Alimentele romanesti sunt sanatoase?
Raspunsuri - Pagina 8
Camelia spune:
quote:
Originally posted by Ira
Cu poluarea sunt de acord, Romania nu are cu ce polua, ca nu mai avem industrie, asta recunosc, in afara de Bucuresti, in Ro cred ca e cel mai bun aer din lumea asta.
Ira, te invit la Tg Mures cand e ploaie sau ceata c-atunci simtim cel mai bine "binefacerile" combinatului chimic Azomures, si mai vorbim apoi despre poluare.
Si eu sunt convinsa ca n-am mancat si n-o sa mai mananc vreodata rosii asa bune ca cele din gradina bunicii dar nu sunt chiar convinsa ca erau 100% bio, desi nu punea bunica, saraca, nimic! Dar imi amintesc ca nu apucau bine sa rasara castravetii si li se ardeau frunzule de la aerul poluat de gazele produse de Azomures.Si cate ingrasaminte se furau de la combinat la noi in oras si se foloseau de catre toti nepriceputii in agricultura!
Ce folos ca nu punea bunica-mea nimic daca in parcela de langa ea sau in serele de la combinat era plin de ingrasaminte!In principiu, in Ro se mai poate manca sanatos daca stii si ai de unde sa cumperi produse bune.Ca daca ma gandesc numai la reportajele pe care le-am vazut ultima data cand am fost acasa, ma apuca groaza!Mezeluri si cascavaluri mucegaite, spalate frumos si puse inapoi in vitrina, laborator de cofetarie care lucra in conditii mizerabile, inchis de doua ori ,continua sa produca noaptea, pe ascuns si aproviziona cateva dintre cele mai respectabile magazine din oras, sunt numai cateva exemple!Macar aici asa ceva nu se intampla!
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
petra spune:
Nici nu se compara gustul mancarii din Ro. cu ce-a de aici, mananci o rosie dar nu stii sigur ca este rosie, si ce-a mai tare este reclama de pe cutiile de oua, in care zice ca gainile au fost hranite numai cu boabe, nu cu chimicale!
Nu se compara, toate arata bine mari si grase, legumele si fructele parca sunt facute la marime stas, dar cand le gusti, nu mai au gustul celor adevarate.
Nu mai zic de fast-food-urile astea gen McDonal, Burger King, este asa de ieftima mancarea incat te intrebi din ce este facuta ca o dau la un pret asa de mic, si totusi exista.
Categoric, mancarea din Romania, este mult mai sanatoasa, nu este atat de modificata genetic ca ce-a de aici, si probabil din alte parti.
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Intrebare
tot se vorbeste de mincarea naturala din Ro...si ce chimic, gras si condimentat se maninca in Suedia....dar in EU sint niste reguli clare si precise la cit si ce ingrasamint chimic se pune....in Ro este cineva care controleaza asta? Imi garanteaza cineva ca taranul X nu pune dublu? In alta ordine de idei media de viata are o oarece legatura cu alimentatia. Se vede undeva cit de bine si natural se hranesc romanii?
Pai sarmanul taran roman, e cam sarac sa puna ceva acolo, dapa-i sa-i mea dea portie dubla !?! (asta vorba vine intre prieteni, ca am ceva prieteni la tara si intr-o discutie prieteneasca mi-a zis ca ar pune si el ceva ingrasaminte sa iasa productie mai mare - nu doar balegar - da il ustura la punga)
OtiliaLia spune:
quote:
Cit am trait eu in EU nu conteaza. La fel nu conteaza ce zice inaltul comisar de la Haga. Dar ce conteaza este statistica. Pina una alta Suedia are o medie de viata cu mult mai mare decit Ro. Deci preferi sa maninci hormoni prajiti in Suedia si sa prinzi 80 ani sau sa maninci natural in Ro si sa mori la 65. Ce zici de asta?
Aia traiesc in Suedia 80 de ani ca asa le e felul, (asa cum media de varsta a cortorarilor e 45 de ani chiar daca traiesc in Romania) ca sa nu mai adaug ca cei care au 80 de ani acuma nu au mancat la fast-food decat de curand si poate traiau si mai mult daca nu incepeau cu fast-foodurile.
OtiliaLia spune:
quote:
Idora
ce ai mincat la miezul verii este hering...(pastrat in pamint in butoaie si care miroase de te darima)...este ceva specific dupa vremea vikingilor. Este o zi speciala si beau snaps si maninca hering. Si se imbata. Tu nu o sa intelegi traditiile lor nici in 100 ani de acum incolo. Cum nici ei nu inteleg untura pe piine mincata in Ardeal.
Valeleu, peshte de pe vremea vikingilor... da au mai ramas de atunci? , si nu le cade rau la stomac ? Ca eu asa pricep ce ai scris tu aici romaneste.
OtiliaLia spune:
quote:
Pai eu nu-i tin partea lui Arlekin....dar nici nu sint innebunit sa aud mituri gen " pilotii romani sint unii dintre cei mai buni din lume...soferii din Bucuresti sint egali cu cei din F1...medicii din Ro sint cei mai buni...programatorii din Ro....vinul din Ro este cel mai bun...etc etc." Mituri care nu fac 2 bani si nu au nici o sustinere decit in inchipuirea unora. Trebuie sa vezi realitatea asa cum este.
Acum aud ca salariul mediu in Ro este mult mai mare de 120 euro....ca romanii traiesc mai mult ca japonezii....o sa apara in curind ca Tuica 2 prune este mai buna decit Chivas.
Din pacate cind nu ajungi la struguri sau ai frustrari spui multe sa-ti ridici moralul.
Date concrete - cel mai batran roman - Anica Butariu sau asa ceva a atins 115 ani, cel mai batran japonez a atins 116 - a murit anul trecut in septembrie (tot femeie).
OtiliaLia spune:
Scuze, citind mai departe am descoperit ca unele dintre raspunsurile date erau deja postate de altii. Si inca o precizare Anica Butariu a murit si ea mai demult.
Cleomax spune:
quote:
Initial creeata de Arlekyn
Toti cei pe care-i cunosc in RO au probleme gastrice, dentitionale, digestive incepind chiar cu pubertatea...
Cum va alegeti alimentele...?
Cititi ce scrie pe etichete, stiti ce inseamna...?
Pe multe produse nu scrie analiza continutului, cum va orientati...?
As dori sa se implice si cei stabiliti in strainatate...
Crede si nu cerceta!...
pentru ca ne-ai invitat si pe noi cei de "afara", ma bag si eu dar nu ca sa raspund la niste intrebari obraznice desi retorice( sa nu-mi spui ca nu mai tii minte cum era acolo ca nu te cred), ci ca sa te trag nitel de urechi si sa-ti spun ca nu-i frumos sa bagi zanzanie intre romani si pe deasupra sa te distantezi facand pe americanul oripilat de ce mananca oamenii in mijlocul carora ti-ai suflat mucii prima data. sa nu-mi spui ca esti nascut aici, ca nu te cred.
am intalnit multi ca tine si cu parere de rau spun ca voi dati nume rau tuturor romanilor din diaspora si in special astora din us si mie personal imi este greata de cei ca tine.
pe de alta parte, ma uimeste cum toti care au raspuns s-au pus la mintea unui mucos si l-au considerat automat "american" si au inceput sa scoata armele vechi impotriva americanilor. pai e vorba de un romanas de-al nostru oamnei buni, el e ala care pune intrebari prostesti- desi n-are motiv, nu americanii!zau, cateodata cred ca forumurile romanesti n-au nevoie decat de zone zoster! se aud dintii scrasnind de la departare, va asigur, si ma minunez cum niste oameni asa isteti nu s-au prins de intentiile dezbinatoare ale stimabilului.dar, deh, fiecare aude ce doreste.
ps/imi cer scuze pentru limbaj, este pentru prima data cand ma exprim in halu-asta pe un forum, si la fel este pentru prima data cand ma sufoc de indignare.
conchita spune:
quote:
Originally posted by Cleomax
pentru ca ne-ai invitat si pe noi cei de "afara", ma bag si eu dar nu ca sa raspund la niste intrebari obraznice desi retorice( sa nu-mi spui ca nu mai tii minte cum era acolo ca nu te cred), ci ca sa te trag nitel de urechi si sa-ti spun ca nu-i frumos sa bagi zanzanie intre romani si pe deasupra sa te distantezi facand pe americanul oripilat de ce mananca oamenii in mijlocul carora ti-ai suflat mucii prima data. sa nu-mi spui ca esti nascut aici, ca nu te cred.
am intalnit multi ca tine si cu parere de rau spun ca voi dati nume rau tuturor romanilor din diaspora si in special astora din us si mie personal imi este greata de cei ca tine.
pe de alta parte, ma uimeste cum toti care au raspuns s-au pus la mintea unui mucos si l-au considerat automat "american" si au inceput sa scoata armele vechi impotriva americanilor. pai e vorba de un romanas de-al nostru oamnei buni, el e ala care pune intrebari prostesti- desi n-are motiv, nu americanii!zau, cateodata cred ca forumurile romanesti n-au nevoie decat de zone zoster! se aud dintii scrasnind de la departare, va asigur, si ma minunez cum niste oameni asa isteti nu s-au prins de intentiile dezbinatoare ale stimabilului.dar, deh, fiecare aude ce doreste.
uf, cred ca ai dreptate
roxana1974 spune:
Cleo, ai dreptate. Ii invit pe Guestus si Arle sa se duca la o partida de ritzy pitzy, timp in care isi vor fura singuri caciulile, unu' la celalalt, sa dea vina pe cine vor ei, iar noi sa stam linistitzi sa nu mai scoatem cu mana goala castanele lor din foc. ![]()