Preferati orasele sau satele??
Raspunsuri - Pagina 3
Adela spune:
quote:
Originally posted by conchita
metropolele, clar. sa fie galagie, aglomeratie, lume multa-multa pe strazi, terase, metrouri, tramvaie, zapaceala, viata pur si simplu, sa ai sansa de a te pierde in cartiere diferite-ma refer la culoarea culturala-, de a calatori prin timp-vechi si nou-fara sa treci granitele citadine...la tara(plus orasele mici) nu rezist mai mult de 2-3 zile, prea stie toata lumea pe toata lumea pana la sufocare, prea e totul personalizat, nu mai ramane nimic "al tuturor"-adica neutru, ca un loc de respiro. iar linistea e doar aparenta.
Veve si eu langa voi!

~~Adela&Julia
alexa spune:
Prefer orasele mari. M-am nascut si am crescut in Bucuresti, este un oras plin de viata, il ador

acina spune:
orasele
M-am nascut si am crescut in Bucuresti .
Nu cred ca m-as simti bine intr-un oras mic, linistit, unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea.
Anca
EdeL spune:
Am locuit intr-un oars nici mic dar nici mare. Galagie multa in timpul zilei, liniste multa in timpul noptii. M-am mutat in Bucuresti....![]()
. Cat am mai iubit orasul asta care nu doarme niciodata...
Acum m-am facut "tarancuta" deoarece in Olanda stau .....la tara. Imi place aici....liniste, curatenie, flori....Desi mai oftez dupa "viata din orasele mari" totusi parca prefer satul.
scarmanus spune:
Eu ma simt bine in ambele medii, fiindca atunci cand sunt la tara stiu sa ma bucur de liniste, de aer curat, de verdeata, de pasarele si gandacei. NU ma deranjeaza sa ma spal in covata la bunica si nici sa umblu desculta prin ocol (acuma vorbesc ca in Ardeal), pot trai fara televizor si fara stiri despre ce bombe s-au mai pus in nush ce colturi ale lumii si cati au mai murit. Pot trai cu lapte acru si mamaliga si pot munci la fel de bine tot ce se cere intr-o gospodarie de la tara.
La oras, la fel, stiu sa ma bucur de magazine, de librarii, de schimburi de idei, de galagie, de progres si internet, de iesiri cu prietenii, de "corvoade" sociale, de muzee. Dar orasul ma oboseste infinit mai mult, goana pentru a tine pasul cu ce se intampla in jurul meu e uneori istovitoare.
scarmanus
val77 spune:
quote:
Originally posted by acina
orasele
M-am nascut si am crescut in Bucuresti .
Nu cred ca m-as simti bine intr-un oras mic, linistit, unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea.
Anca
sunt de acord cu tine
Sanca spune:
Oameni citadini!
ati mirosit vreodata iarba proaspat cosita? Soarele molesitor de vara, la tara si piscaturile de musca? Seara, cand incepe sa se racoreasca ies tatele la porti si se incepe barfa. Unde mai gasesti asa ceva? Ce au marile orase, unde iti pierzi personalitatea, iar o vanzatoare care nu are chef de munca iti poate strica ziua.
Ce griji ai la tara? Masa, casa, munca la camp, culesul recoltei. Pana si cand ploua e frumos la tara, cand stai pe pridvor si te uiti cum cade ploaia.
Puii de animale, vaca care vine de la pascut cu cireada si stie la ce poarta sa stea si sa astepte sa i se deschida usa, porcii care guita de foame, cocosul ce canta in zori de zi.
Noaptea la tara, vezi sute de setele si e liniste de iti tiuie urechile.
Rayuela spune:
Nebunie,zapaceala,Paris Mon AMOUR!!!!urmeaza Bucurestiul pe lista si Londra..cu cit mai multa aglomeratie,cu atit mai bine..ma simt in elementul meu!Balamuc,galagie?Acolo e locul meu!!!
AS vrea sa vad si New Yorkul,cocotata pe pantofi a la Sex and the city
lucamatei spune:
I am a Big City girl...Rayuela , Scarmanus, bravo...aici la Texas, comunal, nu ma simt eu cum trebuie...vreau mizerie, tigari, coniac , miros de transpiratie...cu cit mai mare orasul cu atit mai bine, Rayuela, te iau cu mine la New York ca merg de curin...si sa vezi ce pantofi am mamamama...
oana olson
Julie spune:
quote:
Originally posted by Adelaquote:
Originally posted by conchita
metropolele, clar. sa fie galagie, aglomeratie, lume multa-multa pe strazi, terase, metrouri, tramvaie, zapaceala, viata pur si simplu, sa ai sansa de a te pierde in cartiere diferite-ma refer la culoarea culturala-, de a calatori prin timp-vechi si nou-fara sa treci granitele citadine...la tara(plus orasele mici) nu rezist mai mult de 2-3 zile, prea stie toata lumea pe toata lumea pana la sufocare, prea e totul personalizat, nu mai ramane nimic "al tuturor"-adica neutru, ca un loc de respiro. iar linistea e doar aparenta.
Veve si eu langa voi!
~~Adela&Julia
Si euuuuuuuu!!!!!!

J.