Alimentele romanesti sunt sanatoase?
Raspunsuri - Pagina 3
lorelei_19 spune:
Apropos de sucuri, imi spunea o dieteticiana ca 2 dl de cola, fanta, icetee si alte sucuri, au 6!! cuburi de zahar.
Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm
slakje spune:
Papadie:
Eu vin din Romania.Dintr-o familie in care se mai consumau si sucuri, dar nu lipseau din casa 6 , 7 litri de apa minerala de calitate exceptionala zilnic.
Nu are rost sa zic ca majoritatea romanilor procedeaza asa.
Motivele sunt multe, tin si de puterea financiara si de simplul fapt ca mai stiu si romanii ce e si ce nu e sanatos pe lumea asta.
Aici daca mergi la cineva in vizita iti si impinge in fatza paharul de cola, alearga la snack bar sa cumpere cina si daca ceri un pahar de apa iti da un degetar de "ceva"
As putea sa dau o gramada de exemple de aici din inima UE dar nu vreau sa-mi otravesc ziua degeaba.
Alina.
slakje spune:
Nepotica mea de 12 ani din Romania stie ca nu are voie sa bea cola, decat un paharutz la ocazii exceptionale, de pofta, in schimb aici nepotii din partea sotzului de 5 respectiv 7 ani isi astampara setea numai cu asa ceva.
Si nu sunt cazuri singulare de parinti redusi sau mai stiu eu ce, pur si simplu aici asa sunt obisnuiti.
Punct.Asta ca vorbeam despre sucuri.
Si pt ca m-am cam ambalat eu.
Mirupati spune:
In Anglia, carnea de porc are miros de pipi, carnea de pui e atzoasa, legumele si fructele n-au nici un gust (desi arata de mori) si mincarea in general are gust de carton... Asa ca prietenii sint socati cind mergem acasa si mincam in continuu ...
papadie spune:
quote:
Originally posted by slakje
Papadie:
Eu vin din Romania.Dintr-o familie in care se mai consumau si sucuri, dar nu lipseau din casa 6 , 7 litri de apa minerala de calitate exceptionala zilnic.
Nu are rost sa zic ca majoritatea romanilor procedeaza asa.
Motivele sunt multe, tin si de puterea financiara si de simplul fapt ca mai stiu si romanii ce e si ce nu e sanatos pe lumea asta.
Aici daca mergi la cineva in vizita iti si impinge in fatza paharul de cola, alearga la snack bar sa cumpere cina si daca ceri un pahar de apa iti da un degetar de "ceva"
As putea sa dau o gramada de exemple de aici din inima UE dar nu vreau sa-mi otravesc ziua degeaba.
Alina.
Imi permits sa te intreb de ce te simti calcata pe bataturi tinand cont de faptul ca avem aceeasi parere?!
DACA n-am fost prea explicita: DA romanii stiu sa manince si sanatos si bine. Si stiu sa si bea bine. Acu' ca au aparut pe piata romanesca tot felul de sucuri, asta e relaitatea (si sa stii ca vinzarile sunt profitabile). Noroc cu apa de izvor (pusa doar o pikatura intr-un kil de vinisor
)"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
roxana1974 spune:
Kopii, noi am sarit in sus la postarea lui Arle, dar vedeti ca el deja are un subiect la gunoi, care a creat dispute din cauza generalizarilor, adica ceva de genul "toate romancele alearga dupa fotbalishti si VIP-uri..." bla, bla.
Si aici a inceput cu o generalizare, insa daca ma iau dupa ponderea alimentelor sanatoase/nesanatoase din Romania si fac o comparatie cu cele din SUA cre' ca pot sa ma hazardez si sa afirm cu mandrie ca DA, ALIMENTELE ROMANESTI SUNT SANATOASE. Asta ca sa fiu in linie cu generalizarea lansata...
Mie-mi place si pe ZZ, asa ca n-am nimic impotriva sa ne mai "dezbatem" pe-acolo ![]()
tata lu Toma spune:
Din pacate intrarea Romaniei in randul tarilor "civilizate" se face mai intai prin copierea relelor. Pentru ca asa e omu' invata mai greu lucrurile bune.
Intr-adevar in Ro se mai gasesc inca produse vegetale sau animale sanatoase si gustoase dar ele sunt surclasate din ce in ce mai mult de catre cele mai mult sau mai putin artificiale.
Agricultorul romanesc a invatat ca daca le pune d'alea - d'alea o sa creasca mai repede, mai frumoase si mai rezistente si a mai invatat si ca nu-l controleaza nimeni ce si cat a pus.
Asa ca nu stiu cum e mai bine. Sa mananci ceva care are, conform legii, mai putin de tz la suta otrava sau ceva despre care nu stii daca si cata otrava are ?
In afara de lipsa legislatiei in domeniu ar mai fi si puterea de cumparare extrem de scazuta care face ca produsele ieftine sa se vanda in draci in ciuda faptului ca sunt facute din orice altceva decat din ingrediente naturale.
vlad
ps Am vazut recent pe Discovery Channel un documentar despre obezitatea din SUA si m-am distrat copios vazind prezentarea unui program de slabire pe bani frumosi care includea si vizite la supermarket in timpul carora pacientii erau invatati sa citeasca etichetele !!!
slakje spune:
Papadiutza
,
Nu ma simt calcata pe bataturi deloc, de fapt nici nu am bataturi norocul meu nu am avut niciodata chiar daca buni ani din viatza mea "mizera" de romanca am umblat incaltzata in papuci "made in romania" facuti la clujana care fie vorba intre noi or avut grije americanii sa ni suteasca fain frumos.
Intre timp Clujana o dat faliment.
Am crezut ca tu ii raspunzi Clovnului la intrebarea de ce au romanii dintzii stricatzi si intestinele zdruncinate: din cauza meselor neregulate si a cantitatzii impresionante de zahar din sucuri.
Nu cred ca e adevarat si asta a fost obiectia mea.
Nu vreau sa ma lansez in discutii de ce au romanii dintzii stricatzi si americanii sau olandezii nu(sau ii au reparati mai bine zis) si nici de ce au romanii probleme cu stomacul.
Nu am nici timpul nici disponibilitatzile sufletesti necesare.
, hai noroc si numai bine,
Alina.
l_carmen2003 spune:
1) In 1991 am ajuns in Suedia aveam 23 de ani. Era la moda printre colegii de acolo sa mananci la fast-food si sa cumperi din supermarket-uri mancare aproape gata facuta... in fine, nu ca nu stiam sa gatesc, stiam ,dar eram tanara si fara creier.
In primele 3 luni am mancat mancare suedeza - nu traditonala, nu - adica ce mancau ai mei colegi, am facut un ulcer gastric dragalas, mancarea era prea grasa pt mine si prea condimentata.
M-am trezit si am descoperit o piata adevarata, am inceput sa imi gatesc si cu tratamentul adecvat am reusit sa imi revin. Cand am inceput sa gatesc s-au mai fi gasit amatori sa manance cu mine, la mine... Noroc ca nu sunt genul care se lasa exploatata ca deschideam cantina acasa...
Dupa ce m-am intors in tara nu am mai avut niciodata probleme cu stomacul. Ce e drept nu consum preparate de carne, sucuri gen cola, etc... Apa plata e cea mai solicitata bautura din casa, si gatesc eu acasa ca nu imi cade mana, si pe deasupra gatesc cum imi place mie, nu dupa gustul altora.
Deci ARLECHIN, eu sunt mostra e om imbolnavit de in Suedia, o tara despre care, orice ai spune e civilizata si f. avansata...
2) am un client, Steve, in SUA care imi e tare drag - are 64 de ani, fara comentarii... - si care printre multe altele are o ferma de porci. De cate ori vine in Romania si vine des, mananca la resaturant friptura de purcel, care are "alt gust doamna, ce sa zic..." De curand a cumparat in Polonia si in Romania cate o ferma de porcine si importa in SUA. Stiti ce spunea? Ca romanii au o mare bogatie despre care inca nu stiu. Mancarea naturala.
3) am o prietena f. buna care a emigrat in SUA. E faramcista si lucreaza intr-un Fabrica de medicamente - nu spun care - unde se ocupa de asa zisele 'efecte adverse' in cadrul controlului medicamentelor - sper ca asa se cheama... Spunea ca alimentele low fat sunt cele mai nocive pt organismul uman.
Eu am fost doar o data in America, dar in Canada nu in SUA... E sa ii spuenm ciudata mancarea acolo... Are alt gust - de fapt n-are.
Scuze, vorba celor de la Divertis, parerea mea...
Guestus spune:
Intrebare
tot se vorbeste de mincarea naturala din Ro...si ce chimic, gras si condimentat se maninca in Suedia....dar in EU sint niste reguli clare si precise la cit si ce ingrasamint chimic se pune....in Ro este cineva care controleaza asta? Imi garanteaza cineva ca taranul X nu pune dublu? In alta ordine de idei media de viata are o oarece legatura cu alimentatia. Se vede undeva cit de bine si natural se hranesc romanii?