Mamici de ianuarie-februarie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 6
ingerasu spune:
FETELOR, MI-AM VAZUT INGERASUL ASEARA CUM II BATEA INIMIOARA!
Abia am reusit sa vorbesc aseara cu doctorul asa emotii aveam. Tremuram toata. Cand l-am vazut nu mi-am incaput in piele. Puisorul meu este bine, sarcina este pozitionata in uter, este totul ok. Asa m-am bucurat sa-l stiu ca este bine. Si cand i-am vazut inimioara cum ii batea m-am topit toata ......
Abia astept sa aud si de la voi aceleasi vesti.
Asa m-am linistit cand am vazut ca este totul ok ca si acum mai am o stare euforica. Tot timpul ma pui la pozica lui.
Lali, bafta multa azi la doctor. Vad ca esti in Bucuresti, la ce doctor mergi?
Mie mi-a dat sa iau pe langa acid folic, vit E pana la 4 1/2 luni si Utrogestan. Nu prea inteleg eu de ce pt ca stau bine cu progesteronul dar, oricum, am inteles ca rau nu face. In rest, toate analizele sunt beton, a zis ca nu avem de ce sa ne facem probleme de nici un fel.
In schimb mi-a zis sa mananc multe fructe si legume ca de acolo sa-mi iau calciul. Mi-a zis ca nu din lapte si iaurt sa-mi iau calciul pt ca produsele din comert nu prea contin asa ceva si mai bine le iau din fructe naturale. In rest, totul este bine si urmeaza sa ne vedem pe 10 iunie.
Fetelor, sunt asa de fericita........
7 saptamani
ingerasu cu ingerasul mic din burtica
Lali spune:
Ingerasu, ma bucur pentru tine, sper sa am si eu aceleasi vesti bune astazi. Iti doresc sanatate tie si lui bebe !
Eu merg la Prof. Florin Anca la Municipal, am auzit pana acum numai lucruri bune despre el, chiar si aici pe forum.
Te pup,
Lali
corail spune:
Buna fetelor,
din pacate, eu revin cu o veste deloc inbucuratoare pt mine. Marti am avut sangerari cu cheaguri(a inceput destul de brusc), am fost la medic de urgenta,iar miercuri am fost internata in clinica sa imi faca chiuretaj.
Din pacate nu am putut sa tin sarcina.
Acum incep pt mine o serie de analize pt ca mi se intampla de doua ori in 6 luni!!Stiti cumva ce set de analize trebuie facute? Daca da, va rog sa imi scrieti ce analize ttebuie facute, ca medicii astia incearca sa ma consoleze cu ideea ca n-a fost sa fie de data asta, dar nu ma trimit sa fac analize si asta ma enerveaza la culme!!!
Va tin pumnii sa aveti sarcini usoare si sper sa va ajung si eu din urma.
pupici,
corail
Lali spune:
Corail, imi pare tare rau pentru tine....
Am vazut un subiect asemanator la adresa:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=25222
Forumul: Asteptand un ingeras in viata noastra
Subiectul: Cea mai neagra zi din viata mea.
Cred ca poti gasi acolo cateva fete cu probleme similare si care iti pot spune ce analize au facut.
Sper sa iti revii cat de repede si sa ne ajungi din urma!
Te pup,
Lali
oana cretu spune:
Incep prin a iti spune, Corail, ca imi pare foarte rau pentru ceea ce ti s-a intamplat! Este ingrozitor, imi imaginez! Mai laes ca este si a doua oara! Suntem alaturi de tine si speram ca data viitoare va fi bine! Sper ca nu te dranjeaza intrebarea mea, dar ce varsta ai? Asta pentru ca m-ai bagat si pe mine in sperieti, cum eu am eco tocmai pe 14 iunie si analize de facut saptamana viitoare, mi-e frica.
Ingerasu, ma bucur enorm pentru tine! te cred ca nu mai poti vorbi in asemenea momente! Dar cat este de mic (in mm)? Eu am luat programare pe 14 la spital la eco.Mai am fix o luna, dar sper sa rezist. Spune-ne, in cate saptamani ti-a zis dr ca esti? Mai ai noutati despre bebe si noi, despre saptamana a saptea? Sau scrie ce incepe din a opta, ca maine o luam spre ea.
Lali, asteptam vesti si de la tine!
Crinuta, esti bine, unde esti?
Va pup!
oana si bb din burtica (6 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
ingerasu spune:
Vai ce rau imi pare corail tare rau.....
Dar cum de te-au chiuretat asa imediat? Nu ti-ai dat un tratament de sustinere? Oricum acum este prea tarziu
Nu ti-au spus ce a cauzat pierderea sarcinii? Cauzele pot fi de ordin hormonal, imunologic etc sunt multe, chiar nu ti-au facut nici o analiza, nimic?
Ca analize este bine sa faci dozarile hormonale (daca ai insuficienta luteala - lipsa progesteronului - endometrul nu poate sustine sarcina) si cele de imunologie (rubeola, cmv, epstain barr, chlamidia, toxoplasmoza, listeria, brucella etc). Poate iti mai spune crinuta ca ea stie mai multe.
Hai, poate ne ajungi din urma repede. Tare rau imi pare..... :-((
Lali, am auzit de dr. Anca chiar verisoara mea o sa masca cu el prin septembrie. Am inteles ca este un bun profesionist, un om de treaba. Si pe mine ma batea gandul dar din ce am citit pe aici si ce am mai auzit are "obiceiul" ca la orice mica chestie sa recomande cezariana iar eu nu sunt deloc de acord cu asta. Eu vreau sa nasc natural. Nu sunt de acord cu astfel de proceduri decat in cazuri de maxima urgenta. Eu nu as vrea sa fac nici cezariana si nici epidurala, vreau cat mai natural. Dar in rest nu am ce sa-i reprosez. Merita sa mergi pe mana lui. Bafta multa la intalnirea de astazi si sa auzim vesti de la tine cat mai bune.
7 saptamani
adita spune:
Corail, imi pare foarte rau. Si eu am trecut prin asa ceva si am facut o gramada de analize, dar tot nu m-au lamurit de ce s-a intamplat. Nu imi mai aduc aminte toate analizele pe care le-am facut, dar cred ca foarte importanta e cea pt toxoplasmoza. Am mai facut pt listeria, chlamydia si coxiella burneti
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
ingerasu spune:
Oana tu nu-ti mai face probleme ca esti tanara si n-are rost sa te incarci cu ganduri negative. Saracuta corail, imi pare tare rau dar poate rezolva repede problemele si ne prinde din urma. Parca spunea ca are 27 ani, deci si ea este tanara. Nu varsta conteaza ci problemele.
Tu nu te mai panica ca nu-i face bine lui bb.
Uite am informatii despre saptamana a 8a:
-saptamana a 8a marcheaza inceputul unei dezvoltari “busy”. Intre sapt 8 si 20 copilul va creste foarte rapid iar organelle deja formate (inima si creierul) devin mult mai specializate si complicate;
-incep sa se formeze degetelele si coatele;
-fata continua sa se schimbe odata cu aparitia urechilor, a ochilor si varfului de nas, a pleoapelor si a buzei superioare;
-dintisorii se dezvolta sub gingii;
-incep sa se formeze intestinele si anusul s-a format;
-uterul are dimensiunea unei portocale si s-ar putea ca hainele sa inceapa sa nu va mai cuprinda;
-embrionul are aprox 8-11 mm aprox marimea unei cirese;
-desi majoritatea organelor sunt prezente ele nu sunt complet formate si functionale;
-pielea embrionului este subtire ca o foaie de hartie iar venele sunt vizibile;
-in aceasta saptamana gonadele embrionului vor deveni ori testicule ori ovare;
-INCEP MISCARILE SPONTANE!
-incepe procesul osificarii (intarirea oaselor);
-vascularizatia intre ochi si creier s-a format;
-sistemul digestiv se formeaza rapid;
-incepe sa circule sangele intr-un sistem circulator rudimentar;
-constructia inimii este completa.
7 saptamani
adita spune:
quote:
Originally posted by oana cretu
Mai ai noutati despre bebe si noi, despre saptamana a saptea? Sau scrie ce incepe din a opta, ca maine o luam spre ea.
cand am fost prima oara insarcinata citeam cu mare interes "odiseea sarcinii in 40 de episoade", chiar de aici de pe pagina de start a site-ului. Ma emotiona mai ales cand ajungeam la o faza in care dadeau si desenul cu bebe in burtica, sa stiu cam cum arata in stadiul respectiv
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
oana cretu spune:
Multumesc, ingersau pentru informatii! Tot nu mi-ai zis cat are bebeul tau! Si in cate saptamani ti-a zis dr ca esti!
Eu sunt cu starea de acum rau, ma pregatesc in orice moment sa vars. Nu am mai avut de vinerea trecuta asa rau. Sper sa fie macar o data pe saptamana.