Se da pamant??!!!

Se da pamant??!!! | Autor: saphir

Link direct la acest mesaj

Acum un an sau 2, am auzit la TV o stire cum ca tinerii fara proprietati , pana in 35 de ani ar avea dreptul sa primeasca pamantpentru a-si ridica casa si au temen un an pentru consructie.
Intrebarea mea este daca este adevarat, daca s-a dat o astfel de lege si daca da, care sunt conditiile exacte pentru a intra in posesia acestor terenuri???
Va multumesc

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Teoretic exista un astfel de act normativ dar, practic, nu stiu sa se aplice: LEGEA nr.15 din 9 ianuarie 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, publicata in MOf 34/22 ianuarie 2003.
Potrivit legii, se atribuie la cerere, în folosință gratuită pe durata existenței locuinței proprietate personală, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, a unui teren în suprafață de 250 m2 până la 500 m2, din terenuri aflate în domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuințe proprietate personală.
Tinerii beneficiari tinerii trebuie sa îndeplineasca următoarele condiții:

a) au împlinit vârsta de 18 ani la data depunerii cererii;
b) nu au avut sau nu dețin în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosință a unui teren, cât și în alte localități;
c) părinții acestora nu dețin sau nu au deținut în ultimii 10 ani în proprietate un teren în suprafață mai mare de 500 m2 în mediul urban sau de 5.000 m2 în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul.

Consiliile locale pot stabili criterii suplimentare față de cele prevăzute mai sus, în vederea atribuirii terenurilor disponibile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Multumesc frumos pentru raspuns.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza22 spune:

Am primi recent pe mail de la primaria din localitatea noastra un tabel in format pdf ce contine contitiile si modul de atribuire a punctajului pentru cei ce doresc teren conf legii mentionate de Liviu.daca-mi dai o adresa de mail ti-l trimit si tie ca pe lista nu am cum.
Bafta,
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

quote:
Originally posted by liviu`s

Teoretic exista un astfel de act normativ dar, practic, nu stiu sa se aplice: LEGEA nr.15 din 9 ianuarie 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, publicata in MOf 34/22 ianuarie 2003.

Dar practic.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Legea 15/2003 a suferit recent modificari prin Legea nr.175/2004, dar care nu afecteaza esenta sa.

Mergi la inceput