Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (5)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Draga roserb m-am programat pt eco tridimensionala la Diagnosis (am auzit ca aici e cel mai bun aparat) la doctorul Iosup (ca Pop nu mai consulta).Eu am dat telefon spatamina asta si m-am programat pt 18 iunie (cind o sa fiu in saptamina 21).
De-abia astept sa ma duc.

Ela2001 - 15 saptamini de la UM

Mergi la inceput

Bine-ai venit anne-marie.
La mine in spatamina a 6-a bebe avea 6 mm,iar in sapt a 7-a avea 2,5 cm.Inimioara nu ii batea inca.
Imi pare rau ca nu ti-am raspuns mai repede,dar abia acum am intrat pe site.
Stai linistita, nu te mai agita ca ii transmiti lui bb toate starile tale.Fii optimista.

Mergi la inceput

Try multumesc mult pt raspuns.M-ai mai linistit. Sper sa fie totul bine pina la urma.
M-ai bagat un pic in ceata cu ecografia.Eu credeam ca eco tridimensionala e acelasi lucru cu morfologica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

spuneti-mi si mie unde trebuie sa sun si ce trebuie sa fac pentru o ecografie tridimensionala!!!! cat costa? la cate saptamani se poate face? imi e foarte frica sa nu fie bebelusul bolnav sau cu ceva anormal si am inteles ca ecografia asta te ajuta sa depistezi din timp problemele.

sa cresteti mari! :-)

Mergi la inceput

Draga raluca.gabriela eu m-am programat la clinica Diagnosis (www.diagnosis.ro).Aici am auzit ca au cel mai bun aparat.Mai sint si alte clinici unde se poate face ecografia.
Ecografia se face intre saptaminile 20 si 22.E bine sa te programezi macar cu o luna inainte ca sa fi sigura ca gasesti loc liber.
Telefoanele le gasesti pe site.
Costa 1,8 milioane de lei si iti dau si iti inregistreaza si pe caseta video (cu care trebuie sa vii tu de acasa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna fetelor,

Bun venit noilor mamici.

Am fost si eu ieri la alt control, mi-a facut iarasi ecografie, se pare ca totul e OK, dar eu tot am tot felul de idei si scenarii cumplite in cap.

Ce vroiam sa va intreb: in legatura cu ecografia morfologica (aia la care se uita la bebe pentru malformatii si care e asamblata cu analize de sange in aceeasi zi - obligatoriu), la cate saptamani se face? Am tot citit ce-ati scris si parerile nu sunt chiar unanime.
Eu mai am un copil, dar nu pot sa-mi amintesc cand ma facut-o data trecuta. Parca intre saptamanile 16 si 20, imi amintesc ca doctorulul ma tot pistona la cap sa nu uit sa ma duc, de parca puteam sa uit asa ceva. Acum insa m-au programat in saptamana 12, si mi se pare foarte devreme. Ieri am fost asa de fericita ca totul e OK ca totul mi se parea minunat si nici n-am realizat.

Conteaza oare varsta? In sensul ca daca ai 25 de ani se face intr-o anumita saptamana de sarcina, daca ai 33 in alta saptamana? Sau poate stiti niste link-uri unde sa citesc despre asta.
Multumesc mult!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

M-am programat si eu la morfologica (tot la Diagnosis). O sa fie pe 1 iunie cand eu o sa fiu in 15 saptamani... Nu stiu daca e prea devreme - o sa-mi intreb doctorul si daca aflu ceva va spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Julia, ecografia 3D e mai mult de spectacol (e adevarat ca fiind mult mai clara se pot vedea eventualele defecte sau nereguli mai usor), dar cea morfologica (care poate fi facuta cu un ecograf 2D sau 3D) este pur tehnica, daca pot spune asa. Se fac masuratori standard obligatorii care sa ateste dezvoltarea fizica a lui bebe. "Morfologic" tine de scopul pentru care se face ecografia, iar "tridimensional" tine de metoda de ecografiere. Sunt 2 lucruri fara legatura intre ele. O eco obisnuita pe care o faceti la fiecare vizita la medic poate fi 2D (asa cum le facem cele mai mutle din noi) sau 3D (cine are bani mai multi se duce la 3D ca se vede mai spectaculos). Deci eco 3D o faceti cand vrea muschiul vostru, e o alta optiune mult mai performanta fata ecografia clasica (adica 2D).
Eco morfologica se face o singura data in timpul sarcinii intre sapt. 18-22. Daca va deruteaza termenul de morfologica, puteti sa-i ziceti ecografia de baza sau principala din timpul sarcinii. Sper ca acum n-am mai creat confuzii (ela????).
Eu de exemplu o sa fac ecografia morfologica la un ecograf 2D, pentru ca aici ecograful 3D e considerat suplimentar fata de asigurarea medicala. Daca vreu sa fac eco morfologica la aparat 3D, atunci trebuie sa platesc. Asigurarea medicala imi acopera numai ecografiile facute cu aparat 2D.

Cricor, nu cred ca eco morfologic se face diferit in functie de varsta mamei. Exista o perioada de timp in care ea poate fi efectuata, adica trebuie efectuata la un anumit stadiu de dezvoltare al bebelusului. In unele parti se face la 18-20 de sapt. In alte parti fac intre 20-22 sapt. etc. Mie aici mi s-a spus ca eco morfologic o s-o fac intre 18-20 de sapt. Eu merg la ginecolog cam din 4 in 4 sapt. O sa ma duc la 16 sapt, deci probabil ca eco morfologic o s-o fac la 20 de sapt.

14+ sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Jasmine, bine ca te-ai linistit, nu-i asa ca-i bine si relaxant dupa ce vii de la eco????

Raluca bine ai venit. Eu n-am auzit de recomandari de a NU folosi epilarea (cu ceara sau crema sau epilator electric etc.). Eu zic sa folosesti linistita. Dar mai cauta si alte pareri. Referitor la vopsitul parului, iar sunt exagerari. Vopseste-te linistita daca o faci in mod constant. Singura precautie e sa nu te vopsesti in baie, ci intr-un spatiu bine aerisit ca sa nu inhalezi vaporii de amidon. In rest, nu ajunge nimic chimic la bebe, stai linistita. Ar trebui sa fim expuse unei cant. cu mult mai mare de chimicale si sa se repete mult mai des decat 1 data la 1-2 luni ca sa afecteze bebelusul.
Cu greturile si voma... eu iti zic bine-ai venit in clubul gretzoaselor... eu am intrat in sapt. 15 si tot am greturi si vomit, dar am scapat de obsesia mirosurilor si lipsa poftei de mancare din sapt. 9-10. Mananc normal acum, dar tot vomit si am greturi. Nu-ti face probleme cu bebe ca n-are de unde lua el ce trebuie. Foarte bine spunea cineva mai sus ca bebe e parazitu lperfect. In plus el e o gagalice foarte-foarte mica. Bebelusul meu are acum 65 de grame, iti dai seama cat e de mic? Nu stiu in ce sapt. esti, dar bebelusul tau are sub 30 de grame, cat crezi ca poate sa consume gagalicea asta asa mica? El n-are nevoie de multe (cantitativ), ci de diverse (calitativ). Sarcina toxica nu inseamna ca ai o infectie sau o problema grava. E o denumire cam alarmanta "sarcina toxica". In fond e doar o incompatibilitate intre sistemul tau digestiv si hrama primita (dar care nu tine de calitatea mancarii tale, ci de hormonii ce-ti umbla prin corp etc.). Nu toate organismele reactioneaza la fel sub influenta hormonilor. Nici macar doctorii nu stiu foarte bine ce anume determina starile de greata si de voma. Nu au reusit sa ecxplice foarte bine lantul asta. Unii zic ca e de la hormoni si ei afecteaza sistemul digestiv (insa nu stiu de ce numai la anumite femei), altii zic ca sunt determinate de schimbarile bruste de glucoza din sange.

14+ sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Laura, buritca nu e ca esti super-balonata, e de la bebe, ai sa vezi. Chiar daca ai sentimentul balonarii tot timpul e de la uterul care se mareste si exercita o presiune in jurul tuturor celorlalte organe din jur si asta iti da poate senzatia de balonare. Burticile cresc mari pentru ca uterul crescand impinge totul i ncalea lui de jos in sus. Ceea e obisnuia sa fie jos, acum urca la etajul 1 si peste cateva sapt. la etajul 2 si tot asa. Burta se bombeaza mai mult la nivelul buricului, dar uterul nu e crescut pana la nivelul ala inca. De-abia la 20 de sapt. fundul uterului va ajunge la nivelul buricului. La 12 sapt. el e la nivelul liniei pubiene.

Legat de nume, la mine-i tare incurcata treaba. Nu prea gasesc nici un nume care sa-mi placa mult si in plus caut ceva care sa sune familiar si-n engleza. Ca daca-i zic Ioana sau Gheorghe, se uita astia nedumeriti la tine, nu retin nimic si te intreaba de 10 ori cum se scrie.
M-am gandit la Mara, Tamara, Ema, Vera, Riana, Elvira pentru fata sau Theodor, Andy, Robert, eventual Radu??? pentru baiat. Cu sotul nici n-am apucat sa discut, oricum el nu va fi multumit de nici unul, sunt sigura. Dar nici n-are alte solutii

14+ sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput