Topic Science Fiction/dezbaterea despre VIATA
Raspunsuri - Pagina 4
nadina spune:
Ovidiu decat sa-ti strangi jucariile sa pleci, mai bine ai oferi niste sugestii. Ceea ce am povestit eu e perfect real, al dracu de real, as putea spune. N-are, ce-i drept legatura, cu expuneri frumos insiruite pe hartie. Cum ies eu din dilema despre care ziceam...aceea a dreptului versus datoriei de a interveni in cazul de violenta in familia altuia? Cum ai salva tu cele trei suflete ale vecinilor mei?
Cu respect,
Nadina
Julie spune:
De data asta am sa scriu nu ca moderator, ci ca scriitor care (nu pentru prima oara) nu intelege reactia unei alte persoane care se considera scriitor: aceea de a arata cu degetul catre cineva (un cineva de obicei inzestrat de charisma) si, cu un gest de copil paracios sa spuna "uite din cauza lu' asta am sa va privez pe voi de deliciul de a-mi citi neasemuitele ganduri asternute pe hartie!". Cu scopul, nemarturisit, dar foaaaarte usor de dibuit, ca "boborul" sa sara la "ala" (charismaticul) si sa-l faca bucati intr-un spirit care a fost foarte bine exploatat de regimurile comuniste.
Imi pare rau, domnule Bufnila, gestul dumneavoastra este nedemn. Asumati-va responsabilitatea, impasul si eventual complexele, fara sa mai dati vina pe altii intr-o tactica deja roasa de molii.
Julie
PS
Cand si daca ma voi hotari sa termin cu forumul si cu postarea scrierilor mele pe acest forum, o voi face pur si simplu, fara sa bat toba mare, sa chem lautarii satului si bocitoarele si sa cer arderea vrajitoarelor :P:P:P:P
descintec spune:
quote:
Originally posted by nadina
[br
Io am nr de la Save the Children si chiar cunosc niste persoane de acolo. Dar ma tot intreb daca am dreptul sa ma bag, am dreptul sa nu...?
Nadina
dreptul?..sau responsabilitatea?..sau teama sa ne implicam?..sau de consecinte?..
nu trebuie sa mergi cu politia peste ei..vorbeste cu mama, poate are nevoie de ajutor..cu cei de la centru, ce poate sa faca femeia daca are nevoie
D.
xenocid spune:
In clasa a III-a am primit ca tema o compunere ( ah ce uram compunerile)
"O FAPTA BUNA"
Nu va pot spune cate variante am incercat impreuna cu parintii mei.
De la batrana trecuta strada in mod exasperant si oarecum impotriva vointei ei, la curca cu gatul intepenit intre ulucile gardului salvata miraculos ..da de mine..., la focul mocnind din sura, rata scosa din gura cainelui - toate sunau la fel de fad.
Tataie, acelasi tataie care in clasa I imi facuse o pagina intreaga cu cifra 5 eu declarandu-ma incapabil la vremea aceea, mi-a scris mare pe caietul de compunere Sa vorbesti despre o fapta buna inseamna sa o ucizi.
Ce frumoasa a fost compunerea mea!
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
Cristina spune:
Julie
In spatele curtii mele (putin mai incolo, ce-i drept) sunt niste conducte. Sub ele si-au facut cuib 3 oameni batuti de soarta. Initial eu nu am observat. Mi-au spus vecinii.."doamna, ce ziceti de ei, vai de capul nostru..ce ne facem..am chemat jandarmii si n-au avut ce sa le faca, au plecat si s-au intors). Mi-a fost frica. Apoi mila. Si din nou frica pentru fetita mea care obisnuieste sa se joace cu alti copii in spatele casei. Incepusem sa construiesc in minte scenarii halucinante, SF, cum ca pot sari gardul sa-mi fure fata.
Intr-o zi (era Vinerea Mare) femeia ( sunt doi barbati si o femeie) a venit la gard sa ma roage sa-i dau o sticla cu apa (biserica era inchisa si nu avea de unde sa ia). Primul meu gand: ma vad vecinii..vor zice ca-i pripasesc. Mi-a fost rusine. Mare rusine de mine. Mi-am revenit si m-am dus sa-i aduc. (xeno - asta nu-i o fapta buna). Daca unul din vecini imi cerea, ma duceam fuguta fara sa-mi fac o gramada de probleme.
Acum ma saluta. Ies cu catelul prin zona si zic "sarut mana doamna". Mi-e mila de ei. Si frica. Si mila...
Traim sub un clopot de sticla, noi cei "normali", noi cei "alesi ai sortii", noi cei care facem dintr-o problema minora o mica/mare tragedie. Nu stim (sau cel putin eu) sa interactionam cu "ceilalti". Nu stim (sau cel putin eu) sa ne comportam in situatii extreme.
Nu stiu nimic despre "ceilalti". Fugim de ei..ne ascundem in lumea noastra roz si ne prefacem ca este totul ok?
Am vazut reportaje despre caminele de "nebuni". Am fost socata.
Intamplator, am stat 2 nopti in Berca (Buzau) intr-o casa aflata langa un sanatoriu de "boli mintale". I-am vazut. Pareau "normali". Numai ca se plimbau pe strada in pijamale. Liberi. Mi-a fost frica. Alte scenarii halucinante...alte probleme..iar mi-a fost mila..si frica.
Asa m-au crescut ai mei. Fereste-te mama...!
Asa sa-mi cresc si eu copilul..sau nu? E suficient sa le dau o paine la colt de strada? Mai bine evit orice discutie cu ei? (hmmmmm...femeia "aurolaca" imi povestea ca a fost candva grefiera la tribunal).
Daca nu-i "cunosc", cum sa stiu in caz de nevoie sa ma apar?
Povestea ar putea continua...
conchita spune:
Dle Bufnila, cred in continuare ca v-ati referit jignitor la persoana dnei Qsar, dovada citatul de mai jos.
1. nu sunteti psiholog ca sa stabiliti ce probleme are Qsar cu propria imagine
2. o acuzati ca v-a luat peste picior expunandu-si propria viziune a lucrurilor, desi nu sunteti Guru oficializat in fata caruia nu are nimeni voie sa miste in front. predicati despre Viata si Magie, dar cand vine vorba de o situatie de viata virtuala foarte simpla, va contraziceti prin fapte, cam dictatorial.
3. o izolati de lume ca fiind o exceptie, afirmand fara nici o baza ca numai ea gandeste asa cum gandeste, desi la topicul asta, cel putin, au fost si alte persoane care au subscris la opinia ei. deci vorbiti in ciuda evidentelor.
4. sunteti sarcastic, sugerandu-i sa se schimbe, numai pentru ca v-a contrazis. dupa teoria dvs, Qsar este un Spirit liber, iar dupa declaratiile dvs, aveti obligatia magico-morala sa o respectati si sa o salvati, protejand-o, nu punand-o la colt pe coji de nuca pentru ca are alta parere. exista eroi cu modestie pe lume, nu numai dintr-aceia care nu pot respira fara fanfare si onoruri, acesta era mesajul dnei Qsar.
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Ma faci sa rad amar. Cred ca ai probleme cu propria ta imagine despre Lume. Desigur, e o problema a ta personala. Nu e nimic mistic sa ai o premonitie. Sau pentru asta trebuie sa ma iei peste picior? Nu sunt un papitoi de scriitoras care sa vina sa faca frumos aici. Am deschis acest topic dintr-o perspectiva matura, omeneasca si fireasca. ESTE NUMAI problema ta daca vrei sa iei in ras acest topic. NU ESTI singura fiinta de pe Pamant, mai sunt si alte femei care NU GANDESC asa cum gandesti tu, Qsar! Cunosc femei daruite, femei care salveaza Viata in orice conditii. Am invatat de la aceste femei sa pretuiesc si nasterea, sa pretuiesc un zambet de recunostinta. Poate ca vei avea sansa sa te schimbi.
in legatura cu anuntul de mai jos, am o nelamurire: ce au de-a face romulanii cu topicul de fata? si de ce chemati armiile la atac impotriva mea? in fond, pot fi o bunica mai carcotasa care a vazut multe la viata ei si isi permite sa-si ia nepotelul pe genunchi pentru o mica "povata" la poponeata atunci cand greseste. ati venit sa salvati mamicile si copiii lor, cum de-ati inceput misiunea asta tocmai prin a va distruge propria creatie? huh, dle Bufnila, va re-astept ca pe orice pasare phoenix, pe aceeasi axa virtuala, am io premonitia asta. :)
quote:
Voi face primul gest. O sa sterg o parte din mesajele din topicul de SF. Peste un minut o sa fac asta.
Voi toate hotarati daca suntem fiinte umane sau impartite in categorii imposibile de mascul si femele.
va saluta cordial,
Terminatorul.
Authority Zero
papadie spune:
Am evitat in ultima vreme sa scriu pe "Arte" pt ca neuronul mi-e inconjurat de hormoni cu paltfus la cerebel. Nu ma pot abtine sa nu constat ca asist aici la un proces. Inculpatul nu s-a prins din prima ca e chemat la rampa ca sa fie mitraliat.
Nu inteleg nici care e miza si nici de ce jurii au fost mituiti.
Nu pricep nici ce fel de masochism ne anima sa citim ceva ce ori ne displace, ori vrem sa displaca. Mai degraba ultima varianta. Ceea ce se petrece pe acest topic e lipsit de fair play!
O anti feminista
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
conchita spune:
Papa, sa inteleg ca daca nu esti in consens cu antevorbitorul, mai bine taci, ca daca esti in dezacord devii suspect ca spagar? e o politica noua pe DC sau numai pentru topicul si persoanele de fata?
personal, am vazut numai procese de intentie, pe directie opusa celei semnalate de tine
normal ca nici io nu sunt feminista. :)
quote:
Originally posted by papadie
Am evitat in ultima vreme sa scriu pe "Arte" pt ca neuronul mi-e inconjurat de hormoni cu paltfus la cerebel. Nu ma pot abtine sa nu constat ca asist aici la un proces. Inculpatul nu s-a prins din prima ca e chemat la rampa ca sa fie mitraliat.
Nu pricep nici ce fel de masochism ne anima sa citim ceva ce ori ne displace, ori vrem sa displaca. Mai degraba ultima varianta. Ceea ce se petrece pe acest topic e lipsit de fair play!
O anti feminista
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
Authority Zero
Julie spune:
quote:
Originally posted by papadie
O anti feminista
Oh, este o miza? Cred ca despre asta - care este ea, exact - ar trebui intrebat autorul topicului.
Personal cred ca in orice discutie pe un forum - miza, daca se poate spune asa, este una spirituala: discutiile nu saracesc pe nimeni niciodata, dimpotriva.
Cititul - ca modalitate de petrecere a timpului, zic tot eu, este o optiune personala, facuta poate din masochism, poate din plictiseala, poate din curiozitate - iar placutul sau ne-placutul vin dupa lectura. Avem dreptul sa ne placa sau nu ceea ce citim (si sa discutam apoi despre ceea ce am citit), fara sa fim acuzati de impartire pe tabere si mituire? Zic eu ca da.
Insa cred in continuare ca vanatoarea de vrajitoare nu sade bine in zona
Julie