Lamuriri pt. o viitoare mamica

Lamuriri pt. o viitoare mamica | Autor: diana21

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos, lamuriti-ma si pe mine cu CIC si cu concediul de maternitate. Ce e cu asiguratii de dupa 17 aprilie si cei de dinainte de data asta? Nu inteleg!

As vrea sa stiu concret, in situatia mea, ce se intampla cu concediile astea. Sunt insarcinat in 23 de saptamani, ar trebui sa nasc in 30 august.
Lucrez din iunie 2001, am avut unele intreruperi, din 1 februarie 2003 pana in 1 aprilie 2003, apoi am lucrat din 1 aprilie 2003 pana in 15 februarie 2004. Apoi am inceput din nou in 1 martie 2004 si acum lucrez in acelasi loc. Intrebare: conteaza daca cele zece luni obligatorii au o intrerupere de doua saptamani, deci nu sunt zece luni cu continuitate, desi si in febr. am lucrat doua saptamani. Beneficiez de CIC?

A doua pb.
Cat va fi indemnizatia pt. concediul de maternitate in conditiile in care salariul brut (trecut pe cartea de munca) in ianuarie si februarie 2004, si inaninte de aceasta data a fost de 3.500.000, si incepand cu 1 martie 2004, 8.500.000? In iulie, cand intru in prenatal, voi avea patru luni lucrate cu 8.500.000, una cu 3.500.000 si una pe jumatate, din 1 pana in 15 febr. tot cu 3.500.000 brut. In total sunt sase, stiu ca din asta se calculeaza.

Daca am cartea de munca la Oradea, dar eu lucrez in Bucuresti (punct de lucru), unde se depune cererea? Mentionez ca am domiciliul in Timisoara, dar stau in Bucuresti acum. Trebuie sa-mi fac viza de flotant?

Imi cer scuze pentru avalansa de intrebari, dar chiar sunt derutata si v-as fi recunoscatoare daca m-ati lamuri! Va multumesc!

Diana, 26 ani, gemeni/rac

Fetita Strumfita - 23 de saptamani in Burtica
DPN 30 august, Sp. Municipal