Sunt in concediu pt. cresterea si ingrijirea copilului si angajatorul a depus deja declaratia mea de venit.Problema este ca am beneficiat in cursul anului trecut si de sume provenite din cedarea folosintei bunurilor pt.care urmeaza sa completez si sa depun personal declaratia.Intrebarea mea este urmatoarea - nu ar fi trebuit cumulate pe o singura fisa ? Pe cea pe care o depun eu mai trec si venitul de la firma ?
Multumesc anticipat pt. raspuns
Andreea
Cred ca este o mica eroare la mijloc. Angajatorul nu a depus declaratia dvs. ci fisa fiscala aferenta pozitiei dvs. Nu are cum sa depuna un angajator declaratii ale nimanui. Ele sunt strict personale. Cred ca este vorba de o confuzie. Acum sa revin. Pt situatia dvs. trebuie sau mai exact trebuia sa depuneti Declaratia dvs. care sa cuprinda intradevar atat venitul realizat din asigurarile sociale cat si veniturile derivate din cedarea bunurilor. Pentru fiecare exista pozitie distincta in formularul de Declaratie de venit global. De asemenea deosebit de important pt cazul dvs. exista un formular avand codul 203 obligatoriu de completat de de depus alaturi de formularul cod 200 pentru ca 203 se refera exact la declararea veniturilor realizate din cedarea folosintei bunurilor. Deci aveti cel putin 2 formulare de completat. 200 pt asigurari pozitia 8 respectiv 11 si formularul 203 pentru cdecarea folosintei bunurilor.
Marius (www.desprecopii.com)