la intoarcerea in romania, ce anume v-a socat?
Raspunsuri - Pagina 4
Irimell spune:
Mie imi e foarte dor de casa, de parinti si de prietenele mele dragi, de anumite locuri pline cu amintiri, de munte (mai ales de Poiana Brasov) si de mare (Vama Veche) si sincera sa fiu abia astept sa le vad. Desi plec simbata , nu mai am rabdare... Daca imi merge calculatorul acasa si pot intra pe internet va povestesc pe viu ce m-a socat sau nu ....
Sa auzim numai de bine,
Irimell
Irimell spune:
Mie imi e foarte dor de casa, de parinti si de prietenele mele dragi, de anumite locuri pline cu amintiri, de munte (mai ales de Poiana Brasov) si de mare (Vama Veche) si sincera sa fiu abia astept sa le vad. Desi plec simbata , nu mai am rabdare... Daca imi merge calculatorul acasa si pot intra pe internet va povestesc pe viu ce m-a socat sau nu ....
Sa auzim numai de bine,
Irimell
carolada spune:
draga ocebine ,cineva(nu mai stiu cine)facea o gluma ca noi romanii,in loc de "buna ziua" ar trebui sa spunem:"n am bani",pt.ca formula asta e poate mai des folosita decat cealalta.cunosc persoane in ro care chiar daca au mijloace de trai mai ridicate,tot se plang ca n au.mai e si vorba aia ca de ce au,de ce ar mai vrea.
www.camping-kasern-salzburg.com
casandra spune:
Prima data dupa ce am plecat din tara, am revenit dupa 3 luni, de Paste, pentru 1 saptamana. Am sosit cu 2 zile inainte de Paste, n-am ajuns bine de la aeroport si am plecat sa facem cumparaturile de Paste. Am regasit orasul foarte zgomotos, aglomeratie mare si pe strada si pe trotoare, blocurile mi s-au parut mai gri decat le stiam. Pentru ca aveam mai multe cumaparaturi de facut, am decis sa mergem la Metro, cel de la iesirea din Militari. Drumul pana in Militari a fost plin de gropi, da' gropi nu asa, de mi-era teama ca ramanem cu masina in drum... In fine, am ajuns la Metro, aveam legitimatia unui prieten si stiam ca putem sa ne facem legitimatie pe loc. Ne-am asezat la coada sa intram. N-a fost posibil, legitimatia pe care o aveam nu le-a placut, nu mai stiu din ce cauza si am vrut sa facem una pe loc, iarasi nu s-a putut, tin minte ca lucratoarea de la intrare ne-a luat la rost ca de ce vrem sa intram la ei in magazin, nu mai tin minte exact ce a spus, stiu ca ne-a repezit intr-un mod destul de brutal. Dupa ce am facut o gramada de drum, drumul accidentat, nici n-am putut intra. In alta parte ti se da bonus card, aici nu poti intra in magazin...Asta e... Am plecat sa facem cumparaturile in alta parte...
ocebine spune:
Carolada, exact asta e idea. Stiu ca cei care stau cu mina intinsa se bucura de un trai decent in Romania. Mie una mi-ar fii rusine sa cer dar lor nu. Si chiar se enerveaza cind ii confrunti, ca si cind as fii obligata sa le dau ceva care nu li se cuvine!!!
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
gandacelu spune:
aoleuuuuuuuuuuuuuu! 3 pagini deja, la un topic pus aseara?!
ptiu si se ia toata lumea de chestia cu "socul" (pe pm inclusiv)
dragii mei, trebuia intai sa ma prezint: gandacelul electrocutat, socandu-se permanent de tot ceea ce intalneste pentru ca-i place sa bage domne labutele-n prize, sa se mire, bucure, uimeasca, zbiere zumzaie, bodogane de tot ceea ce vede
topicul nu era pe atat de serios pe cat l-ati crezut (acuma se supara 3/4 din site pe mine!) in sensul ca provocam la un dialog glumet, civilizat si nu la aruncat cu rosii in subsemnata (io crez cu tarie ca am o atractie speciala la cei din jurul meu la chestia asta, nu e doar complexul persecutiei care ma bantuie din frageda pruncie)
unele raspunsuri mi-au placut mult, altele m-au nedumerit
era un dialog cu tenta usor antropologica, casazicasa, pentru ca e IMPOSIBIL sa nu vezi diferente, toti care au calatorit mi-au facut capul calendar ca domne in ro e asa si pe dincolo
va dau un exemplu: am venit acum 5 ani de la praga cu trenul, aveam un fel de bilet valabil pe toate liniile
ei bine, cu cehii - nici o problema
cu ungurii (subliniez, cu ungurii, care ne-au facut probleme la venire, dar poate tocmai de aceea) - nici o problema
nu punem bine rotile casazicasa in timisoara si hop controlorul ca nu corespund beletele cu trenul domne (tren care nu se schimbase pe parcurs!!!) si ne zice EXPLICIT sa-i dam spaga
(ptiuuuuuuuuuuuu!!! frate frate, da branzaaaaaaaa...)
culmea era ca nimeni din grupul nostru nu mai avea un leu, ii dadusem toti pe mancare in gara de la timisoara, era sa ne dea jos din tren romanasul nostru, oameni buni, ca nu i-am dat spaga fara motiv (am avut noroc ca eram intr-un fel de delegatie, nu-si permitea pana la urma, ca nici noi nu eram prosti, ma-ntelegi?!)
sincera sa fiu, chestia asta M-A SOCAT intr-adevar... romanie plai cu dor, dupa tine mor!
da domne mor de dor de romania si asta e pe primul plan, evident, incercam doar sa-mi mai indulcesc cele cateva zile pe care le mai am pana ma intorc prin depanari de amintiri... in parte mi-a reusit, dar cu mare nedumerire am vazut neshte reactii de un mare neinteles pentru subsemnata
revin, ca n-am apucat sa cetesc tot!
(posturuile care povestesc despre schimbarile oamenilor si ale locurilor m-au impresionat f mult, andrada)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
liris spune:
cred ca Andrada povestea ceva de sentimentul de instrainare pe care l-a avut mergind acasa. am simtit si eu asta si nu mi-a placut deloc , dar asa am simtit...
mie mereu imi ia ceva timp sa ma reinvat cu Romania (nu pentru ca am uitat de unde am plecat!!!, ci ptr ca ma invat sa traiesc altfel 11 luni pe an, un mod de viata pe care nu-l gasesc in Romania). din fericire nu-mi trebuie mult sa-mi intru in mina.
ca e bine acasa , mereu vizita acasa inseamna vacanta , inseamna de obicei Craciun sau plaja , inseamna cel mai mult familia si prietenii.
gandacelu spune:
reiau ca sa va spun ca unele din postarile voastre m-au impresionat pana la lacrimi, va multumesc (nu mai spun cui, multora din voi;) si ca intr-adevar, asta voiam: sa depanam cateva amintiri, bune, rele, depre tarisoara noastra, buna, rea, dar e e mea
cam atat
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
allya spune:
bey GANDA draga io n-am fost in Ro de 3 anisori si inca nu am posibilitatea, ma intreb daca voi mai merge vreodata?!....
ce cred eu ca te va "soca" va fi faptul ca parintii si prietenii vor arata mai batrani (eu ii vad pe ai mei parinti in poze...) de parca tu ai fi venit dintr-un loc unde timpul sta in loc si in Ro curge mai repede....
poate te va soca libertatea tinerilor, frumusetea si eleganta femeilor si faptul ca sunt slabe! (ma gandesc ca eu am simtit socul revers vazandu-le pe astea de aicea si apoi am ajuns aproape ca si ele si io...), vei gasi baruri deschise toata noaptea si discoteci fara sa-ti ia cineva berea si s-o arunce la gunoi pe la 2 am....
ca si parti negative (nu cred ca s-a schimbat asta desi as visa ca da....) oamenii si atitudinea lor te vor soca negativ, asta daca ei nu stiu ca tu vii din strainatate ca ii reversu daca afla.... deci Romania e o tara f frumoasa de vis si dor, pacat ca e locuita....
in rest sarcina usoara si sa ne povestesti asa cu umorul tau deosebit atat impresiile, cat si daca si cum ai simtit vreo diferenta fata de cand ai plecat!
allya spune:
bey! apropo de romani! io ma tem sa nu am socul ce l-am avut aicea la o biserica romaneasca de Pasti acu anu ista....bey erau toti imbracati in negru, alb, gri maximum....(? o fi de la dorinta romanului de a arata elegant si suplu?! sau de la dorinta de a nu fi categorisit drept "tigan"?) si nu era barbat (inafara de al meu ) sa nu aiba geaca de piele pe el! na! pe mine asta m-a cam "socat"....
a si faza cu "reversu" nu e valabila la vamesi, functionari etc...adica astia te vor jumuli daca afla ca esti venita 'overseas'...