la intoarcerea in romania, ce anume v-a socat?
Raspunsuri - Pagina 7
debby spune:
quote:
Originally posted by dodo
Pe mine m-a socat faptul ca femeile umbla pe strada mult mai...dezbracate decit prin alte parti ale lumii! Daca pt. unele/unii a fi elegant inseamna sa-ti arati cit mai mult nurii, atunci in RO vei vedea din plin, parca "invita" golanasii sa dea cite o replica si nu numai cind trec pe linga ele pe strada. Nu zic acum sa se imbrace ca mine, cu mineca lunga in plina vara dar nici sa-ti fie jena sa le privesti, femeie fiind! Uite aici, de exemplu, am fost de atitea ori la ocean si niciodata nu am vazut vreun barbat in slip facind baie, ci cu pantaloni scurti iar femei in bikini...dai cu tunu' si abea gasesti vreo pustoaica care vera sa fie "mai cu mot"..ca sa nu mai vorbim de topless..no way, te-ar trage imediat cineva de atentie ca sint si copii prin preajma si ar fi cazul sa pui ceva pe tine mai acatarii..si nu poti sa zici ca Cangurland e inapoiata, dimpotriva!
In alta ordine de idei, in RO nu prea s-au schimbat multe de acum 4 ani, nu m-a socat ceva, numai ca nu mai aveam eu rabdarea de alta data sa zbiere la mine vreo functionara deranjata de la taclale de intrebarile mele..Asa ca nu vei fi socata, Gindacel, vei regasi aceleasi metehne la acleasi persoane, s-ar putea spuna ca din acest punct de vedere timpul sta in loc pt. unii..Aterizare lina!
La capitolul imbracaminte pe strada ulalalaaaaa ce e si aici. De multe ori raman paf. Diferenta e ca aici sunt lucruri mai de calitate si acasa nu, aici daca ma imbrac in fusta scurta sun c---a, acasa nu neaparat.
Cat despre plaja, saptamana trecuta ma miram cu bb.alinus pe plaja la Juan les Pins mosneag la cca 60-70 de ani cu tanga. Si eu tot in tanga fac plaja ca m-as scarbi de funduletul meu bronzat cu slip normal cand nu port niciodata chilot normal, bine nu topless ca dauneaza si la sanatate, dar sani lasati sa arda pe plaja mai mult vad la femei batrane aici si cateva tinerele decat in Romania. Si apoi acasa majoritatea sunt si ingrijite, aici le mai si iese la cate una averea de pe langa slipi, dar deah, e frantuzoaica si nu tiganca de la romanica
Continui sa spun ca Romania la capitolul oameni e mai pura, cu toate uscaturile ei, si-n rest dati-i timp ca si Italia in 50 de ani s-a dezvoltat, nu? Si ei au emigrat in USA si au facut Mafia, mai rau decat furaciosii nostri chiar
Ira spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
si inca o precizare, special pentru carcotasii care-mi vor sari in cap: sa ma sochez de schimbari doar dupa 4 luni?!
m-am "socat" intoarsa in ro dupa 2 saptamani de praga, dragii mei, unii avem memorie mai scurta, de-asta suntem mai fericiti!
numai bine la toata lumea!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
Eu, Gandacel drag, am plans dupa numai o luna de occident, facusem un tur al Europei de Craciun, (nu vreti sa stiti cum arata Europa civilizata de Craciun, cu atat mai mult in comparatie cu Ro).
Asa cum ziceam, mi-au dat lacrimile cand am intrat cu autocarul in tara, din explozia de lumini occidentale, am dat in intunericul bezna,
caini vagabonzi care latrau la autocar si gropi. Nici o lumina pe soseaua de 2 benzi. Nu-mi venea sa cred ca eu faceam parte din Romania, insa dupa nu mult timp, mi-am revenit.
Acum sunt vindecata complet, desi de cele mai multe ori aparentele conteaza f mult.
Soc vei avea, dar o sa-ti treaca repede. Asa cum scria si Amuleta, dubla noastra perspectiva conteaza. Faptul ca putem alege, ca stim ce putem alege.
iren spune:
Hai, mey, ce va tot luati de romancele noastre dezbracate? Cel putin acolo nu vezi prea multe grase cu suncile pe-afara, aici, dupa ce ca sint cit tancul- mai ales pustoaicele- au tricouri scuuurte rau si pantaloni cu o talie care mai mult nu e, asa ca le iese afara un diatamai colacu...prefer romancele noastre dezbracate, ca cel putin au ce arata...
Si ca sa raspund si eu la intrebare, prima oara cind m-am intors in tara, dupa aproape un an de stat in Elvetia, am fost nu socata, ci neplacut impresionata, as zice, de culoarea inchisa pe care o aveau majoritatea cladirilor...bine, era si noiembrie, cam la sfirsitul lunii, si ninsese, iar voi stiti cum arata zapada in Bucuresti, o flescaiala maro-gri...in rest nu m-am prea socat de nimic
Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu
casandra spune:
---
Dodo:
Uite aici, de exemplu, am fost de atitea ori la ocean si niciodata nu am vazut vreun barbat in slip facind baie, ci cu pantaloni scurti iar femei in bikini...dai cu tun
----
Bine, dar cum fac femeile plaja si cum intra in apa? Am vazut si eu indience in apa, imbracate din cap pana in picioare, in costumul lor traditional, dar mi s-a parut mai mult decat jenant, pe de o parte, apoi m-am gandit sa stai cu hainele ude pe tine, mai rau...
allya spune:
Mai de ce va legati de romance ca au libertatea sa faca plaja dupa cum le place? asta mi se pare minunat! corpul uman nu e o rusine bey!
pai eu am fost socata negativ de atitudinea astora de aicea din NE SUA vizavi de facut plaja si baie....ridicol!!!, sa faca baie barbatii in pantaloni scurti si femeile in costum de baie ca al lui bunica....evident ca nu m-am dus cu bikinei mei cu model de piele de leopard (is pusi la nafatlina saracii si acolo vor ramanea pana ce slabesc si scap de vergeturile de sarcina, imi fac si microdermoabraziune de va fi cazul....) si am cautat prin magazine si am cumparat ceva "decent"... evident ca cine nu arata bine si e grasa de exemplu se va imbraca cu costum de baie stil body si in Romania... si ce mi se pare ciudat e ca americanii astia sufera de falsa pudoare caci perversi mai mari ca ei nu cred sa fie....
Ce-i tot dati cu Bucurestiul? ati vazut Clujul? e un oras care are fiecare cladire in alta culoare care mai de care mai pastel sau mai vie....e super! cu flori pe marginea drumului, curatel... cand am ajuns in Cleveland am avut o depresie ca era totul cenusiu....(nu vazusem suburbiile care sunt faine...) si gropi in asfalt sunt si in SUA cate vrei....gunoaie si mizerie gasesti mai ales in centrele oraselor (downtown)....
deci dupa cum ziceam problema in Ro e cu oamenii si atitudinea lor unii fata de altii si proasta educatie si nesimtirea unora, dar e normal ca sunt suparati si s-a ajuns ca fiecare profita cum poate si de ce poate si au deja constiinta amortita total...
pai in SUA e normal sa fie copii care mor ca nu au asigurare de sanatate? sa nu fie concediu de maternitate platit? si sa fie concediul de maternitate max 3 luni si ala neplatit in f multe cazuri? sa nu fie nici o alocatie pt copii? asta avand in vedere ca cresa costa si de te indoaie 125-250$/saptamana? desi platesti asigurari de sanatate tot ai de platit pe langa asta pe la spitale ca nu ai acoperire cum se cuvine si tot stai ore intregi ca sa intrii la dr? si daca nu ai domiciliu nu existi pt societate?
ma rog....cu toate astea, daca stii ceva si faci cum trebuie si muncesti esti rasplatit (platit f bine) si puterea banului e alta, oamenii sunt f amabili si draguti, nu te mai stressezi atata caci pt orice se gaseste o rezolvare, daca ai un venit mediu sau minim poti trai mai bine ca in Ro (in sensul ca iti cumperi si iti permiti f multe)...a si nu mai exista mita....si spaga....
ciuf spune:
Anul asta vom merge si noi in tara dupa o pauza de doi ani.
Dar imi amintesc cand am fost in Ro dupa 9 luni de sedere in USA ca m-a surprins neplacut condusul in Bucuresti. Nu prea am avut noi mare tangenta cu traficul din Bucurestiul cat am stat in Ro. Obisnuiti aici cu traficul lejer, fiecare isi pastreaza banda, vrei sa treci in fata altuia, semnalizezi si esti lasat fara sa primesti injuraturile de rigoare sau o tipa sa se incapataneze sa nu te lase (eh, din cand in cand mai vezi si pe aici). Deci ce nu mi-a placut in Ro, a fost - primul impact cu Ro ca sa zic asa, faptul ca strada care avea doua benzi, de fapt se circula ca si cum ar fi fost trei benzi. Un sir de masini era pe axul drumului. Va imaginati ce aglomeratie era. Nu mai vreau sa vorbesc despre cladirile cenusii din Bucuresti ca asa au fost de cand le stiu. Nu le-am uitat. Despre gunoaiele din Ro nu ma leg ca si aici sunt destule (in special in cartierele chinezesti sau in orasele unde traiesc foarte multi negri). Dar, deh, e America, nu Romania.
Ce am admirat in Ro a fost eleganta fetelor (chit ca au dat un salariu pe un costum si nu mai au nici un ban - dar se simt bine sa fie frumoase, elegante si admirate, Ca doar toata lumea vorbeste despre fumusetea romancelor si cat sunt de dichisite) si straiele colorate. Ce sa vad aici? Angajate de-ale bancii care in pauza de pranz ies sa-si faca plimbarea in adidasi si deux-piece? Sa fim seriosi! sa nu mai vorbesc de faptul ca nu au pic de rusine si-si etaleaza suncile. Le intrebi de ce sunt "mari" nu grase, Doamne fereste, si zic ca mancarea e de vina...
Cum au spus si alte fete, barbatii imbracati la pantaloni scurti iar femeile la costum de baie gen body si cu fustita...
Ce nu-mi place in Ro? Vanzatoarele acre de atata solicitare din partea clientului (sa nu mai zic ca nu prea poti sa-ti iei un parfum, asta cand nu esti decis sau pur si simplu habar n-ai ce sa-ti cumperi, ca ele deja sunt scarbite de tine), spaga care o dai sa te angajezi sau sa te duci la doctor, tot felul de inlesniri vorbind cu X si Y, s.a.m.d.
Dar mi-e dor de tara mea, de gropile ei, de problemele ei. Acolo am stat peste 26 ani. Mi-e dor de parintii mei, de bunica mea pe care o vad doar in poze si ma apuca plansul cand observ cum au trecut anii pe fata ei, de rudele mele, de prietenii mei cu care ieseam la padure si radeam de ne dureau falcile. Mi-e dor de tot ce tine de Ro. Voi fi romanca si nu imi va fi rusine sa o spun. Merg cu o romanca de aici la cumparaturi si o intreaba vanzatoarea de la Sears de unde e, la care raspunde : "Italy". RUSINE.
Nu ma socheaza ce vad in Ro. Ca doar stiam cum am lasat tara. M-ar soca sa vad schimbarile in bine, ca astea nu prea le stiu si vad ca sunt totusi cateva.
Deci sper ca voi fi placut surprinsa de "evolutia" tarii noastre.
Va voi mai scrie peste o luna si va dau detalii de actualitate.
Numai bine la toti,
Ciuf
Guestus spune:
Cum in Ro unii masculi isi cumpara Mercedes S600 si stau in Colentina la confort II, doar sa vada vecinul de la 3 ce masina are el, la fel si unele femei isi pun cind merg la piata tocuri de 14 si se fardeaza gen Sanda Ladosi la Eurovision. Deh...romanul trebuie sa arate intr-un fel. In US or etc au depasit nivelul asta primitiv si prefera sa se imbrace comod si comfortabil.
Andrada spune:
Si am crezut ca numai strainii care nu ne cunosc tara pot pune etichete dupa 2-3 imagini razletze.......
Na ca acum m-am socat eu!!!
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
conchita spune:
quote:
Originally posted by allya
Mai de ce va legati de romance ca au libertatea sa faca plaja dupa cum le place? asta mi se pare minunat! corpul uman nu e o rusine bey!
asta ma enerveaza si pe mine la culme aici!! dai cu tunu si nu gasesti nici macar plaje speciale pentru nudisti, ce sa mai zicem de topless sau slip la barbati! am gasit pe net o comunitate d'asta organizata a nudismului, dar nu-mi imaginez cum ar putea fi cu legitimatie pentru piscina interioara cu nudisti, totuna cu baia comuna, nu? unde-s 2 Mai si Vama Veche?? :((
cred ca principala diferenta intre est si vest sta in tipul regulilor si gradul lor de respectare. normal ca face bine la creieri sa traiesti intr-o societate ne-haotica decat intr-una a bunului plac, dar...exista un dar, si cei plecati stiu la ce ma refer: cateodata iti vine sa-ti iei campii de prea mult bine, ti se face dor de celalalt tip de libertate, ala la voia intamplarii...
vorbeati de casele care se construiesc in delir in Ro...voiam sa va spun ca aici, chiar daca e casa ta, n-ai voie sa pui nici un amplasament permanent pe laturile curtii, la 10 feet distanta de gard, idem in fata casei care trebuie sa fie la distanta regulamentara fata de trotuar, sunt o gramada de restrictii deci chiar si cand beneficiezi de dreptul constitutional al proprietatii. pai acasa exista plan de urbanism doar pe hartie, totul se rezolva cu spaga si faci ce vrea muschiu tau pe terenul cumparat. care-i mai liber in cazul de fata? :)))
Authority Zero
ralucah spune:
Hai ca vreau sa o vad si eu pe asta cu Mercedesu'. Pana nu vad nu cred!!!
Sa te imbraci cochet si sa te coafezi/machiezi nu cred ca este un act de primitiv, in conditiile in care pastrezi limita bunului simt (adica nu folosesti dermatograful negru pe post de contur de buze sa zicem si frunze pe post de chiloti). Am fost si eu pe afara si mi-a lasat un gust amar "look-ul" feminim de pe strada. Numai balcaze si lalaie vorba lui Creanga. Iar romancele raman dupa parerea mea unele dintre cele mai frumoase femei
quote:
Originally posted by Guestus
Cum in Ro unii masculi isi cumpara Mercedes S600 si stau in Colentina la confort II, doar sa vada vecinul de la 3 ce masina are el, la fel si unele femei isi pun cind merg la piata tocuri de 14 si se fardeaza gen Sanda Ladosi la Eurovision. Deh...romanul trebuie sa arate intr-un fel. In US or etc au depasit nivelul asta primitiv si prefera sa se imbrace comod si comfortabil.