URGENT!!2 contracte de munca
Problema mea este urmatoarea:
-din 2002 lucrez la o scoala din Suceava ,cu contract de munca pe termen nelimitat
-in 2003 m-am mutat in Bucuresti si mi-am luat un an de zile concediu fara plata ,pentru rezolvarea de probleme personale(intre sept.2003-sept.2004)
-in acest an am lucrat in Bucuresti ,cu contract pe perioada determinata(adica exact pe perioada concediului fara plata luat de la Suceava)
-intre timp ,am ramas insarcinata ,am nascut pe 26 aprilie 04, si din iunie intru in CIC
-pana la 31 august 04 CIC-ul imi este platit de catre angajatorul din Bucuresti
-la 1 septembrie imi reintra in vigoare contractul de la Suceava si vreau sa solicit CIC-ul de acolo;totusi ,directoarea unitatii imi spune ca ,deoarece in ultimul an nu am lucrat acolo ,nu e obligatia lor sa imi plateasca CIC-ul.Are dreptate?Sunt obligati sa imi plateasca CIC sau nu?
-daca nu ,cui trebuie sa il solicit ,deoarece indeplinesc cerintele legii privind stagiul de cotizare?irina
Raspunsuri
marius spune:
Directoare nu cunoaste prevederile legilor. In primul rand e dreptul tau deci nu are dreptate. In al doilea rand, nu ea sau institutia plateste CIC ci statul roman. Institutia doar incaseaza sau deconteaza dupa caz acesti bani ci este doar un intermediar in plati dar de suportat efectiv suporta statul roman...probabil directoare nu este in cunostinta de cauza deci ar bine sa se adreseze serviciului financiar - resurse umane - salarizare...si s-ar lamuri.
Nu ai cui sa te adresezi decat scolii si aceasta sa te includa pe statul de plata incepand cu 01.09.2004 in CIC. Va trebui sa le furnizezi documentele prevazute de lege, ti le vor comunica ei.
Marius (www.desprecopii.com)
cool spune:
IRINA,
Problema e cam asa: Directoarea are dreptate! Pe perioada in care un salariat este in concediu fara plata, contractul individual de munca se SUSPENDA. Directoarea stiiind ca tu ai fost 1 an in concediu fara plata, gandeste f logic ca nu aveai cum sa realizezi un stagiu de cotizare de cel putin 10 luni. Dar nici o problema, ai dreptul la indemnizatie (ca o plateste statul), totul tine de procedura si trebuie sa te adresezi Casei Judetene de Pensii Suceava, care este institutia abilitata in acest scop.
irina.c. spune:
Dar crezi ca o sa ma ajute ,avand in vedere ca acum am domiciliul stabil in Bucuresti ,iar contribtia din septembrie 2003 si pana acum a fost platita aici in Bucuresti?Oare sa intreb aici ,la Casa de pensii din Bucuresti?irina