Mamici de ianuarie-februarie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

quote:
Originally posted by adita

M-ati molipsit cu branza voastra. Ieri mi-am luat vreo trei feluri ( si branza de vaci, si cas si telemea sarata), dar nu stiu de ce, daca mananc multa branza , mi-e rau toata ziua de la stomac, si asta nu-i de la sarcina, ca asa patesc mereu, imi place si cand ma apuc mananc multa, si pe urma mi-e rau

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

M-ai facut sa rad adita cu molipsitul. Lasa, ca e buna la calciu, incearca sa mananci mai putin daca te deranjeaza stomacul dupa aia. Stiu ca nu e usor, dar incearca. Eu am luat-o tare pe fructe acum...Mananc incontinuu.

Fetele care au intrat in saptamana a zecea, hai sa va mai zic ce mai face bebe. Pentru celelalte, daca vor sa vada cum avanseaza sarcina sa caute in subiectele 1, 2 si 3 ca eu am date scrise doar incepand cu saptamana 9.

Saptamana a zecea de la UM:
- greutatea lui este acum de 2-3 grame, si in lungime in jur de 3 cm.
- fata continua sa se modeleze:urechile externe, cat si varful nasului se vad foarte bine, cavitatile gurii si nasului se despart, in vreme ce mugurii dintilor sunt bine fixati, fiind cate 10 muguri pe fiecare maxilar, evoluand ei vor deveni cei 20 de dinti de lapte ai copilului, ochii sunt mari, dar nu sunt inca acoperiti de ploape care acum se formeaza.
- la nivelul gatului apar glandele salivare.
- mainile si picioarele dobandesc forma definitiva, cu degetele bine constituite.
- organele interne isi continua dezvoltarea.
- inima se compartimenteaza in partea stanga si cea dreapta.
- organele excretoare sunt inchise spre exterior de catre o membrana: membrana anala si uro-genitala, intre cele doua aflandu-se perineul.
- organele genitale externe sunt inca nediferentiate, dar glandele sexuale incep sa se formeze, in functie de ce va fi copilasul, fata sau baiat.

oana si bb din burtica (9 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput