Mamica de mai-iunie (41)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Buna fetite dragi!

Dana, suntem cu tine! Sa fie totul repede si usor. In cateva ore o sa iti tii puiutul in brate.

Irinusha, saracauta de tine, dai dintr-una in alta. Da ma bucur ca esti mai bine si poti sa te plibaresti cu smecherasul vostru.

Mona, ce bine ca te-ai mai linistit si ai inceput plimbarile. Si eu ma gandesc cand o veni bebe sa ies cu el, da ma gandesc ca probabil primele zile vor fi cam dificile si nu voi reusi. E vreo schimbare cu lapticul de cand iei medicamentul?

Referitor la alimente in timpul alaptarii, e ciudat ca pe de-o parte citesc ca usturoi si ceapa sa evitam, apoi citesc ca ceapa produce lactatie si e chiar indicata. De fructe si legume si eu citisem ca e posibil sa produca diaree sau colici la bebe, da in acelasi timp, sunt sanatoase nu? Doar n-o sa renuntam la ele, atunci ce o sa mancam, numai carne goala si lactate??? Chiar ca sunt in ceata cu ceea ce se mananca.

Bebele meu de vreo cateva zile parca e mai miscaret, da banuiesc ca asta nu inseamna nimic. N-am contractii sau alte semne, asa ca banuiesc ca bebe nu se zoreste.

Oanna si eu sunt ca tine, am o pofta de mancare...uneori ma gandesc ca daca mananc asa pana nasc o sa ajung o batoza si nu o sa mai reusesc sa dau jos, da n-am vointa sa ma abtin.

Piatra Lunii ce bine ca vine mamica ta. Ai grija, alimenteaza-te, e foarte important.

Iuliana, parca maine te duci la doctor, nu? Sa ne spui ce a zis de durerile alea de burtica pe care le-ai avut.

Anculina, bine ai venit printre noi. Nastere usoara si bebe sanatos. De ce nasti prin cezariana, asa ai ales tu, sau e vreo problema?

Eryka eu cred ca la tine nu mai e prea mult daca deja ai inceput cu dureri de spate, chiar daca sunt inca neregulate. Oricum sa ne dai de veste, bine?

Mamaleone, ma gandesc ca la al doilea copil si eu o sa fiu si mai panicata decat acum ca acum nu pot decat sa imi imaginez cam cum este din ce povestesc alte fete, da la a doua nastere iti aduci aminte prin ce ai trecut. Hai ca cica a doua nastere merge mai repede si mai usor decat prima. Tinem pumnisorii.

Nally, Oana, si la mine e aproape 12:30 da nu am somn ca am venit de la serviciu si eram capiata de oboseala asa ca am dormit tun vreo doua ore. Stiam ca nu e bine si n-o sa mai pot adormi curand, da nu m-am putut abtine. Sper totusi sa pot dormi. Ma bucur ca vine weekendul si la noi e liber si luni, pe urma mai am 4 zile saptamana viitoare si gata, concediu. Deja de azi am pus rucsacelul cu cele necesare pentru spital in portbagaj ca daca ma apuca pe la serviciu sa fiu pregatita da sper sa ma lase pana ajung in concediu sau macar sa vina in weekend, ca m-as simti cam aiurea sa mi se rupa apa pe la serviciu. Astea sunt aberatii de-ale mele, parca bebe vine la comanda...

Pupici la toate

Irina, burtica cu baietel

37+ saptamani (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

buna mamici, bebici si burtici
intai de toate saru'mana pt incurajari, ca sa vedeti ce dusa sunt azi noapte beam ceai de anason si chimion si m-am sculat cu niste tate de stateau sa plesneasca [:d]

ce ziceti voi de alintat mai fetelor ca eu si acum sunt cu Alex pe burta la mine ca il mai doare burtica si daca il tin cu burtica pe burta la mine parca ne e mai usor. de dormit nu pot sa dorm daca nu-l am langa mine, mi se pare asa de mare si rece patutul lui, asa ca azi noapte, desi dormea linistit, m-am sculat si l-am luat langa mine. Tati a zambit si m-a luat in brate ca sa adorm si sa nu stau sa ma uit la Alex toata noaptea.
Fetele care alaptati amn si eu o intrebare: cand suge Alex dintr-un san incepe sa curga lapte si din celalalt san, cateodata curge chiar mult, in functie de cat de plin e sanul. se mai intampla la cineva???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Ziua buna la toate !
Nally - merci mult! Cu Radoi.Cine il cunoaste?
Multumesc pt primirea calduroasa tuturor!
Monet, Eryka,Nally, Irinel,Irinusha, Piatra Lunii, etc.
De ce nasc prin cezariana? Sincer, sincer? De frica! Multumim lui Doamne-Doamne, nu e nici o problema cu Bubulina mea! Auziti fetelor, credeti ca e posibil sa se insele asupra sexului copilului si la ecografiile alea scumpe, tridimensionale?( Iosup, Centrul Medical Unirea - in caz ca va e cunoscut)Ati auzit ceva pe acest subiect?
Pt cele care deja sunt mamici - ati avut vergeturi pe sani? Le mai aveti sau s-au estompat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna fetelor!

Ptr. Elene si Constantini, la multi ani! Si toate cele bune!

Noi am avut o noapte destul de nelistita ... barem pana i-am dat cateva picaturi SabSimplex. Vad ca imi doarme bine 2-3 nopti, dupa care trebuie sa vina si una mai grea. O fi normal? De cateva zile i-au aparut pe fata cosuleti (la spital mi s-a spus ca o sa faca des, eliminand asa hormonii pe care ii mai are in corp de la mine) ... si chiar daca stiam de ei tot m-am alarmat putin. Dar nu a facut febra sau nu i-a fost rau ... si vad ca azi dimineata au trecut, asa de odata. Ce ciudat mai e si corpul omenesc ... In rest suntem bine si mancaciosi ... nici nu mai stiu cat lapte sa-i fac ca ba vrea doar 60, ba mai mult ... suntem cu mofturi! ;) Dar ma bucur ca-i place ceiutzul ... nu-i un sclifosit ca ma-sa :)
Cred ca m-am exprimat gresit ... infectia e de la colita. Mie imi iese de obicei la analizele sangelui aceasta infectie, avand mereu colonul "in pioneze", deci nici nu ma alarmez. Si sunt pe cale de a ma pune pe picioare ... asa ca nu va faceti griji, trecem noi si peste asta cum am trecut si peste altele. Sunt optimista ... si acum ca pot iesi si eu mai lejer din casa ma simt super bine ... barem cu moralul :)
Mona, iau calciu (1gr + 800 U de Vit.D) ptr. ca mi-a spus doctora ca multe femei au dupa nastere o usoara osteoporoza si sa nu mai dau si in altceva ... Si ma indop si de Perenterol (regenereaza flora intestinala) ... deci trebuie sa fie bine. Dar presupun ca s-a speriat cand m-a vazut asa palida ... acum am inceput sa am culoare din nou. Mai vedem, rau nu poate sa fie!

Oanna, sa stapaneasca bb-le cu placere noile lucrusoare! Si ai grija sa nu rupi "automobilul" copilului ;)

Laurina, ca uitasem! Lasa-l mai incolo de servici, invata pe saraca fata (ucenica) ce trebuie sa stie si tu odihneste-te cat mai ai timp!

Iuliana, succes la doctor! Sa ne spui ce a spus de micile contractii!

Irinel, in caz ca nu ne mai citim, un week-end prelungit cu multa odihna! Pupici!!!

Erykutzo
, distractie faina in continuare cu mamica si sora ta ... iar in caz ca vine Ayumi, nastere usoara si o fetita frumusica ca mamica ei si sanatoasa tun!!!!

Anculina
, am auzit de multe cazuri. Dar ar fi chiar asa de groaznic?

Fetelor cu burtici, sa nu va fie frica de nastere, e greu, dar trece si dupa nici nu o sa mai stiti de dureri ... o sa va vedeti doar minunile si o sa uitati total. Ieri la plimbarica, cand il vedeam pe Cris cum statea la soare, i-am spus lui Boby ca peste 3 ani mai vreau sa incerc o "petita". Si cand m-a intrebat daca am uitat cum a fost nasterea am putut sa-i raspund senin ca trece durerea si merita orice asa o minune mica ... Cred ca i-a placut ca m-a luat in brate ... Asa ca, daca eu dupa nici macar 3 saptamani mai vreau unul (una adica :)) va dati seama ca nu-i o catastrofa ... si eu suport greu durerile. Deci capul sus, o sa reusiti toate sa treceti usor peste nastere!
Va pupic, sper sa mai revin!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Irinusha, jos palaria! Cum e proaspata mamica? Va cresteti copilutul dupa instinct, dupa sfaturi sau dupa carti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaN spune:

Fetele..voua la cat timp dupa nastere vi s-a instalat lactatia?
Iulia(Iuly26) e disperata..ca a nascut de miercuri, prin cezariana si nu i s-a instalat lactatia.
Bine...nici nu i-ar da voia inca sa alapteze ..pt ca ii face niste injectii cu antibiotic si-i mai da niste pastile...si ieri i-a mai pus o perfuzie cu nu stiu ce naiba....
Dar e suparata ca inca nu are laptic...si-i e necaz..ca a inzestrat-o mama natura cu un piept generos.
Aveti idee de ce se instaleaza mai greu lactatia dupa cezariana?
In cazul Iuliei...care a tras atat pt o nastere normala cat si pt cezariana..pt ca v-am mai spus...a vrut sa nasca normal...si s-a chinuit o gramada..si nu s-a putut..Intr-un final(desi avea dilatatie maxima si se vedea si capul la BB) dr a decis cezariana de urgenta..pt ca era sa-l piarda pe bebitza Andrei(incepuse sa-i bata inima neregulat..si venea intr-o pozitie incorecta..si avea capushorul cam mare..ca de aia n-a putut el sa iasa pe unde trebuie).

Huh...dupa ce emotii am tras eu si cumnata-miu miercuri...cand nastea sora-mea..suntem asa de bucurosi ca sunt bine amandoi....
Bebitza e cel mai cuminte nou nascut din cati sunt acolo, ni l-au laudat asistentele, e un mancacios si doarme de rupe..e roz si frumos...
Va pup fetelor..si aveti grija de voi si de bebe-ii vostrii.
Doamne..de abia astept sa am si eu un BB(asta cand o vrea barbata-miu...ca cica nu e inca pregatit si dupa ce mi-oi rezolva si eu problemele) pt ca mi se par niste minuni in adevaratul sens al cuvantului..Poate sunt nebuna..dar sunt putin geloasa pe sora mea..ca-l are pe BB. E..vorbesc prostii acuma...la cat o iubesc eu pe sora-mea..mi se pare normal sa-l iubesc si pe BB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna fetele!!!

Nu am timp sa va scriu prea mult si sa citesc din urma, dar va dau un pic raportul.
Multumim pentru felicitari! Noi suntem bine in principiu. BB a avut colici, dar de azi-noapte e linistita. Papa si doarme. Este temperamentala si nu ii place sa ii schimb scutecelul, nu ii place sa ii fac nimic. Poate in timp se obisnuieste.

Azi mi-a venit laptele si am sanii tari. Ma mai mulg din cand in cand ca BB suge mai putin decat am eu. Am frisoane un pic. M-am cam speriat dimineata cand am vazut ca am udat cearsaful cu laptic.
Am multe de poevstit, dar ma simt obosita inca. O sa revin in zilele urmatoare sa va povestesc mai multe, dupa ce imi intru un pic in ritm. Va pup!
Felicitari si celorlalte noi mamici!!!

Madutza & ingerasul din burtica in 38+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

La Multi Ani tuturor Elenelor si Constantinilor!

Madutza, lasa ca e bine ca e laptic mult, o sa treaca zilele astea cu frisoane (cred ca se numeste "furia laptelui" daca nu ma insel)
Bine ai venit acasa cu bebita, abia astept sa ne povestesti despre ea si despre cum a fost totul inainte si dupa nastere.

Fetele, vad ca sunteti destul de multe care dormiti cu bebeii langa voi in pat. Sunt curioasa daca o sa am taria sa il las in patutul lui...

Maria, ce bine ca ai laptic. Foarte bine face tati ca te pune sa si dormi, e important pentru laptic si pentru refacerea ta totala.

AncaN, numai bine surioarei tale si nepotelului rozaliu. La intrebare nu stiu sa raspund, da cred ca depinde de la persoana la persoana. A inceput sa bea ceai de anason, fenicul si chimen? Stiam ca asta prinde cel mai bine.

Pupici la toate si o zi frumoasa, apoi un weekend minunat (Irinusha un pupic si de la mine pentru tine si Cris si weekend placut, da eu cred ca mai apar pe aici in weekend :0))

Irina, burtica cu baietel

37+ saptamani (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Hello!!!

Fetelor, sa nu ma bateti,uite ca am venit si eu la datorie :) !

In primul rand sa va spun ca mi-am revenit complet dupa cezariana, nu ma mai doare absolut nimic,sunt ca noua. Ma simt bine de vreo 5 zile dar de ieri, a 10-a zi,nu mai simt nimic.Nu se mai vede nici operatia, mai e cat o mica zgarietura! Incredibil ce operatie profesionista mi.au facut . Dupa nastere am ramas cu 6-7 kg fata d einceputul perioadei dar incerc din rasputeri sa alaptez si nu fac nimic impotriva lor.Trebuie sa mananc mult si bine sa fac lapte bun. Asta e singura mea umbra de tristete,in rest e totul ok. CU alaptarea merge si nu prea.Am impresia ca nu producsuficient laptic pentru Lara si ea nu ia destul in greutate... Inca nu a recuperat greutatea de la nastere.. :( ... Moasa ma sfatuieste sa ii dau si supliment dar eu nu prea vreau si tot asa ne luptam cu suptul,cu mulsul,etc... Am o pompa electrica cu care trag ce lasa ea in titi ca sa ii stimulez sa mai produca.Fatuca mea adoarme des la san, e cam lenesuca... In rest cum ziceam e totul super, doarme noptile, azi-noapte a dormit in patut,pana ieri a dormit numai cu mine in pat :) . Azi a cazut buricutul :)

Poze cu Lara Celine http://community.webshots.com/user/laurall25

Pupici tuturor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laurina spune:

Salutare fetelor!!!

La Multi Ani pentru Elene, Constantini si pentru toate, toti care se sarbatoresc azi.
Am citit si eu repejor ce si cum, de la tati de la serviciu...
Va doresc un weekend minunat, ca trebuie sa plec
pupici
Laura cu bebita sapt34+

Mergi la inceput