electric sau pe gaz...?
Raspunsuri - Pagina 2
pakos2004 spune:
Saluti!
Eu nu stiu cum e prin tari straine, insa la noi eu spun ca cel mai avantajos din pdvd financiar este cel pe gaz. Platesti in jur de 45.000 lei / luna, indiferent cat consumi..Habar nu am cat poate consuma unul electric...
Dezavantajul este ca in cazul celui cu gaz, cei de la ROMGAZ au niste standarde pe care trebuieste sa le respecti.
1.Racordul la teava de gaz, mai nou acum, trebuieste sa fie rigid, nu mai dau voie sa pui racord mobil, de genul furtun, chiar daca sunt recunoscute si folosite in UE.
2. Trebuie sa ai o aerisire in bucatarie, de genul gaura in perete de nu stiu cati centimetri. Poti recurge insa si la "a umple gaurica" cu un ventilator... NU este insa foarte estetic...
In rest, totul pare a fi OK
lu.more spune:
Nu stiu daca am inteles bine: intrebarea se referea doar la cuptor?Te-ai gandit la ceva mixt?
Eu am asa ceva, adica trei ochiuri cu gaz si o placa electrica.
Cuptorul este electric.
Le folosesc pe toate cu spor, si sincer, sunt foarte multumita cand pregatesc ceva la cuptor (nu am sesizat vreo diferenta fata de cand gateam doar la gaze).
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
mitub spune:
Draga Alecsia,
Cam care sunt preturile in Ro la plita si cuptorul incorporabil?
Eu mai putin de 20 milioane impreuna n-am vazut. Gresesc?
Pupici,
Boga
Alecsia spune:
quote:
Originally posted by mitub
Draga Alecsia,
Cam care sunt preturile in Ro la plita si cuptorul incorporabil?
Eu mai putin de 20 milioane impreuna n-am vazut. Gresesc?
Pupici,
Boga
Sint destul de scumpe ... eu am vazut de la 16-17 mil in sus/buc.(cuptorul se vinde separat de plita).Poti sa-ti iei marci diferite.Sint si mai ieftine , dar depinde de gusturi, cele ieftine nu mi-au placut.
Mihaela
alina constantin spune:
Sincer, ti le recomand pe cele electrice. Al meu sot lucreaza in domeniu, la o firma care produce asa ceva si cuptoarele electrice, in mod special, sunt super, pt. ca nu consuma mult, se pot regla de la o temperatura mica la una mai mare decat la cele pe gaz, coc uniform, in cazul in care vrei sa faci prajituri, cozonaci, pizza , fripturi, toate cele. Despre plite, pot sa-ti spun ca eu le prefer pe cele pe gaz, fata de cele electrice, sau sa aiba ochiuri si cu gaz si electrice. Daca mai ai nevoie de informatii, spune-mi.
"Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land amog the stars." (Les Brown)
MonicaGj spune:
Cea mai gustoasa mancare iese din cuptoarele incalzite cu lemne.
Pentru cine are conditii...( sau n-are).
Nu dati cu pietre!
Eu am aragaz normal acasa ( cu gaze) si ma descurc destul de bine cu gatitul.
Mi-e dor uneori de mancarurile facute de mamaie , la foc de lemne.
Electric nu am decat rotisorul si cuptorul cu microunde si orice s-ar zice , gustul mancarii este altul.
In alta ordine de idei , onor Electrica , are in plan sa modifice contractele de energie cu populatia in sensul urmator.
Iti declari o putere a aconsumatorilor din locuinta , putere care este specificata in contractul cu ei , si in functie de asta ti se percepe un tarif/kw.
Daca puterea consumatorilor tai este mai mare decat cea declarata, te trezesti ca ti se intrerupe energia ( pana te hotarasti ce sa mai scoti din priza).