Spaga noastra cea de toate zilele-vol II

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Conchitule,

stiu eu unii care nu iau ca nu au de unde si nu dau (majoritatea) tot pentru ca nu au de unde... si cum zice Amuleta refuza tentatziile cu necazul buzunarului gol. Cercetatorii.
Evident la ei solutzia este sa fuga pe capete. In schimb eu una merturisesc ca am dat spaga in .ro dupa ce am plecat. Prin 99 aveam buletin expirat, pasaport idem, stateam afara cu bursa si fara timp de pierdut... nu exista posibilitatea de taxa de urgentza sau notziunea de domiciliu afara. Trebuia intai facut buletinul, apoi facut pasaportul... in total aproape trei saptamani -o luna. Eu aveam 10 zile maxim.

Cu afirmatzia asta nici nu-mi pun sufletul pe tava, nici nimic asa mai pasional. Eu atunci am cautat o zi intreaga solutzii. In afara aberatziei... lasa bursa si vezi de actele in .ro... mai ramanea sa-i conving pe olandezi sa ma plateasca sa stau dupa acte. In State am vrut pasaport pt fiica mea intr-o saptamana, am platit civilizat la stat si l-am avut.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

maturatorii de strada+gunoierii cer spaga, stiu ca aia de la noi din cartier bateau la usa pur si simplu. femeia de serviciu depinde unde lucreaza, sunt de acord cu Roxana.
chiar, functionarii de banca nu au posibilitatea asta, dar nu toti, depinde la ce departament lucreaza. pe directorii de banca unde ii incadram? :))
am indoieli si la calculatoristi(depinde si la ei unde lucreaza) ca stiu o poveste reala si d'aia.
nashu de pe tren imparte si cu conductorul, oare? sau cu nenea ala imbracat in vesta colorata care ciocaneste rotile trenului inainte de plecare? impiegatul cred ca nu are cum sa primeasca spaga, nu?
si mai cred ca secretarele sunt cele mai expuse micilor atentii, voi ce parere aveti?
dar de ziaristi nu zice nimeni nimika?

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Avocatii nu primesc shpaga :))))

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Andreea, si eu am dat spaga, spusei in episodul trecut. dar pe cravata mea de pionier ca numai la doctori, in rest mi-am rezolvat problemele ca revolutionarii sau cu vorba dulce-mult aduce, in functie de situatie.

de lucratorii din justitie ce spuneti? portarul de la tribunal sau tanti de la informatii iau sau nu?

Authority Zero

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Luizax

Avocatii nu primesc shpaga :))))

hahahaha, ba daaa, de la partea adversa!!

chiar, actorii nu sunt pe lista, dar directorii de teatru (unii) cred ca da, ca sa angajeze sau sa accepte piese.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Roxana, punct okit , punct lovit-
MARII datornici, care sint scutiti , salariile compensatorii date pt a renunta omu` la serviciu-citeam pe undeva ca ar fi tot spagi, da` "justificate", pt marii afaceristi-vezi afaceri ilegaliste cu alcool, petrol la care se aplica alte "criterii" decit la omul care incearca sa puna pe picioare o firma si i se pun bete in roate, vin controale, da faliment si gata ...
ce zicea Guvernul nostru-inchidem fabrici ca sint nerentabile, consuma, sint bugetivore, oamenii sa isi gaseasca singurii de lucru in alta parte , ca asa ne cere FMI + Banca Mondiala...dar se pare ca nici ei nu cer atitea, ca in UE cum sa mai intram, cu ce?

iar amaritul de contribuabil pus sa plateasca penalizari pe ZI la intretinere la bloc, la impozit pe casa, niciodata NU e scutit, iertat de datorii, dimpotriva amaritu suporta toate costurile , pierderile de nu se intreaba nimeni de sus de unde sa mai scoata sa plateasca atitea ??!!

iar categorie sa nu ia spaga, sint cei care nu au contact direct cu oamenii-cu publicul, cu clientii
fara contactul direct om cu probleme -om care rezolva probleme ,nu se intrevede vreo spaga, cel putin teoretic

Desteapta-te romane !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by roxana1974

Lia, hotul? Daca unu' mere la un hotz si-i zice: itzi dau 100$ du-te si fura-i la ala camasha aia de pe sarma...aia 100 nu-s spaga?

Asta e munca la negru, daca vrei, dar nu spaga.
Sau poate mai degraba poate fi incadrata la categoria "Mafia italiana": il platesti sa-ti faca un serviciu de genul: fura, omoara, distruge etc.

16+ sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Si la calculatoristi pot exista tentatii, stati linistiti.
Cand lucram in Romania, am fost abordata de catre unul dintre clienti, daca nu as putea sa ma duc intr-o seara, sau in week-end sa le dau "meditatii" despre cum sa foloseasca programul. Adica, pentru ei ar fi fost mai convenabil sa-mi plateasca mie cateva ore, decat sa contacteze firma pentru un curs de scolarizare. Nu m-am dus si le-am povestit sefilor mei despre incident. Au incercat sa contracareze si ei posibilitatile astea, trimitand cate 2 persoane la clienti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by conchita

maturatorii de strada+gunoierii cer spaga, stiu ca aia de la noi din cartier bateau la usa pur si simplu. femeia de serviciu depinde unde lucreaza, sunt de acord cu Roxana.

Authority Zero

Pai aia se cheama cersetorie nu spaga la maturatori.
Iar pe femeia de serviciu o pui simplu la punct ca doar e subordonata. Am avut si eu de alea de-mi spuneau "ca vai de mine da e mult de lucru" - ditamai laboratorul cu computere care se cereau sterse de praf. A doua zi am cerut alta femeie de servici, iar cea care m-a refuzat a fost mutata disciplinar la curatat buda o saptamana ... hi hi hi (ca doar faceam parte din "asupritori").

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Conchit , Luizax!

Mey... cu cantec spaga asta... seamana cu o doina cu noduri pe care am auzit eu cantata cu multzi ani in urma. Se tanguia melodia si se rupea asa brusc de-ti lasai inima in gol....

Cam asa si cu noi cu spaga.... totzi avem ceva cu ea... stim ca suntem de plans, ne canta doina a jale si noi tot asteptam dupa fiecare moment de spaga un nou inceput. Cand colo tot doina noastra...

Mey... eu ma repet zicand ca nu e om sa nu aiba pretzul lui pentru coruptzie... de orice ce fel ar fi el. Nici nu cred ca spaga va disparea ca prin minune... doar cu un alt nivel de trai in care fara spaga esti om si cu spaga nu castigi mare branza.

In rest... combatetzi, da nu va certatzi. Ca nu se merita... O zi buna!

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput