Bella Italia - idei de vacanta??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

mai fetelor, ce facem? mai plecam in Italia????!!!!

eu am tot cautat pe net, dar cam totul e f. scump.

ati mai aflat ceva linkuri, informatii???

WE placut!!!

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crenick spune:

Fetelor gata ,ati renuntat la bella Italia????Eu am gasit ceva acceptabil , sper ca si frumos in camping Mare Pineta.Intrati pe www.campingmarepineta.com si veti afla mai multe.Au si 2 camere web live,una din sona restaurantului si una cu imagini de pe plaja.
Va pup si va doresc concediu placut oriunde veti merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

fetele care mergeti in Italia cu masina, aveti grija ca de anul asta este obligatoriu sa ai in masina o vesta reflectorizanta. In Germ se gaseste la benzinarii si e in jur de 10 eur/buc.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaS spune:

quote:
Originally posted by tinatache

fetele care mergeti in Italia cu masina, aveti grija ca de anul asta este obligatoriu sa ai in masina o vesta reflectorizanta. In Germ se gaseste la benzinarii si e in jur de 10 eur/buc.

Cristina

Trebuie sa te contrazic :-(
Legea este cam asa : iti pot da amenda daca te opresti pe sosea (te opresti = ti se strica masina si te dai jos) ,deci nu pe autostrada , in afara orasului , noaptea, trebuie sa-ti pui vesta reflectorizanta. Nu va pot da amenda pt ca nu aveti vesta in masina.

Camelia

Mergi la inceput

pentru 10 euro eu zic ca merita sa fie acolo, pt orice eventualitate.

pardon, cu 5 euro sunt la Conrad.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

este obligatoriu de a-l avea in masina, nu doar pentru accidente...
http://www.unioneconsulenti.it/article.php?sid=892

GIUBBOTTI FOSFORESCENTI DAL 1° APRILE 2004. E’ LEGGE

E’ stato definitivamente convertito in legge il D.L. 24.12.2003 numero 355, la legge è la numero 47 del 27 febbraio 2004.
Con questa legge diventa definitivo l’obbligo di tenere a bordo di auto e camper il giubbotto fosforescente e questo a partire dal 1° aprile 2004. sempre con questa legge è stato fissato nel 1° gennaio 2005 il termine per posizionare le bande laterali sui mezzi pesanri.
Ecco il testo del provvedimento

TESTO DEL DECRETO-LEGGE 24 dicembre 2003, n. 355 (in G.U. n. 300 del 29 dicembre 2003), coordinato con la LEGGE DI CONVERSIONE 27 febbraio 2004, n. 47 (in G.U. n. 48 del 27 febbraio 2004), recante: «Proroga di termini previsti da disposizioni legislative».
Art. 5.
Codice della strada
1. All'articolo 162, comma 4-ter, del decreto legislativo 30 aprile 1992, n. 285, e successive modificazioni, le parole: «1° gennaio 2004» sono sostituite dalle seguenti: «1° aprile 2004».
2. Al comma 5-bis dell'articolo 7 del decreto-legge 27 giugno 2003, n. 151, convertito, con modificazioni, dalla legge 1° agosto 2003, n. 214, le parole: «1° luglio 2004» sono sostituite dalle seguenti: «1° gennaio 2005».

(dal sito Camper Club La Granda)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dana7mi

este obligatoriu de a-l avea in masina, nu doar pentru accidente...

"E' obbligatorio avere in auto il giubbotto?
Non esiste l'obbligo di avere il giubbotto al seguito e di mostrarlo in fase di controllo, è però obbligatorio indossarlo nei soli casi in cui, scendendo dal veicolo, ciò sia prescritto. In pratica quindi, meglio averlo sempre a bordo. "
http://www.vaol.it/DetRub.jsp?idrub=2320&idtyprub=5

"QUANDO IL GIUBBOTTO E' OBBLIGATORIO
Averlo a bordo non e' obbligatorio, ma e' consigliato portarlo con se', perche' l'obbligo scatta quando si scende dalla macchina, ad esempio per mettere il triangolo in caso di guasto. E' quello che prevede, da un punto di vista, ''tecnico-giuridico'' la norma che entrera' in vigore da domani sul giubbotto riflettente, come spiega la Polstrada. "
http://www.google.it/search?q=cache:iqyI4zxNgJ:www.salernoeprovincia.net/news.asp%3Fid%3D2308+obbligo+di+avere+in+macchina+giubbotti+&hl=it&ie=UTF-8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

CameliaS, eu nu vreau sa contazic pe nimeni, nici sa fac "razboi"... este doar un simplu joc de cuvinte... e obligatoriu sau nu... pana la urma fiecare este liber sa faca dupa cum i se pare......

nu este obligatoriu de a-l avea in masina, insa este obligatoriu de a-l purta in anumite cazuri...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dana7mi

CameliaS, eu nu vreau sa contazic pe nimeni, nici sa fac "razboi"... este doar un simplu joc de cuvinte... e obligatoriu sau nu... pana la urma fiecare este liber sa faca dupa cum i se pare......

nu este obligatoriu de a-l avea in masina, insa este obligatoriu de a-l purta in anumite cazuri...

Dana nici eu nu vreu sa fac razboi. Eu am facut precizarea asta doar pentru ai aviza pe cei care vor sa mearga in Italia ca , in cazul in care ii opreste politia , nu le poate da amenda daca nu au aceasta vesta.
Dupa cum vezi si legea este destul de ambigua.
Repet, vroiam doar sa-i "linistesc" pe cei care vor merge in Italia in cazul in care nu au aceasta vesta si sunt opriti de politie.
De obicei scriu in mare graba ( vin pe forum cand il am pe bb in brate ) si se poate interpreta gresit atitudinea mea ( s-a intamplat si cu Simona ).
O zi buna!
Camelia

Mergi la inceput

camelia si dana, am retinut, multumim pt clarificare. Acuma ca e sau nu obligatoriu, decat sa stai sa te certi cu vreun politist pe autostrada... mai bine il ai... cel putin asta e parerea noastra. Am mai citit undeva ca si in Spania si Portugalia e aceeasi situatie. Hehe, sa ajung eu acolo si apoi mai vedem:)
O zi buna!

Cristina

Mergi la inceput