Va place literatura SF?

Va place literatura SF? | Autor: ciufulici

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti despre ciclul Dune a lui Frank Herbert?
Imi place si Asimov si imi placeau(cu ani in urma) scurtele povestiri SF din almanahul Anticipatia.

Toate bune de la Ciufulici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisia spune:

Eu una sunt mare devoratoare de Asimov, cred ca am citit si rascitit tot ce-a scris SF omul asta. Dune nu pot sa spun ca m-a incantat foarte tare, are Herbert un stil mai incalcit, sau asa mi se pare mie.
Pupici, Crisia.

Poze cu fetita mea, Iulia-Nicole (2.12.2002):
http://community.webshots.com/user/littleelda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Imi place SF-ul mult de tot, iar Dune este favorita mea. Am citit-o si recitit-o de nu stiu cate ori, de fapt tot ciclul. Ce lume a putut sa creeze Frank Herbert!
Cel mai tare ma doare cand unii oameni discrediteaza SF-ul, fara sa fi citit Dune. Si nu numai...
Imi mai place Gerard Klein, A.E. van Vogt, Asimov (mai mult ciclul Fundatiei), Arcadi si Boris Strugatzki, Arthur C. Clarke, Philip K. Dick... Nu mai stiu, deja mi se amesteca in minte nume de carti si autori.
Cert este ca imi place sa intru si sa plutesc in lumile pe care le creeaza autorii de SF, unii scriu cu atata daruire, ca aproape uit ca suntem abia in secolul XXI!
Si culmea e ca unele dintre ideile scriitorilor sunt realizabile mai curand de cat credeam, de exemplu Arthur C. Clarke a lansat intr-un roman ideea satelitilor si tocmai de aceea a fost recompensat (de NASA, parca) cu un canal personal de comunicatie prin satelit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Si eu am citit mult SF ( ca am frate mai mare ca mine cu 2 ani asa ca am fost ' educata' cu SF si muzica heavy metal )
Mie imi place Herbert desi uneori te simti ca un tont - ca se dicuta ceva intre personaje si toate par sa aiba acces la intelesuri mai profunde care tie iti scapa...

Mi-a placut mult si trilogia Jocul lui Ender / Vorbitor in numele mortilor / Xenocid de ...ei uite ca imi scapa numele, un autor din Utah care are de altfel un site foarte interesant pentru tinerii autori.

mvl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Mihuta, este Orson Scott Card.

Mai adaug si eu Ursula K. Le Guin, Larry Niven, Greg Egan.

si uitati si aici ceva dragut:
http://www.freesfonline.de/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Hai, ca-mi mai aduc aminte. Roberto Quaglia si Stanislav Lem.

Mergi la inceput