MEDICAMENTE GRATUITE PENTRU GRAVIDE

MEDICAMENTE GRATUITE PENTRU GRAVIDE | Autor: OMONA

Link direct la acest mesaj

MA NUMESC MIRELA SUNT GRAVIDA IN LUNA A 6-A SI AM O INTREBARE: IN BAZA CAREI LEGI (ORDONANTE, H.G.) GRAVIDELE CU SALARIUL MAI MARE DECT SALARIUL MEDIU PE ECONOMIE NU AU DREPTUL LA MEDICAMENTE GRATUITE SI NU MAI LA CELE COMPENSATE?
LUCRUL ACESTA MI-LA SPUS MEDICUL DE FAMILIE. EU AM NEVOIE DE UTROGESTAN SI NO-SPA ZILNIC SI NU LE MAI POT CUMPARA, DEOARECE MAI TREBUIE SA CUMPAR SI VITAMINE (TOATE PRESCRISE DE MEDICUL GINECOLOG).
DACA POATE CINEVA SA MA AJUTE IN ACESAT PROBLEMA, IMI POATE TRIMITE UN MAIL LA ADRESA badeam@griro.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Mirela, te-as ruga pentru viitor sa nu mai scri cu majuscule.
Actul pe care il cauti este HOTĂRÂREA Guvernului nr.1.485 din 11 decembrie 2003 pentru aprobarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, publicata in MOf 920/22 decembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OMONA spune:

Multumesc mult liviu's si scuze pentru majuscule.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

si cum e pina la urma? e asa sau nu?

multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OMONA spune:

quote:
Originally posted by liviu`s

Mirela, te-as ruga pentru viitor sa nu mai scri cu majuscule.
Actul pe care il cauti este HOTĂRÂREA Guvernului nr.1.485 din 11 decembrie 2003 pentru aprobarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, publicata in MOf 920/22 decembrie 2003

Am citit contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, publicata in MOf 920/22 decembrie 2003, si la Art.94 am gasit: "Modalitatile de prescriere, eliberare si de decontare a medicamentelor cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu se stabilesc prin norme."
Imi poate spune si mie cineva unde gasesc aceste norme sau daca le are cineva sa mi le trimita si mie. Va rog mult!

Multumesc anticipat! Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cghitescumd spune:

Ordin nr. 890 din 15 decembrie 2003, Ordin nr. 1220 din 24 decembrie 2003
Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate
Monitorul Oficial, Partea I nr. 17 bis din 9 ianuarie 2004

ANEXA Nr. 30
MODUL DE PRESCRIERE, ELIBERARE ȘI DECONTARE A
MEDICAMENTELOR CU ȘI FĂRĂ CONTRIBUȚIE PERSONALĂ ÎN
TRATAMENTUL AMBULATORIU
Art. 1.
(3) Prescripțiile medicale aferente medicamentelor fără contribuție personală se eliberează în următoarele situații:
a) pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, gravide și lehuze, tineri de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, ucenici sau studenți;
b) pentru bolile care beneficiază de gratuitate conform prevederilor legale în vigoare elaborate de Ministerul Sănătății și de Casa Națională de Asigurări de Sănătate;
c) pentru persoanele prevăzute în legi speciale, care beneficiază de gratuitate suportată din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, conform prevederilor contractului-cadru.
Art. 14. - Prescripțiile cu destinație pediatrică se decontează numai pentru medicamentele de folosință pediatrică, conform indicațiilor producătorului de medicamente, cu excepția cazurilor justificative în care vârsta și greutatea pacientului impun utilizarea unei alte forme farmaceutice adecvate sau a unui alt medicament adecvat, după caz.
Art. 15. - În cazul prescripțiilor medicale care cuprind denumirea comercială a medicamentului se decontează de către casele de asigurări de sănătate numai medicamentele cu denumirile comerciale prevăzute în Lista cu medicamente (denumiri comerciale) care se aprobă prin decizie a președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, elaborată pe baza Listei cu medicamentele de care beneficiază asigurații cu sau fără contribuție personală, aprobată prin hotărâre a Guvernului, cu excepția copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, gravidelor și lehuzelor.
Art. 21.
3) Copii 0-12 luni beneficiază de medicamente gratuite fără plafonare cantitativă și valorică. Valoarea medicamentelor prescrise pentru tratamentul afecțiunilor copiilor 0-12 luni va fi suportat integral din fondul național unic pentru asigurări sociale de sănătate.

Mirela & sotul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hotararea de guvern 1.485/11.12.2003 este disponibila la mine pe site sectiunea legislativa (atentie pe www.romleas.ro) la punctul 24. din lista.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput