Demisie "cu acordul partilor" pe periada CIC

Demisie "cu acordul partilor" pe periada CIC | Autor: DumitreanaB

Link direct la acest mesaj

Am si eu o problema . Mai am de stat 3 luni in CIC . Firma la care lucrez se restructureaza si face concedieri , si au venit cu o "oferta" ca daca pleci de bunavoie ACUM primesti salarii compensatorii , si mi-am despus cerere de disponibilizare cu acordul partilor. Oricum salariile compensatorii pe care le primesc reprezinta mai mult decat mai primeam pe 3 luni CIC plus somajul pe un an , dar am si eu cateva intrebari :
* Nu o sa pot sa mai primesc indemnizatia CIC pana la doi ani (chiar daca o primeam de la firma eu stiam ca se plateste de la CNPAS ) ? Eu renunt la firma nu la dreptul de asigurat .
* Nu o sa primesc somajul in continuare ? Colegele care pleaca cu cerere exact ca si mine primesc somajul , din discutiile de mai sus am inteles ca daca stau pana dupa expirarea CIC si ma dau afara dupa aceea o sa primesc somaj . Am fost astazi la CNPAS si am intrebat si spuneau ca si daca stateam pana la 2 ani si ma dadeau afara dupa aceea tot nu primeam somajul pentru ca in ultimele 24 luni nu am cotizat 12 luni la somaj ( pe fluturasul de salariu nu era trecut ca mi se opresc bani pentru somaj ). Cu ce argumente ( legislative ) sa ma duc la domnule de la CNPAS si sa spun ca nu este asa cum sustine el.
Percizez ca eu lucrez in firma din 1994 , am fost in CIC din 1999-2001 si apoi din 2002-2004 , si sunt angajata cu carte de munca pe perioada determinata (tot timpul am fost inlocuitoare pe CIC la alte colege).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

1. Salariile compensatorii le primesti integral, la incetarea contractului, sau in cursul a cateva luni dupa?
2. Ar trebui sa primesti in continuare CIC, de la CNPAS, poate si in functie de raspunsul la intrebarea de mai sus (ar fi bine sa mai intrebi la casa de pensii);
3. Intrebarea despre dreptul la somaj nu trebuie pusa la CNPAS, ci la Agentia de Ocupare a Fortei de Munca, ei au competenta sa raspunda; deci nu domnul de la CNPAS trebuie convins, ci cei de la somaj;
4. Prevederea ca o persoana care a fost in CIC (prin urmare nu i s-a oprit somaj, conform fluturasului) are/va avea dreptul la somaj e intr-o lege noua, nr 107/2004 (la art I, pct 14), publicata in Monitorul Oficial nr 338/19.04.2004, deci e posibil ca nici cei de la somaj sa nu stie de ea decat daca le zici tu. Problema e ca legea asta intra in vigoare dupa 60 de zile de la publicare (deci 18.06.2004). Cine a fost in CIC si vrea sa primeasca ajutor de somaj acum, pana la 18.06.2004, nu are dreptul la acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DumitreanaB spune:

Salariile compensatorii le primesc integral de la firma . Īn ce fel influenteaza acest lucru daca o sa mai primesc īn continuare indemnizatia CIC ?
Īn legatura cu somajul , ca sa-l primesc dupa 18.06.2004 , trebuie ca pāna atunci sa platesc taxa de somaj ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

E mai bine daca primesti toti banii o data, la incetarea contractului. Nu iti afecteaza dreptul la CIC.
Nu, nu trebuie sa platesti contributie individuala la somaj, trebuie doar sa soliciti ajutorul de somaj dupa data de 18.06.2004, atat.

Mergi la inceput