Inima de leoaica...

Inima de leoaica... | Autor: adrianangi

Link direct la acest mesaj

Am vazut povestea ei pe "Animal Planet" si am plins de la inceput si pina la sfirsit...
Sfidind legile naturii, o leoaica a "infiat" un pui de antilopa, ratacit de mama lui. Au stat impreuna 15 zile, timp in care mama adoptiva nu-l scapa din ochi. Il lingea, asa cum fac toate animalele cu puii lor, mergea cu el sa se adape. Puiul, lipsit de laptele mamei, nu avea cum supravietui. Leoaica, a carei familie disparuse (spun documentaristii, probabil otravita de oamenii...), nu mergea sa vineze, ca sa nu lase puiul singur. Doua saptamini au stat unul linga celalalt, suferind de foame, din pricina obsesiei leoaicei care se incapatina sa fie o mama buna... Pina intr-o zi, cind l-a lasat sa se departeze de ea si un leu a venit si a atacat puiul de antilopa, ucigindu-l.
Leoaiaca a plins asa cum plinge orice mama dupa puiul ei.
Eu am plins, asa cum ar plinge orice om vazind o asemenea poveste...
Cei din Africa au facut din leoaica subiect de legenda, spun ca ea era stearpa si ca Dumnezeu i-a daruit un alt pui de animal. Si mai spuneau ca Dumnezeu exista peste tot, chiar si in inima unui animal de prada...

PS. Leoaica a mai adoptat inca 5 pui de antilopa, de-a lungul timpului. Nici unul nu a supravietuit atit de mult. Ultimul a fost lasat de ea sa plece in cautarea mamei naturale, pe care a si intilnit-o, reusind sa supravietuiasca...

Comentariu: De ce oare noi, oamenii, ne consideram fiinte superioare? De ce credem ca trebuie sa stapinim pamintul?

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Nu asta seara trebuia sa fie povestea???

eu am citi despre ce va fi, dar retinusem ca e seara. As vrea mult sa vad si eu.

Numai bine,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Originally posted by mitub

Nu asta seara trebuia sa fie povestea???

eu am citi despre ce va fi, dar retinusem ca e seara. As vrea mult sa vad si eu.

Numai bine,
Boga

Eu am vazut documentarul ieri dupa amiaza. Probabil ca va fi dat in reluare si asta seara...

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Ma intreb si eu, in continuare, de ce omul ucide (si) din placere, pe cand animalele salbatice o fac doar pentru a se hrani sau cand se simt realmente amenintate ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

WOW, Pana acum nu vedeam aceste mari feline decat ucigand puii de antilope pentru hrana. Am sa cauta sa urmaresc si eu povestea, daca spuneti ca va fi diseara reluata !

Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Impresionanta poveste! Ce puternic este instinctul matern , indiferent de specie! Cunoastem multe asemeni povesti in care mamele adoptive erau maimute , pisici, gaini... De ce sa nu fie si animalele de prada la fel de bune mame?
Cred ca avem multe de studiat si de invatat de la animale. Probabil, ca pe langa instinct si inteligenta, au si unele trairi (pe care noi le numim sentimente) si perceptii pe care ne este greu sa le cunoastem si sa le recunoastem... doar ne place sa ne consideram cu multe trepte mai sus. Dar oare pe ce treapta de evolutie putem situa o mama care isi ucide copilul (care se presupune ca a ajuns la stadiul de homo sapiens), fata de aceasta leoaica?
Mi-e mila de animale, mi-e mila ca nu le intelegem , ca ne consideram superioari , ca le distrugem habitatele in numele civilizatiei! Oare avem dreptul sa distrugem dupa bunul plac natura si tot ce este legat de ea? Si in acelasi timp , ma gandesc ca nu pot face nimic, decat sa-mi fie mila! Cel putin aici nici nu stiu daca exista organizatii pentru protectia animalelor (salbatice).
Tot asa am vazut la TV,zilele trecute, dar nu mai stiu pe ce post, ca tigrul mai are putin si este declarat specie pe cale de disparitie!!! Pai , in ritmul asta, o sa le aratam nepotilor , numai in atlase anumite animale.
Traiasca specia umana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Foarte frumoasa poveste,,,,intr-adevar DUMNEZEU e peste tot!
Asa cum fac eu cu catelusii mei, ii inchin si ii pupic si le spun ca Dumnezeul catelusilor ii apara...

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

demult am auzit cuvintele acestea :
"When a man kills a tiger we call it sport; When a tiger kills a man we call it murder"

"Cand un om ucide un tigru, il numim sport; Cand un tigru ucide un om, o numim crima"

Eu am avut un caine -mascul (ciobanesc alsacian) care desi nu suporta pisicile a adoptat un pui de pisica aruncat la noi in curte. Era noapte, ploua cu galata si noi il tot auzeam schelalaind in curte si la usa. Cand am iesit afara, am vazut puiul de pisica pe care il pusese intr-o anvelopa veche la poarta sa nu il mai ploua. Cand ne-a vazut l-a adus de ceafa pana la usa sa il luam in casa, unde bineinteles a si ramas pe termen nelimitat. In fiecare zi il spala, il ducea la el in cotet sa doarma si stateau numai impreuna (ocupatia favorita - faceau plaja - cainele intins pe o parte iar pisoiul pe burta lui). Povestea a fost publicata si in Formula As de catre vecina noastra Silvia Kerim - scriitoare si mare iubitoare de animale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

da si eu am vazut reportajul asta.Am fost impresionata..efectiv leoaica il lingea pe puiul de antilopa pe urechi..pe fata..pe bot..il dirija sa stea in picioare sprijinindu-l ca orice mama..Era culmea!!
La final..cand leul a luat puiul..el era deja jumate mort..de foame.Si mai rau il chinuia...ca nici nu-l ucidea..nici nu-l lasa..il trantea intr-o baltoaca!
Ea il privea ..nu intervenea si plangea..incredibil..va zic..uimitor
Oamnii isi abandoneaza copii fara remuscari1

KORINNA mamika x 2

http://community.webshots.com/user/korinnay

Mergi la inceput