trimovax
are cineva idee ce e cu vaccinul asta? Ca ma bazaie o excolega de facultate.....ca cica e vaccin, dar nu e obligatoriu. Dar ea vrea sa-l faca bebelului...si vrea sa il cumpere. Dar nu stie ..pentru ce e vaccinul asta trimovax, si daca e bine sa i-l faca..etc etc.
Mercic!
Luizax - karkotash shef!
Raspunsuri
Raluca spune:
Varianta franceza din cate stiu eu la ROR, adica impotriva rujeolei, oreionului, rubeolei.
Raluca
danielac spune:
Luiza,
Este acelasi vaccin ca si Priorix-ul dar varianta franceza.
Deci ROR.
--- dana ---
diana904 spune:
Fetita mea dupa Trimovax a facut o forma usoara de oreion(asta se gasea pe piata la vremea accea). Pentru Tudor, pediatra ne-a recomandat Priorix.
Siminaf spune:
Trimovax-ul e facut de Pasteur-Merieux, Priorix-ul de Glaxo. Amindoua sint f. bune, reactiile depind de fiecare organism in parte. Deiutzul meu nu a avut nici macar subfebrilitate, la nici unul dintre vaccinuri (eu i-am facut Priorix-ul; m-a costat 300.000 acum 8 luni).
Este f. bun si necesar, pt. ca, crescind, copiii incep sa vina in contact cu tot mai multi oameni, si pot lua diferite boli, inclusiv rujeola, rubeola, oreionul (boli, de altfel destul de grave). Asa ca e mai bine sa i-l faca!
Pupicei bbilor!
Simina & Andrei (Deiutzu)
bia spune:
Trimovax de Pasteur i l-am facut si eu Biancai pe la 1 an si 5 luni,nu avut nici o reactie,in schimb anul acesta a fost epidemie de oreion la gradi si ea nu a facut,anul trecut sotul meu a avut si el oreion,o forma tare urata,iar medicii au spus ca sigur va face si Bianca,chiar daca este vaccinata,insa nici atunci nu au fost probleme;parearea mea este sa-l faca,firma ramane la alegere...
anamaria spune:
Lui Bogdan i-am facut ROR, pediatra ne recomandase Trimovax, dar in perioada aceea nu l-am gasit, la fermacie ne-a explicat ca e acelasi lucru, difera doar firma producatoare. Dupa ce l-am facut (cred ca la 11 luni, da' nu-s prea sigura) n-a facut nici un fel de reactie la el...
daca dragoste nu e, nimic nu e!
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by vilma
Priorixul s-ar parea ca e de conceptie mai noua decat Trimovaxul...
Amindoua sint facute din culturi de virusuri atenuate sau moarte, diferind doar modul de preparare (si nici acela prea mult, ca nu se poate); oricum, celulele-susha din care se fac vaccinurile se afla la Institutul Pasteur din Paris. De acolo, fiecare isi ia si isi face la rindul lui celule-susha, ca sa aiba si pentru anii viitori. In orice caz, mediile de cultura si modalitatile de preparare nu pot diferi prea mult, doar e vorba de aceleasi virusuri: Urlian (pt. oreion), rujeolic si rubeolic. Deci, aveti incredere in toate vaccinurile.
Va pupam,
Simina & Andrei (Deiutzu)