Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 13
roserb spune:
Elly, bine ai venit printre noi ! Sarcina usoara si un bebe sanatos!
Fetelor, imi pare rau sa va dezamagesc, eu sunt in trimestrul 2, iar cheful de este tot la cote apropiate de 0.Dar nici nu ma mir, ca eu dupa 8 ore la servici, program de distractie cu Bianca pana pe la 8,30 cand, din fericire (recunosc , am noroc!) se culca, cad efectiv lata, nici un film nu mai pot urmari de la cap la coada fara sa adorm.Inca mai sper sa revin la sentimente mai bune in domeniu..
Eu abia astept sa plec in vacanta , mai am o luna , si nu mai am rabdare deloc. Sper sa avem vreme buna.
Fulguletz, modific DPN-ul cand se deschide urmatorul subiect.
Stiti ceva de Try, parca nu a mai dat nici un semn de viata ?
Roxana - 15 saptamani
Moss spune:
Dragele mele,
Eu nu am mai scris nimic pe aici de aproximativ o luna ! Si recunosc, imi este rusine...dar sambata 08 Mai am fost mireasa, astfel incat in ultima perioada toata atentia si energia mi-am canalizat-o in aceasta privinta. Si a iesit superb...dar a trecut ca fulgerul !
Eu sunt in 16 saptamani si ma sim excelent. Nu am avut greturi niciodata, nu am varsat niciodata, mi-a cam trecut starea de somnolenta continua si am un libidou foarte ridicat ( spre incantarea sotului meu ). Deci, in ceea ce ma priveste sa tot faci copii.
Am si eu problemele mele, si anume greutatea. Mi se pare ca am luat prea mult ( 4 kg ) in primele 4 luni, tinand cont ca este recomandabil sa iei in total maxim 13 kg.
Mi se vede binisor burtica si deja mi-am cumparat o pereche de jeans cu 2 numere mai mari ca sa ii port macar 2 luni de acum inainte.
Eu nu ma vad imbracata in haine de graviduta stranse sub sani...
imi place sa mi se vada burtica ( pentru ca sunt foarte mandra ) sa ma imbrac modern cu haine ceva mai mari ca numar...
O alta problema sunt sanii, care sunt intr-o continua crestere si de o sensibilitate foarte accentuata. Eu care am cam suferit la capitolul acesta, acum sunt extrem de incantata ca pot sa umplu cupele unui sutien generos, iar sotul meu nu-i scapa din ochi si maini nici noaptea, cand eu incerc sa dorm si el nu ma " lasa '
In rest, sunt OK ! Joi merg l;a doctor sa-l vad pe bebita.
Sper sa ma reprimiti in cercul vostru si va doresc din tot sufletul o sarcina cat mai usoara....
cristina
ileden spune:
Buna fetele,
nu am mai scris de o suta de ani, dar sa stiti ca am citit tot.
Am avut o perioada tare grea si stresanta la servici, nu ca acum ar fi mai bine .
Sa va mai povestesc ce facem noi, greata nu ne e si nici nu prea ne-a fost, somn in schimb din greu. Noaptea nu prea dorm bine, ceea ce ma face sa fiu mai obosita in timpul zilei, dar rezistam nu ne putem plange.
Astazi am terminat saptamana a 13-a si o incepem pe a 14-a.Saptamana trecuta mi s-a parut ca am simtit ceva deosebit in burtica(mama imi spune ca nu poate sa fie bebe, ca e prea mic), eu zic ca el a fost.
Am fost la Dl. Dr.Iosup si bebelusul e bine, era foarte activ dadea din manute si din picioruse... mi s-a parut o minune. Si eu si tati am fost tare emotionati.
Cea mai mare surpriza a fost ca ne-a spus ce se ascunde in burtica si anume: UN BAIETEL.
Suntem foarte fericiti si sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa fie totul bine pana la capat.
elyanne spune:
Satutare !
Nu am mai aparut pe forum de ceva vreme... Dar am reusit sa citesc tot ce ati scris pana acum. Sper ca sunteti bine toate!
Eliza am inteles ca ai nunta peste aproximativ 2 saptamani. Casa de piatra si tot ce iti doresti!!! Pe 3 iulie o sa ma marit si eu si am o problema... nu stiu cu cat timp inainte sa-mi cumpar rochia de mireasa. Acum am 16 saptamani si 5 zile... si nu prea am cum sa apreciez cat de mare o sa fie burta mea atunci.
Am fost si mi-am facut eco pt morfologie la 16 saptamani si bebe este foarte bine... Mi-a spus dr. ca probabil este fata. Dar am fost foarte dezamagita: am fost la Sanador, la dr. Meclea, si, dupa ce ca am dat 1.500.000 pe eco (si inca 5.200.000 pe alte analize la sange), nici macar nu mi-au dat o poza cu bebele si dl. dr. a fost si foarte deranjat cand i-am pus o intrebare... Nu mi se pare normal. In rest bebele se misca in timpul eco. si arata ca un extraterestru. Am impresai ca am inceput sa-l simt cand se misca...
In legatura cu nici noi nu stam prea bine! Se intampla cam la 2 saptamani si asta dupa o lunga munca de lamurire... dar pana la urma se intampla!
De mancat nici eu nu prea mananc carne, mai mult fructe si salata de varza la aproape orice masa. De starea permanenta de greata pe care am avut-o in primele trei luni am scapat de aproximativ o saptamana si ma simt foarte bine.
Ma gandeam si eu sa plec la mare sau la munte in "luna" de miere (care probabil va fi o saptamana) la inceputul lui iulie si voi stabili cu dr. cum este mai bine.
Vreau sa nasc normal (daca nu este de alta parere dr. spre sf. sarcinii) si ma gandeam sa ma duc la bazin (acoperit) sa inot, ca sa fac miscare. Va duceti si voi la bazin? Credeti ca e bine?
Sarcina usoara si aveti grija de voi!
flori76 spune:
Fetelor,Try cred ca este ok(SPER).A scris aseara la un subiect deschis de mine.Si eu i-am remarcat absenta in ultimele zile.
SA SPERAM CA TOTUL E OK!!!
Flori
gandacelu spune:
try e bine, am vorbit eu cu ea, e doar f ocupata!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
dama spune:
quote:
Originally posted by ileden
Astazi am terminat saptamana a 13-a si o incepem pe a 14-a...Cea mai mare surpriza a fost ca ne-a spus ce se ascunde in burtica si anume: UN BAIETEL
Draga ileden, si eu am trecut in a 14-a sapt (de la UM = 15 fev)si am fost astazi la ecografia din primul semestru (nu stiu cum e acolo, dar in Fr se fac 3 eco mari si late. Si eu l-am vazut pe BB care desi a inceput sa miste si acolo pe ecran am vazut si eu asta totusi eu nu prea-i percep inca miscarile. Dar ma surprinde totusi ca tie ti-a spus deja doctorul ce va fi, adica baietel, cand mie, mi-a spus ca abia la 5 luni (adica la 20-22 sapt)se poate spune sexul. Spune-mi si mie cum a aflat, ti-a facut alte analize? Si eu mor de curiozitate sa aflu ce e al meu, fetita sau baietel.
Spre deosebire de voi, fetelor, eu am chef de , dar ginecologul meu mi-a interzis deocamdata pt ca am avut un hematom pe uter si trebuia sa se resoarba. Acum ca am aflat de la eco ca nu-l mai am, abia astept sa reincepem
13+ (de la UM)
Anca
try spune:
la mine serviciul e mai in reprize: acum aglomerat, acum mai relas. Am prins o perioada mai aglomerata la servici si n-am mai avut timp de scris. Am mai citit, dar n-am mai apucat sa scriu...
Eliza, pai vezi daca nu-ti faci temele cum trebuie!??!? Pai eu am tot latrat pe grup de vreo 2 ori cum ca bebe e pozitionat pana in 12 sapt. sub linia pubiana (adica fundul uterului nu ajunge sa depaseasca aceasta linie - ca un rid orizontal arata). Iar la 20 de sapt. fundul uterului se ridica pana la nivelul buricului. Din acel moment incolo incep si masuratorile (cu un centimetru clasic, doctorul masoara de jos pana unde se termina fundul uterului - marimea va trebui sa se incadreze intre niste limite).
ma miram si eu atunci de chestia asta, pentru ca, im mod ciudat, burta e tzuguiata mai sus de unde se termina uterul. Noi tindem sa credem ca acolo unde-i tzuguiul mai mare acolo e si bebe, dar in fond, tot ceea ce era mai jos e impins de uter in sus si formeaza tzuguiul ala care acum ne face pe noi sa aratam burtoase. Cam dupa luna a 5-a burtica o sa devina tare la pipait (pana atunci mai poti apuca grasimica de pe burta si durduie cand mergem mai repejor) si asa ne dam seama ca uterul a impins tot in calea lui si el e cel care e lipit de pielea burtii noastre.
Eliza, eco morfologica poate sa-ti faca oricand vrei tu, dar cele mai importante masuratori sunt cele din sapt. 18-20, hai pana in sapt. 22 maximum. Masuratorile din aceasta perioada sunt definitorii pentru starea de sanatate a lui bebe. Nu au ales medicii aiurea perioada asta pentru morfologica. Sunt niste ratiuni medicale pentur care s-a ales perioada asta. Altfel ar fi facut medicii eco morfologica oricand, nu? Probabil ca incadrarea in anumite limite a acestor masuratori este foarte importanta in perioada asta de dezvoltare a lui bebe.
Stii cum imi explic eu asta? Daca un copilas la 7 ani pare mai mititel de inaltime, nu inseamna automat ca el va fi un om mic de statura, insa daca in perioada 14-18 ani el va avea o statura mica, poti afirma cu certitudine ca el va fi o persoana mica de statura. Asa si cu morfologica asta. Anumite masuratori in anumite perioade pot spune mai multe lucruri legat de dezvoltarea bebelusului. Daca o faci prea devreme, poate sa fie mai putin exacta/concludenta fata de o ecografie morfologica facuta in perioada optima.
Azi am fost la control si i-am ascultat inima lui bebe din nou, e totul ok, am facut si triplu-testul si peste o sapt. o sa aflu si rezultatele. Pe 7 iunie sunt programata la eco morfologica si aflam atunci si sexul lui bebe.
16+ sapt DNP 1 nov.