta de alte intimplari adevarate, desi mintea omului nu intelege atitea, totusi inima spune ca sint reale !

Biblia e o carte f greu de citit, de urmarit si de inteles, insa dupa 10 ani de studiu, de rugaciune nu as renunta la o studia !
Nimic nu mi-a dat liniste sufleteasca si intelegerea vietii asa cum mi-a dat Biblia.
Citesc zilnic din PSALMI, din Noul Testament cite un capitol, incerc sa parcurg intr-un an cartile ei pe rind- am fost impresionata de Iov si rabdarea lui insuferinta , dragostea si asteptarea iubitului din Cintarea cintarilor...si bineinteles VIATA, MINUNILE, INVATATURILE si SPERANTA data de Isus, Fiul lui Dumnezeu.
Asa cum trupul are nevoie de mincare si sufletul si mintea au nevoie de hrana-pina acum cea mai buna, curata, invioratoare "hrana" a fost pt mine Cuvintul lui Dumnezeu.

Si totusi, daca nu e adevarata de ce mi-as bate capul sa incerc sa demonstrez contrariul ?
Un om inteligent tine cont de ambele aspecte, cintareste lucrurile si din punct de vedere al credinciosului, si al ateului, nu obliga pe celalt sa isi schimbe parerile. Eu mi-am schimbat parerea, parcurgind un drum al calvarului cu scoala, colegii, tatal si apoi fratele , toate au contribuit la a-mi cauta sprijin in Cineva care mi L-a oferit. L-am simtit pe Dumnezeu, am primit lectii si binecuvintari pe care am invatat sa le accept si recunosc.

Poate Biblia e plictisitoare, anosta, dar scriitori, scenaristi, regizori au incercat sa redea suferinta Lui Isus pe cruce, patimile si moartea Lui si sa arate ca acestea au fost necesare pt raul din fiecare om.
Poate pt cineva nu exista Dumnezeu, dar bine exista.
Poate nu exista Diavol, satana, dar rau exista, il poate constata si cind nu il vede. Intimplari rele si accidente stupide par sa aiba la baza o forta invizibila. Cum a fost acel accident cumplit de luni, de la Mihailesti.
Unii oameni cind comit crime oribile spun ca "ceva" le-a luat mintile, le-a intunecat judecata, ratiunea, ca ei nu sint asa, comportamentul lor s-a schimbat si nu au fost de vina bautura sau drogurile. Si de vina este raul din om si Raul care declanseaza raul din om.

De aceea m-am bucurat sa citesc VESTEA BUNA-EVANGHELIA in care Isus a murit pt a ma salva de acest rau gratis, fara plata.
Sint multi care profita si cer bani, cind de fapt mintuirea e gratis, lumea are impresia ca faci un tirg eventual, o intelegere si ca datoram altora ceva in schimbul linistii si fericiii noastre.

<Fara plata ati primit, fara plata sa dati>

Mergi la inceput

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU RĂMÂNE PENTRU VEȘNICIE
Noi nu trebuie să apărăm Biblia.
Un leu se apără singur.
Adevărat, Biblia lovește în oameni. Le spune cât sunt de răi. De aceea, multor oameni le este frică de ea.
Deoarece Cuvântul Lui Dumnezeu lovește pe oameni în conștiința lor și îi face neliniștiți, ei vor să scape de Biblie.

Ia toate cărțile care s-au scris împotriva Bibliei și pune-le unele peste altele - vor fi mai înalte decât turnul Eiffel. Apoi pune Biblia lângă ele. Este nevătămată. Este victorioasă și supraviețuiește tuturor dușmanilor ei.

„Dumnezeu să te țină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Asa este, Cuvantul lui Dumnezeu nu a putut si nu poate fi distrus de nimeni niciodata, in ciuda nenumaratelor incercari, tocmai dataorita acestui fapt si anume ca Biblia nu este o carte obisnuita , este Cartea Cartilor.
Intamplarile petrecute si expuse acolo, constituie o lectura placuta atat pentru copii cat si pentru adulti.
Fagaduintele pe care le gasim sunt minunate si constituie adevarate remedii pentru momentele nu tocmai fericite din viata noastra.
..........

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Cartea pentru întreaga lume
Scrisă de 40 de bărbati, tradusă de sute,
tipărită de mii, citită de milioane de oameni.
Cînd Luther si-a publicat traducerea Bibliei în germană în anul 1534, erau aproximativ 15 alte traduceri în circulatie, în anul 1600 erau 40 si în 1700 numai 52 de versiuni diferite. După acea perioadă, în Europa s-au format multe societăti misionare. Misionarii, care duceau vestea Evangheliei în toată lumea, desigur că erau dornici să aibă Biblii în limbile lor natale. Ca urmare, un număr mare de lingvisti au început lucrarea dificilă de traducere. În anul 1661, Biblia a fost tipărită într-una din limbile indiene nord americane.
Mai târziu, a apărut Biblia în etiopiana, apoi Biblia în limba tamilă pentru India. Eschimosii din Groenlanda au primit Biblia în limba lor în anul 1744.
Un traducător poate termina lucrarea lui in trei ani, iar altul lucrează toată viata, aceasta pentru că limba este atât de dificilă. Foarte putini sunt cei care cunosc măcar numele limbilor în care a fost tradusă Biblia, ca de exemplu persana, chineza, sanscrita, hindusa, mpoto, omiene, brui-basa, poneri-huen etc. În anul 1800 erau 75 traduceri; în 1900 erau deja 567; în 1953 s-au totalizat la 1167 si astăzi sunt peste 1200.
CINE ARE AUTORITATE?
„Căci asa zice Domnul." Aceste cuvinte nu se găsesc în nici o altă carte din lume în afară de Biblie, unde se întâlnesc de sute de ori. Numai în cartea scurtă a prorocului Maleahi le citim de 24 de ori, incluzând de 22 de ori: „...zice Domnul ostirilor".
Deci Biblia afirmă: Aici Dumnezeu vorbeste. Dacă aceasta nu ar fi adevărat, Biblia ar fi cartea care ar contine cele mai sfruntate minciuni. Acum, trebuie să iei decizia: Ori Biblia este sută la sută adevărată si este dată de Dumnezeu, ori este cartea cea mai rea si mai fără Dumnezeu din toată lumea.

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Cum imi place mie biblia? Talmacita de cineva cu har! In nici un caz ras-talmacita! In mod deosebit imi plac Evangheliile, Epistolele Sf. Apostol Pavel, Ecclesiastul ("...desertaciunea destertaciunilor, toate sunt desertaciuni!"), Cantarea Cantarilor...astea imi vin acum in minte, dar sunt mai multe. :)
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Poate vei zice: „ sunt destui oameni, mai învătati decât tine, care sustin că Biblia este o lucrare a oamenilor si are tot felul de greseli. Stiinta lor a dovedit aceasta."
Atunci, mai întâi de toate, as dori să te întreb: „Ai auzit tu vreodată pe cineva care sustine aceste lucruri să spună ceva cu dragoste si cu veneratie despre Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu?"
Crede-mă, prin asa numita lor critică a Bibliei, acesti oameni vor să se justifice pe ei însisi si să îndepărteze puterea Cuvântului Lui Dumnezeu. Ei urăsc pe Fiul Lui Dumnezeu si de asemenea pe Dumnezeu (loan 15.22-24) pentru că Dumnezeu ne spune că omul este rău (loan 7.7) si are nevoie de Dumnezeu. Gândul de a fi complet dependent supără pe om până în momentul în care ochii îi sunt deschisi la realitate. Atunci el este bucuros că Fiul Lui Dumnezeu a venit pe pământ, că a făcut minuni, că a murit si a înviat si S-a înăltat la cer. Condus de Duhul Sfânt, cineva poate să creadă că toată Biblia este cu adevărat Cuvântul Lui Dumnezeu.

Mergi la inceput

În Biblie nu sunt contradictii
Concluziile stiintei, arheologiei, fizicii, geologiei sau astronomiei nu sunt în contradictie cu Biblia.
Ar putea fi altfel?
Ar putea Cel care a creat Universul si care a format tot ce este întelept să se contrazică?
Biblia este perfectă.
Aurul curat nu este înnobilat si rubinele nu se vopsesc. Tot asa, nu este nimic în Biblie care să aibă nevoie de îmbunătătire. Nu trebuie să aprinzi o lumină ca să vezi soarele. Si nici soarele nu are nevoie să se dovedească el însusi a fi soare.
Asa este cu Biblia. Poartă pecetea Lui Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

"A sustine ca Soarele nu se invarte in jurul pamantului e la fel de absurd ca a sustine ca Isus nu s-a nascut dintr-o fecioara"
incheia rechizitoriul lui Giordano Bruno unul din invatati vremii.

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput