Mamici de ianuarie-februarie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Dar lucrul cel mai important este ca incepand cu saptamana a 9a ne numim FETUS iar majoritatea organelor necesare sustinerii vietii sunt formate. Pe deasupra acum cantarim 1 GRAM.

Multumim Oana pt informatii, sunt foarte utile.

7+ saptamani
ingerasu cu ingerasul mic din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Salut! Eu sunt Andra din Bucuresti si abia astept sa am si eu ce va povesti din experienta de gravidutza.
Decamdata eu sunt in stadiul de a nu stii sigur E drept ca mi-a intarziat deja doua saptamani si ca am facut doua teste de sarcina care au iesit cum trebuie, dar tot nu pot fi sigura. Ce-i drept, m-a luat cam prin surprindere, ca abia luna trecuta am luat hotararea cu iulian, sotul meu, sa nu ne mai protejam. As fi mult prea norocoasa. In fine, am fost la medicul de familie care mi-a spus ca sunt gravida sigur avand in vedere si simptomele si, cand a vazut ca nu sunt convinsa, mi-a spus sa ma duc la control, ca se vede la ecografie la 4 saptamani. Oare??? Nu sunt prea convinsa. Voi ce credeti? Merci mult.

Andrutza

Mergi la inceput

Bine ai venit printre noi andrutza.

Nu ai de ce sa-ti faci probleme ca nu ar fi dupa 2 saptamani de intarziere daca ti-au iesit si testele +. Sarcina se poate vedea la varsta ta gestationala (6 saptamani) destul de bine. Se vede atat sacul gestational cu lichid amniotic cat si embrionul. Du-te si fa fuguta o echo transvaginala si ai sa vezi multe.

7+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Bine ai venit Andra. Daca ai deja 2 teste pozitive, de ce te mai indoiesti?

Oana, multumim pentru informatii. Eu trebuie sa calculez cam cu 5,6 zile in urma, din cauza ovulatiei tarzii, dar nu face nimic, ma descurc.

Fetelor, voi beti Cola sau Pepsi? Ca eu de ieri numai asta as bea, dar mi-e frica. Din cand in cand merge?

pupici
Crinuta si bb din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Fetelor, ia uitati-va la acest site:http://www.advancedfertility.com/ultraso3.htm

pupici
Crinuta si bb din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Bine ai venit, Andrutza. Cand am citi mesajul tau nu am putut sa nu zambesc ptr. ca este exact poveste mea. Si eu am tot atatea saptamani, tot din prima luna de incercari si tot cu 2 teste pozitive ptr. ca ne era greu sa credem. Iti doresc sa te simti bine si sa ai o sarcina super-usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Salut fetelor,
Bine ai venit preintre noi Andra, ma bucur mult pt. tine si sunt aproape sigura ca sarcina exista vorbim aici de doua teste asa ca....
Azi am pt. prima data dupa aceste zile si am cam multa treaba adunata insa sora mea e pe la mine asa ca o sa-i propun sa ma ajute.
Ti-am urmat exemplul in privinta gratarului si a mers de minune.
Multumesc Crinuta pt. raspuns sunt mult mai linistita acum cu amoxicilina.
Chiar ma duc sa o iau ,Pe curand !

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

FEtelor,
Sa nu-mi ziceti "bun venit!" aici pentru ca inca nu sunt insarcinata, ci vreau sa va pun o intrebare doar.
Am o prietena care dupa 2 sarcini pierdute si multe incercari de afii insarcinata, acum se pare ca este, inca nu are 6 saptamani, dar are niste scurgeri maronii cand mai putine , cand mai intense, si niste crampe , dar nu sunt la stomac.
Daca cineva a trecut prin asa simtome poate imi zice si mie de ce?
Are programare la medic prietena mea , dar abia la sf. saptamanii viitoare si pana atunci se omoara cu stressul ca nu stie de unde-i vin aceste probleme.
Multumiri anticipate , sanatate multa si sarcini usoare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Merci mult pentru informatii. Azi pentru prima data mi-a fost rau de dimineata de cand m-am trezit. Cred ca trebuie sa iau in serios treaba asta, ca nu mai e gluma....

Am sunat la cabinet si mi-am facut programare pentru miercuri. Atunci o sa stiu sigur.

Dana, tu ai fost la control pana acum?

Iti multumesc pentru informatii Ingerasu. Spune-mi si mie te rog ce inseamna varsta gestationala si de ce e diferita de cea reala a fatului. Se calculeaza de la ultimul ciclu? Si de ce se calculeaza, la ce foloseste?

Andrutza (probabil 4 saptamani )

Mergi la inceput

Buna dimineata fetelor,

Andrutza, varsta gestationala se calculeaza incepand cu ultima menstruatie (UM) datorita faptului ca nu se stie cu exactitate cand femeia a avut ovulatie. Cea reala, a fatului se calculeaza aprox. minus 2 saptamani de cea gestationala. Spre ex. eu am 8 saptamani la activ, in total, dar puiul are 6 saptamani.
Fetelor voua vi se vede burtica? Mie a inceput sa mi se tuguie putin, aseara chiar am facut poze cu burtica si am observat lucrul acesta. Pe deasupra nu ma mai cuprind hainele
Crinuta cred ca in week-endul acesta imi scanez si eu echo de acum o saptamana si o sa pun si poza cu sa vezi.

Petra, cred ca ar trebui sa-i spui sa mearga de urgenta la doctor sa nu lase mult timp sa treaca. N-as vrea sa te sperii dar crampe cu sangerare maro am avut si eu acum un an si la mine s-a dovedit a fi extrauterina. Sper sa nu fie vorba de asta. Sau poate fi de la faptul ca oul se implanteaza mai bine... Cel mai bine sa mearga la doctor si sa faca analiza de sange beta-HCG pt ca acolo se vad multe (daca este totul in regula, daca este SEU, daca este in saptamana in care crede ea etc). Cat mai repede sa mearga la medic......

8 saptamani

Mergi la inceput