Spray-uri nazale si sarcina

Spray-uri nazale si sarcina | Autor: Amaya

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, am si eu o intrebare, dar mai intai specific faptul ca deocamdata nu sunt insarcinata dar sunt in proces de a ramane insarcinata.
Sufar de rinita alergica acuta pentru tratamentul careia folosesc spray nasal FLIXONASE si NASONEX (pe rand, nu in acelasi timp, cate 2 pulverizari i fiecare nara o data pe zi) si vreau sa aflu daca le pot folosi in continuare si in cazul unei sarcini. In prospectul acestor spray-uri se specifica faptul ca nu exista probe concludente cum ca ar afecta in cazul sarcinii si alaptarii.
Va multumesc si astept sfaturile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

se pare ca sunt singura pe aici cu asemenea problema...asta e...multumesc oricum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Amaya, nu esti singura cu aceasta problema. Si eu m-am confruntat cu asta, si inainte de a ramane insarcinata mi-am pus aceeasi intrebare ca si tine.
Si eu am folosit cam 9 ani picaturi de nas, si ajunsesem sa pun Bixtonim din ora in ora, si asta, pana mi-a adus sotul meu niste picaturi din Arabia Saudita " Flixonase", cele mai bune pe care le-am folosit vreodata. Mai precis, dupa o saptamana, am remarcat ca in timpul zilei nici nu am nevoie sa folosesc, ci doar seara, puneam o picatura inainte de culcare, si aia mai mult din obisnuinta.
Cand am ramas insarcinata, in primele 2 saptamani nu am stiut si am folosit ( tot asa, foarte putin), dar imediat ce am aflat ca sunt insarcinata am renuntat, si crede-ma, nu am probleme. Nu as fi crezut ca dupa 9 ani de dependenta pot renunta.
Nu stiu daca nu m-a ajutat si clima de aici, poate, cert e ca picaturile astea fac minuni. Orice incercasem inainte nu dadea nici un fel de rezultat.

Oricum, citisem mai demult, ca exista si alte picaturi care pot fi folosite in timpul sarcinii. Nu mai stiu cum se numesc, dar erau pentru copii din ce imi amintesc.

Crinuta si bb din burtica

Mergi la inceput

Crinuta, multumesc pentru raspuns, si eu tot Flixonase folosesc iar cand se raceste afara folosesc Nasonex, fiindca este mai puternic, si ma simt nemaipomenit, cel mai mare plus fiind faptul ca nu mai am mucoasa atat de uscata si arsa cum aveam de la Bixtonim & Co...in prospect nu scrie nimic cum ca ar fi contraindicate in caz de sarcina, dar eram curioasa daca s-a mai lovit cineva de asta si daca au existat probleme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Amaya, atat FLIXONASE cat si NASONEX sunt clasificate la categoria C:

- studiile pe aanimale au demonstrat efecte adverse si toxicitate asupra fetusului
- studiile efectuate pe femei gravide sunt neadecvate si nu au fost bine controlate
- medicamentul trebuie administrat numai in cazul in care beneficiile sunt mai mari decat posibilele riscuri asupra fetusului

* Studies on animals show adverse effect and toxicity on fetus.
* No adequate and well controlled studies done on pregnant women.
* Drugs should be given only if the potential benefit outweighs the potential risk to the fetus.

Uite aici gasesti restul informatiilor despre efectele in animale, si poti cauta si alte medicamente daca mai ai dubii:

http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=451&TradeName=Flixonase%20Aqueous%20nasal%20spray&TradeId=382
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=1236&TradeName=Nasonex&TradeId=4272

Oricum, nu cred ca sunt indicate, fiind corticosteroizi n-am auzit prea multe lucruri bune. Totusi, eu nu sunt medic, deci raspunsul meu se bazeaza numai pe informatii de pe internet. Pupici si sarcina usoara.

Mergi la inceput

Cand o sa vina bebe.

Mergi la inceput

Pis-Pis, multumesc mult pentru informatii...inseamna ca o sa fiu un om terminat timp de 9 luni, dar merita...

Mergi la inceput

Amaya, stiu ca exista niste sprayuri cu apa de mare. Poate iti mai usureaza uscaciunea nazala, alea chiar nu au cum sa-ti faca rau, ca pana la urma e apa distilata cu sare.
Oricum, merita pt bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Exista spray-uri cu apa de mare: Sterymar si Nazomer, nu fac minuni, insa te ajuta, poate reusesti sa te obisnuiesti cu ele. Mai poti incerca ser fiziologic, are cam acelasi efect (adica aproape nul).
Eu iti recomand sa mergi la un medic ORL de incredere, eu am fost la unul in prima parte a sarcinii, i-am spus pasul meu si mi-a permis sa folosesc Olynth insa numai cate doua pufuri seara la culcare. Eu am fost mai catolica decat papa si am folosit Olynth de copii, care este si mai slab... medicul ginecolog a strambat putin din nas, dar nu mi-a interzis.

Vorbeste macar cu ginecologul, el sigur stie ce sa-ti spuna pentru ca multe gravide au probleme cu nasul infundat... prin trimestrul doi apare destul de des rinita de sarcina, indiferent daca aveai sau nu probleme inainte.

PS Corticoizii sunt cei mai pacatosi in timpul sarcinii, asta stiu de la orelist.

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Multumesc pentru pareri fetelor...eu am o forma mai complicata de rinita, mi-am pierdut aproape de tot mirosul, adica in marea parte a timpului daca nu pun picaturi sunt efectiv ca si cum nu as avea nas, iar daca dorm pe spate si am uitat sa pun picaturi cu siguranta ma sufoc (sotul meu saracul a ajuns sa stea noaptea la panda)...am incercat spray-urile cu apa de mare, mai exact Nasomer cu echinaceea, dar efectul dureaza foarte putin...Fixonase si Nasonex-ul mi-au salvat viata si cu siguranta o sa fie un chin fara ele, doar cu apa de mare, dar asta e...
multumesc mult

Mergi la inceput

Amaya, pai ce ai tu e foarte grav, si noi ne dadeam cu presupusul. Totusi, medicul ORL-ist n-a gasit nici o solutie de vindecare, pt ca sprayurile aste cred ca doar amelioreaza, sau gresesc eu? Eventual poate poti face un tratament cu efect mai indelungat inainte de a ramane gravida.

Mergi la inceput