Ajutati-ma sa-mi salvez tatal!

Ajutati-ma sa-mi salvez tatal! | Autor: debby

Link direct la acest mesaj

Nici nu stiu cum sa incep, cum sa va explic, dar va rog, cele din Romania sau de oriunde de unde stiti, ajutati-ma!

Sunt cativa ani, de fapt de mic de cand tati meu e alcoolic si ne-am distrus familia. E constient de asta si astazi am sunat acasa si plangea la telefon ca un copil, rugandu-ma sa il ajut, sa ma interesez unde ar putea merge si ce ar putea face. E dispus sa faca orice, vrea sa scape, s-a saturat sa se chinuie!

Stie cineva vreun tratament naturist, hipnoza, orice!!!

Am inteles ca hipnoza este unul din cele mai eficace, dar oare unde se gaseste asa ceva in Romania?

Va rog, ajutati-ma, ca mi se rupe sufletul!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

La o cautare pe google am gasit:
mierea de albine: http://www.inoan-press.com/san/b/b048.html
medicamente: http://www.farma.ro/action/medicamente/cauta?query=alcoolism&unde=desc&how=and

Stiu ca exista si posibilitataea implantului de antabus, nu stiu daca se practica in Romania. Dezavantajul cel mare e ca daca i se implanteaza si bea in continuare i se distruge ficatul (si mai rau). In mod normal n-ar putea bea (li se face rau, voma, samd), dar sunt si din cei care se incapataneaza si continua. In Suedia de pilda, nu se face primul implant, merg in Norvegia si il fac, dar schimbarea lui se face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Multumesc din suflet Adela. Vrea, vrea cu tarie si se chinuie de unul singur sa se ajute dar nu prea reuseste si tremura tot dimineata cand nu bea.... Off, Doamne, ce n-as da sa il vad iar pe tati meu pe picioarele lui...

Am mai dat cautari peste tot dar eu inca sunt si in cautarea hipnozei care stiu ca ar face minuni, normal, asociat poate cu altceva! Aici am gasit, dar in tara nu.

La medicamente nu cred ca vom apela, tot pe ceva naturist as merge.

Mai astept sugestii de la cine mai stie cate ceva si va multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

La spitalul Obregia din Bucuresti, exista Alcoolicii Anonimi. Poate vrea sa se interneze acolo.Pe langa tratament , se face psihoterapie si poate apropierea de alti oameni care incearca sa acape de "problema" lor va gasi un raspuns. Si oricum , se departeaza de tentatie. Cred ca este foarte important ca realizeaza ca are o problema si vrea sa se vindece. Vointa omului este capitala pe drumul spre vindecare.
Sanatate si curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Draga Debby,
Stiu f bine ,din propria experienta de o viata,cat de grav e sa stii ca propriul tata este alcoolic!Multe dintre persoanele alcoolice(nu care se imbata de cateva ori pe saptamana,ca aia e altceva) sunt oameni cu capacitati profesionale si umane deosebite care in alte conditii ar putea face enorm pt ei si fam lor.Darrr........restul il stii!!!
Eu te-as sfatui sa ai incredere si in tratamentul care se practica in spitale pt dezalcoolizare si sa il asocieze cu psihoterapie in particular.De ce?Iata:

Tatal meu a fost alcoolic,de ajunsse sa fie beat si recalcitrant non-stop, zi si noapte.Desi nu voia, a fost dus cu forta la dezalcoolizare si dupa o luna de stat in spital s-a vindecat complet pt 3ani.Nu mai punea o gura de sampanie in gura,era ceva de necrezut, devenise alt om.Insa, nu beneficiase de psihoterapie , ci numai de traumatizantul tratament medicamentos.A ajuns sa fie pus si in camasa de forta!Parerea mea (si m-am documentat un pic in privinta asta)este ca imposibil ca un simplu trat psihologic sau naturist(nu ma refer aici la un regim de viata totalmente naturist si asistat de medici!)nu poate face mare lucru, dat fiind ca sangele tb curatat,i se pun kg de perfuzii,i se fac vitamine a caror lipsa(in special lipsa potasiului) favorizeaza acoolismul.
Pt el a fost degradant si de aceea a cazut intr-o depresie,nu f accentuata,dar nu mai avea incredere in el, era mereu trist,obosit!Daca in aceasta etapa o sa intervina un psiholog si un tratam naturist antidepresiv si mai ales sprijinul familiei ,care sa nu-i mai aminteasca mereu de ce a facut rau in trecut, atunci o sa stea vesnic departe de alcool!
Din nefericire, dupa 3 ani tatal meu a inceput iar sa bea insa nu f mult, si ma gandeam sa il trimit la o clinica particulara din Breaza(Brasov), deoarece e f marcat de ce i s-a intamplat in spitalul de dezalcoolizare.
Aceasta clinica se numeste EDEN si fondatorul ei este Doru Lazar, medic naturist.Stiu f sigur ca acolo se trateaza cancerul , boli psihice, dar inca nu is 100%sigura ca trat si alcoolismul.
In revista ''Formula-As stiu ca a fost publicat in articol pe larg despre ce se intampla acolo. E un fel se ''hotel'' intr-o zona izolata din Breaza(brasov),medicii asociaza medicina naturista, cu psihoterapia, cu rugaciunea(se roaga in timpul tratam)cu bioenergia, reflexotarapia si cu munca relaxanta in mijlocul naturii.
Zilele astea tb sa ma interesez daca il pot trimite acolo sau nu.Pt ca nu cred ca isi asuma raspunderea pt oameni care pot fugi de acolo,cine stie ce mai pot face!Tine cont ca is medici,ca va fi un mediu izolant fara tentatii,asistat permanent, ca e un tratam de lunga durata, costisitor dar cred eu eficient!
Oricum, nr de tel pe care il am eu ti-l dau si tie si poate reusesti sa afli daca te pot ajuta!+40244.34.32.28.
Daca afli cumva despre o alta clinica te rog da-mi de stire!
Oricum sunt convinsa ca o simpla licoare sau tratam naturist la domicilui nu il poate ajuta,lupta pe care o are de dus e mult prea grea, dar tatal tau are sanse mai multe deoarece constientizeaza situatia in care se afla si ...se vrea ajutat!
Numai bine!
Cristina

Mergi la inceput

Cristina, la mine pasul l-a facut el, adica el e cel care observa ca se autodistruge si incearca din rasputeri sa se lase. I-ar veni mai usor ca acum e in somaj si are atelier acasa( mecanic auto) si in casa sta cu mami care e o super dulce si intelegatoare, in acceasi curte fratele, nepotii cu cumnatzica si toti ne consumam si i-am fi alaturi. Pe mine una ma pierduse definitiv dar de ieri mi-am jurat ca voi face TOTUL sa il ajut!

Nici macar nu stiam de clinica de la Breaza si ar fi super acolo ca din cate am inteles e naturist. Eu sunt de parere ca tratamentul medicamentos nu e cel mai adecvat. De aici insa ceea ce pot face e sa ma interesez pe internet dar in iunie ajung acasa ( cam pe 20) si voi merge personal, eventual cu el sau fara sa vad conditiile, sansele, etc. Of, viata, eu nu mai credeam ca va ajunge sa vrea sa ia o decizie si acum as fugi inspre casa sa-l iau in brate si sa-i spun ca ii sunt alaturi. Atat de mult imi doresc sa am si eu iar un tata, un tata care pentru mine era cel mai bun, ideal, nimeni nu era ca el si care m-a facut sa vars nopti in sir lacrimi amare, si nu ca as fi singura.

Apoi ar trebui sa fac in jurul nostru terapie cu bunicul meu "iubit" si bunica vitrega care-l imbie mereu cu bautura. De fapt la el de cand e mic (mai are o sora) le dadeau sa bea. Adica pe la 4 -5 ani deja parintii erau cu pahare mari de vin la masa si ei cu cele mici, ca si taria de altfel si normal ca el o are in sange. La mine daca se nimereste sa fie bolnav cand merg acasa si sa nu poata bea e sarbatoare in toata curtea, plang de fericire...dar daca nu... si el era asa de bun, cum ai spus si tu, meserias de meserias si toata lumea il cunostea, acum toti rad, dar nimeni nu face nimic.

Retete naturiste am mai gasit si eu cate ceva pe net, chiar si medicament-e din plante, dar voi merge la Breaza si intre timp daca mai aflu ceva te anunt. Multumesc mult!

Mergi la inceput

Cristina te rog daca afli ceva inaintea mea, ma anunti si pe mine? Esti in tara acum?

Mergi la inceput

Draga Debby,
Nu sunt in Romania, sunt in Londra, dar am sa incerc sa sun maine la nr ala de tel pe care ti l-am dat si tie, poate aflu exact.
Referitor la conditii....mmm e ceva de vis, am vazut poze, plus ca ei toate plantele le cresc tot acolo,e o zona nepoluata, undeva in padure, izolat.Vin acolo multi oameni din strainatate sa se vindece, dar sper sa ne poata ajuta si taticii nostri.
Medicii lucreaza si traiesc tot acolo,iar in timp ce iti fac masaj, etc spun rugaciuni medicii si asistentele.
tatal meu nu e prea cooperant asa ca nu stiu daca il vor pe capul lor.(fac si haz de necaz).
Am primit un mesaj privat de la tine si ti-am scis inapoi.
Iti dau de stire daca aflu ceva!
Pupici,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Diana,

sa stii ca primul fapt spre salvare l-a facut. Pentru un alchoolic nu e usor sa admita ca are o problema cu bautura. Depinde si de vointa lui. Atata timp cat accepta ajutor si ideea ca e bolnav (alcoolismul e o boala), totul v-a fi in spre bine.
Am o prietena care si-a pus baiatul de 23 de ani la dezalcolizare. A costat-o 10 mii de dolari, si fiisu a fost "curat" doar doi ani de zile. Acuma iara a ajuns de unde plecase. A trecut printr-o perioada in care el credea ca nu are probleme cu bautura si ca poate bea un pahar cu prietenii la o petrecere. Si asa a cazut iara in pacat.
Mult noroc si sa-i dati suportul moral de care are nevoie

Anca

Mergi la inceput

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri si incurajari. Sper sa reusim de data asta sa fim iar o familie.

Cristina nu am sunat inca, mama e la faza in care il convinge sa mergem la o clinica si cu faza cu rugaciunile cred ca le-as scoate din program daca nu le accepta sau macar sa nu le auda mereu, ca s-ar enerva.. io stiu, vad eu acasa ce discut cu el. Putin e bine, dar nu mereu ca de nu... tata are credinta lui in suflet si eu stiu asta.
Iti raspund si pe pm cum pot, ok? Mersi mult!

Anca, eu una de zece mii de dolari nu dispun si nu ma astept la cifre dintr-astea ca la urma urmei pe umerii mei cade, in fine, sa spunem ca financiarul il las pe ultimul loc... accepta, e el care se chinuie ca nu reuseste, dar apoi terapia intre vecini si bunici nebuni cu bautura lor pe cap o fac eu acasa Chiar sunt anormali. Il vad ca se autodistruge si il imbie... cum il iubesc oare? O sa revin cu si mai multe detalii cand ajung acasa si incep sa ma misc sa fac ceva.

Mergi la inceput

Draga Diana,
Nu mi-a raspuns nimeni la tel , dar cred ca am sunat cam tarziu azi!
Oricum nu te ajunge la 10mii $ nici intr-un caz.Eu ma astept la vreo 300$-400,depinde cat de mult sta acolo.
Nu te bucura prea mult de decizia lui, ca si tata are momente cand zice ca vrea sa se lecuiasca, ca stie ce mult rau face, etc, dar in 2 zile se razgandeste dupa ce mai da vreo cateva pahare pe gat.Is deja obisnuita cu asta!
al meu tatic a mai avut o perioada de vreo sapt cand bea, dar s-a speriat ca iar o ia pe cai gresite si s-a cumintit total.Cred ca ii era frica sa nu ajunga iar la dezalcoolizare.
Sper sa faca la fel si de data asta desi au trecut vreo 2 sapt.Creierul lor e afectat de alcool si chiar si cand nu beau, ei nu mai sunt chiar intregi la minte.
Noi radem de el ca are o meserie care ii cere multa luciditate si responsabilitate si se duce in instanta la procese si ii tremura mainele rau de tot,dar judecatorii il stiu de ''baiat destept''si se mai amuza pe seama lui.
''Ce erai odata Mitica si ce ai mai ajuns!''.....aste-s neamurile care ne erau alaturi la bine odata, si la rau iti dau cu piciorul in fund.
Pt anii de liniste ce vor urma,se merita sa il luati si pe sus sa il duceti sa se vindece,ca s-ar putea sa iti pierzi vremea vb cu el.
Oricum ar fi nu il lasa tot in starea in care e,vb cu un dr si du-l ca apoi o sa iti multumeasca. Eu nu as vrea sa plec acum in Rom, dar daca vad ca nu se linisteste, sapt viitoare am liber si mi-e sa nu ii fac o vizita!
Pupici,
Cristina

Mergi la inceput