Mamica de mai-iunie (41)
Raspunsuri - Pagina 2
anka_l spune:
Buna fetelor!
Ne inscriem si noi in lista de mamici cu bebici. Am intrat un pic sa va dau vestea.
Vineri pe 14 MAi am nascut si eu pe bebe Radu Nicolae. Am nascut prin cezariana (cu anestezie totala) si totul e ok. BB a avut 2800 gr si 50 cm.
Nu am apucat sa citesc din urma, dar revin. Azi am venit acasa si sintem nauci de cap. Eu una nu stiu ce sa fac mai repede. Dar incerc sa ma calmez cind ma uit la ingerasul meu cit poate sa fie de scump.
Felicitari pt toate mamicile si bebei sanatosi si mincaciosi.
Revin!
VA pup si mult curaj viitoarelor mamici.
Anca si Raducu
monet spune:
fetitzuci,
lauraa, bine ai venit inapoi! bravo, ca esti asa de vesela si fericita cu bebe lara linga tine!! cind o sa ai timp, sa ne povestesti mai pe indelete.... ce si cum a fost.
gabitz, sa stii ca mie-mi lipseste burtica, imi dau seama ca mi-a placut enorm sa fiu gravida, asa ca profita ca te simti asa excelent si ia-ti cita energie poti! cred ca ti-am mai zis o data, pozele tale sint minunate!!
pietricico draga, hai, nu te mai panica asa.... e normal pentru noi toate - si mai ales proaspete mamici de prima oara - sa ne agitam la cel mai mic semn; numai un fir de par din capul lui bebe sa se miste si deja stim! stiu ce zici de geamuri, stiu ce zici de temperatura jos/sus, stiu ce zici de afara/inauntru. si mai ales, stiu ce zici 'cum s-o las pe bebe sa doarma singurica in patucul ei, departe de mama?!':) toate astea imi umbla si mie prin minte, dar le 'incerc', ca sa zic asa, si cind vad ca 'merg' si ca totul e ok, ma linistesc si-mi spun ca bebe nu e de sticla si ca si corputzul ei, cit de micut, tot stie el sa se regleze si singur! nu stii tu de cite ori pe noapte, in primele nopti, ma sculam, asa nauca cum eram, si controlam sa vad daca bebe sufla.... uneori stateam minute in sir aplecata peste patut sa-i simt toate miscarile, toate rasuflarile, tot-tot...... acuma am incredere in ea si stiu c-o sa fie totul bine. cind e taaaaaare, tare sclifosita - si este, mai ales dimineata, intre 7 si 9 (depinde cind are masa) - o iau cu noi in pat - adica cu mine, ca sean se scoala la 6:30am - si ne simtim amindoua bine. la asa o virsta frageda, inca nu se creeaza obiceiuri 'proaste', asa am citit, cel putin:)...
irinusha, draga, sper c-o sa te refaci cit mai repede cu problemutza 'buda' si-atunci sa vezi ce plimbarici trageti, tu si cris! e asa de faaaaaain!!!
laurina, imi aduc si eu aminte de visele alea ingrozitoare, de dinainte de-a veni bebe, toate le visam pe dos!:) da, odihneste-te, relaxeaza-te... ca vine bebu si n-o sa mai ai vreme nici sa sufli bine (in primele saptamini!:)). dar totul pentru bebee, nu?
mihaiutza, mai ai un pic si concediul o sa fie chiar pus la bun folos!:)
tutus, unde eeeeeeeesti??
pai, fetelor dragi, n-am trecut eu peste 'problema' cu lapticu', m-a 'fortat' situatia, ca n-am de ales:). o pun pe bebe la tzizti, dar stiu ca e mai mult de forma, ca dac-ar fi ea sa se hraneasca numai din aia, vai si-amar:). dar, uite, pompam nevoie-mare (uf, oare inca cit?!) si eu, irinusha, ii dau deja 70ml per masa, la 2-3 ore distanta ziua, iar noaptea imi doarme cite 5 ore lejer: aseara i-am dat la 11pm, apoi abia la 4:30am si apoi la 9am. n-a plins intre, deci am lasat-o. plus, am dormit si eu!!!. e 11 si ceva si vad ca e cam fandosita, ma duc sa-i pregatesc papa:).
azi e cam noros afara, dar cald - vom merge iar la plimbarica! plus ca trebuie sa trec pe la magazin sa mai cumpar cite ceva. sa ma vedeti ce ma 'dau mare' cu copilu' meu printre lume!!
pupicei!
mona si lia.
iuliana c spune:
Buna fetele !
Lauraa bine ai venit acasa !
Gabitza asa sa o ti tot intr-o veselie ...
Laurina pt. grija.Da, vineri merg la control.
Piatra lunii,usurel,usurel ca ne sperii rau si o luam la cele care inca nu avem bb ...acu serios, nu te mai ingrijora,daca poti.Noua ni s-a spus la cursuri ca bb la inceput te stie doar pe tine, pt ii dai sa pape si il ti in brate, si ca atunci cand il pui de ex. in cosulet sa doarma incepe sa planga pt ca este ceva necunoscut pt el.Cand ii dai sa pape tine un prosopel,ceva langa bb,prosopel pe care sa il pui si in cosulet cand doarme,sa aibe ceva care ii este cunoscut langa el...nu stiu daca ai inteles sau daca o sa iti fie de ajutor ce am trancanit eu ...
Irinusha ce dragut a fost Boby Un pupic pt Cris sa ii treaca.
Mona ce bine ca iesi la plimbare!
Eryka hai ca nu mai este mult...si vine fetita.
Nally bine ai venit de la parinti.
Tutus ce faci?
iuliana & din burtica (34+ sap.)
mamaleone spune:
Tot in asteptari sunt. Oricum termenul e pe 21, poate vrea sa vina chiar la fix, o semana cu mine, ca eu asa am facut.
Acum am inceput sa ma panichez putin: daca imbatraneste placenta, daca se pateaza cordonu', daca bebe sta prea inghesuit...offf. Cum ma apuca o contractie, parca imi vine sa-mi fac galerie sa-mi vina una si mai tare, si alta si mai si , si uite asa.
Piatra lunii, nu dispera, strea in care te aflii e normala, adica si eu eram la fel.Dupa ce am nascut parca nu ma mai recunosteam, eram in stare de orice ptr bebe si il protejam ca o leoaica. Noaptea cand il alaptam eram asa de obosita ca nu mai stiam daca l-am pus la loc in patut, si ma treceau niste fiori reci, pana il zaream la locu lui, ca prima intentie era sa-l caut sub pat de frica ca mi-a cazut de la san. Si acum se scoala parul pe mine cand imi aduc aminte de disperarea aia.
Cred ca ar trebui sa avem incredere in instinctul matern care se naste in noi din prima clipa cand il tinem pe micut in brate. asa ca esti in grafic dupa parerea mea si ce ti se pare mai bun ptr bebe chiar aia il ajuta. Ai grija cu luatu' in pat ca-s asa banditi...chiar daca au cateva zile.
Ancasa-ti traiasca copilasu, si sa ne mai povestiti ce faceti pe acolo!
Irinusha, eu fara Sab Simplex eram cam terminata, si in prima luna mi se pare ca-i dadeam numai 3 picaturi. DEcat sa il fi lasat sa planga mai bine ii dadeam potiunea miraculoasa, si l-a mai ajutat dormitul pe burta, de fapt numai asa vroia, cu toate ca acum se pune ca e cam periculoasa pozitia asta...el si acum la 2 ani numai asa doarme(seamana cu tati)-isi mai baga si perna intre picioare.
Gabitzavreau sa ma molipsesc si eu cu starea ta, mie mi-a cam ajuns sa-mi car burtoiu asta dupa mine, dar cred ca e normal la a doua sarcina, ca la prima eram tot ca tine, n-aveam nici o treaba. Sa o tii tot asa!
monet spune:
vad ca tutus a aparut in lista cu... surpriza baietel!!!
felicitari, tutus, sa va traiasca bebelicu', petitzu' scump:)!!
mona si lia.
danaA spune:
buna dimineata, mamici , burtici si bebei!!!!1
Tutus sa-ti traiasca baietelul!!!!!
Cand ai timp da-ne si noua o veste.
Lauraa, bine ai venit acasa!!!! M-am tot gandit la tine zilele astea. Cand ai timp sa ne mai povestesti de minunea ta>
Irinusha, tin pumnii sa treaca problemuta ta sa poti merge cu Cris la plimbare!!!
Eu am fost la control azi si se pare ca tensiunea e stabila. E la fel ca si saptamana trecuta. Asa ca VINERI la ora 8 va incepe operatia si il voi vedea pe baietelul meu mult asteptat. Sper sa fie sanatos si sa trecem cu bine peste momentul nasterii.
Va pupam
Dana in 38+de saptamani si Andrei
tutus spune:
Salutare tuturora !!!!
merci Mona, da, surpriza e baietel, asa ca fetelor, adica mamicilor si viitoare mamici de petite, am 2 baietei pe care ii pun pe listele cu baieti frumusei ale fetelor voastre .
Imi pare rau ca nu am dat nici un semn de viata, dar pe bune ca am fost ocupati si ieri nu stiu ce a patit computeru ... in fine.
NU am batut recordul de la capitolul "cine a nascut cel mai repede", desi a fost a 2-a nastere, dar nici nu a fost asa de rau precum m-am asteptat sa fie la un mom dat. Cum a fost o sa va spun cand o sa am unpic mai multa vreme. Ce sa zic ca astea 3 zile mi-au fost tare pline: prima cu nasterea si odihna de dupa, a 2-a a fost cu "obisnuirea" cu inca o minune in casa, iar de ieri a venit lapticu de pot sa furnizez acest aliment in cantitati industriale (dau gratis).
Raulisca se comporta tare bine (in afara ca mi s-a parut ca a crescut peste noapte si face prostii de zici ca e bagat in priza trifazica), asa ca fetelor cu inca o minune acasa, va doresc o acomodare cat mai rapida si usoara a copilasilor cu bebelusii.
Acum va pup si va multumesc ca un gand bun ati avut si pt noi, pt ca da, Dumnezeu ne-a ajutat si Cristian a venit pe lume sanatos.
Va doresc din inima sanatate si fericire.
Mii de pupici,
Cristian, Raul, Cristina si Mihai.
"Ma-ma" cu sau la bord de 39.2 sapt.
danaA spune:
Bine ai venit Tutus!!!!
Chiar ma gandeam cu a reactionat Raulica, ca sa stiu si eu la ce ma astept.
sa-ti traiasca baieteii si sa creasca mari si frumosi!!!!
Se pare ca daca e primul baiat, al doilea e tot baiat, nu???
Danain 38+ de saptamani si Andrei
monet spune:
anca, felicitari pentru bebe, sa va traiasca! mare si frumos!!
oare puteti vedea aici cele mai favorite poze? (ale mele, favorite:))
http://www.imagestation.com/album/review.html?id=4286834073
mona si lia.
Irinel spune:
Buna fetele! Oau ce de vesti noi!
Tutus, sa va traiasca baietelul sa creasca mare, sanatos si sa va aduca el o "petita" :-) (sau cine stie, poate va hotarati voi ca mai vreti o surprizuta ...) Abia astept sa ne povestesti mai ales ca nasterea ta a fost mai speciala ca a fost acasa.
Anka, refacere grabnica dupa cezariana, sa va traiasca baietelul, sa va aduca numai bucurii, sa fiti fericiti!
Laura (Mamaleone) hai ca vine repede-repede... Pe 21 mai naste si Dana :-) poate ne dati amandoua vestea o data... Si-apoi, e zi mare, Sf Constantin si Elena.
Irinusha, tati vostru e mortal. Auzi, ce a gasit el sa promita, guma de mestecat...Da daca a mers, a mers...:-)
Piatra Lunii, asa e, starea ta e normala, da lasa ca vine mami tau si o sa te odihnesti si o sa stai mai linistita ca doar dansa te-a crescut si pe tine...
Gabitza, o colega mi-a zis ca atunci cand incepi sa te simti bine, sa nu te mai simti obosita, se apropie nasterea :-) Sunt curioasa daca e adevarat. Da eu citisem pe undeva ca sunt femei care se simt tare obosite si inainte de nastere. Eu inca sunt somnolenta si nu cred ca o sa ma simt mai odihnita prea curand. :-)
Lauraa bine ai venit acasa. Refacere grabnica si sanatate multa si tie si Larei. Pana la urma l-ai lasat pe tati sa asiste si o sa fie mandru toata viata ca a fost acolo... E drept ca a fost diferit ca a fost cezariana, tie iti era teama de privelisti.
Mona, sa inteleg ca Lia voastra doarme in patutul ei? Cu voi in camera sau in camera ei? Ce ma bucur ca ai trecut peste partea aia grea de inceput. Nu ca acum ar fi usor, da se pare ca incet-incet te relaxezi, te obisnuiesti cu situatia si te poti bucura de plimbarele cu Lia si sa te mandresti cu frumusetea cea mititica.
Mamicilor voi v-ati luat aparatel din ala la care auzi si cele mai vagi zgomote din camera copilului? Mie mi-e drag cand comentati despre bebicii vostri si ce le mai faceti voi, ca ma gandesc cum o sa fie cand o sa am puiutul meu, si cum sa incerc sa rezolv unele probleme, desi sunt constienta ca oricat de pregatita ai crede ca esti, tot vor apare cu totul alte probleme decat te astepti sau rezolvarile vor fi diferite decat la alti bebelusi.
Iuliana, mi-a scapat mie ceva? Nu stiam ca ai avut dureri de burtica. Ce s-a intamplat? Sa stii ca eu am avut cand eram prin saptamana 33 da uite ca n-a fost nimic rau si bebe e inca in burtica la locul lui. Nu stiam ca e bine sa ii pui lui bebe un lucru cunoscut in patut. Sper sa nu uit pana vine bebe.
Fetele, cred ca v-am innebunit cu ditamai romanul. Lasa ca vine bebe si pe urma nu mai apuc sa scriu asa mult.
De azi suntem si noi in saptamana 38!!!
Irina, burtica cu baietel
37+ saptamani (DPN 9 iunie)