Problemele sarcinii

Problemele sarcinii | Autor: raluca.gabriela

Link direct la acest mesaj

Ajutor!!! Vreu o parere de la cele care au trecut prin primul trimestru de sarcina: sunt in sapte saptamani si de cateva zile am niste greturi cumplite, nu pot sa mananc mai nimic, doar suc de portocale suport. Imi vine sa vars in continuu si mancarea nu imi rezista in stomac mai mult de 30 de minute. Tragic e ca nu suport mirosul din biroul meu si asta imi face munca un chin. Am incercat cu odorizante, dar fara rezultat.
In plus, daca nu sunt la birou sunt acasa si acolo dorm in continuu... Nu ma trezesc decat ca sa mananc/vars si sa imi pregatesc hainele pentru a doua zi.
Pana acum nu aveam nimic, chiar eram invidiata... Nu mai stiu ce sa fac, imi e teama ca nu imi hranesc copilul cum trebuie si ca nu se va dezvolta normal. Nu mai iau in calcul raul meu, eu suport orice daca stiu ca lui ii e bine :(((((
E normal ce mi se intampla?! Sunt disperata...

sa cresteti mari! :-)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Raluca sarcina usoara...

FARA SUPARARE,Ai gresit sectiunea de forum...aici fetele se CHINUIE de ani, luni de zile sa aibe un bebe...deci mai mult ca sigur nu le face placere sa auda de greturi..pt ca le provoaca durere in suflet.

Sectiunea se cheama : FEMINA INTIM..acolo sunt gravidele...

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

scuze, aici a fost mutat subiectul meu, eu nu l-am postat unde se afla acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Draga Raluca...eu am varsat de la 6 saptamini pina la 14. De 12 ori pe zi. Migrene etc...O sa treaca zau:-) Si de la lamaie mi-era rau :-)

SFAT: cand mergi sa versi ia o sticla cu apa plata. Intre doua icnituri bea apa...e mai "soft" cand versi.

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Intreaba si doctorul, daca nu poti sa mananci absolut nimic, poate iti da ceva antiemetizante (impotriva vomei) sau ceva vitamine.

Oboseala e absolut normala in primele luni de sarcina, pana se adapteaza organismul. Eu la 5, cand veneam de la servici, ma tranteam intr-un fotoliu, dadeam drumul la teleu sa-mi tina companie si vegetam pana seara, eram moarta de somn...

sarcina usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Da, puiule, este normal...
Si se pare ca sunt multe mamici care au inceput 'distractia' asta excat la 6 - 7 saptamani, cum spui tu. si la mine a fost la fel, nu asa cumplit cum zici, dar mancam numai rosii si branza, nu suportam nici un fel de mancare gatita, carnea sa nu o fi vazut. Au trecut incetisor toate si bebe s-a facut mare.

Nu te forta sa mananci chestii la care nu poftesti in momentul ala, incearca cu chestii uscate-paine prajita la greu, sticksuri etc.

Sarcina usoara si bebe sanatos!
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

multumesc de incurajari, m-am temut ca e sarcina toxica sau ca nu il pot hrani cum trebuie. in carti scrie sa ai 50 de mese pe zi, cu tot felul de alimente, iar eu dau petrecere daca a apus soarele si n-am varsat nimic. sper ca acolo in burtica are tot ce ii trebuie, chiar daca eu nu ii ofer mare lucru momentan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Stai linistita daca e primul copil, gaseste el ce sa pape din organismul tau. Ar trebui, totusi, sa poti inghiti vitamine si calciu. Eu la Teo (a doua) am varsat timp de 6 luni, in fiecare zi. Mi-e si mila de mine cand ma gandesc ce rau imi era. Nici macar vitamine nu suporta stomacul meu.
Sanatate multa si ai grija de bebeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ralu, incepe si ia vitamine prenatale sau materna (speciale pentur sarcina). Ele iti mai pot asigura ceva vitamine si cele necesare prin corp daca tot nu reusesti sa retii nimic din mancare. Ca sa nu le vomiti (cum faceam eu la inceput) pentru ca Materna sut niste psatiloaie, nu pastile, ia-le seara cand te bagi in pat. Eu tin tubul pe noptiera si o sticla de apa si dupa ce m-asez in pat le iau, apoi... capu' pe perna si nanic. Ele se resorb pana dimineata din stomac pana dimineata, mai putin probabil sa le versi chiar inainte sa te culci. Dar ca sa nu verzi totusi, lasa intre masa de seara si momentul culcarii macar o ora jumatate ca sa se digere mare parte din mancarea ta din stomac si el sa fie cat mai gol astfel incat atunci cand iei pastilele sa nu-ti vina sa verzi.

Eu le luam dimineata inainte sau dupa cemancam, dar se intampla sa vomit si deci le eliminam in loc sa se asimilez.
Intreaba-ti medicul caci exista pastile contra starilor de greata si voma (dar e chin ca trebuie sa iei cam 4 pe zi). Eu am preferat fara pastile contra gretii pentru ca vroiam sa simt greturile (sa fiu sigura ca bebe e bine; greturile sunt semn ca sarcina evolueaza bine) si pentru ca nu-mi place sa ma indop cu pastile. Deja luam materna si baby aspirin si nu mai vroaim sa mai adaug la lista inca 4 pastile pe zi.
Or sa treaca si greturile la un moment dat. Cam asa incep ele, pe la 6 sapt. si te tin cam pana pe la 12-14 in mod normal. Eu am depasit si termenul asta si tot am greturi si vomit in continuare. Dar apogeul este undeva intre sapt. 8-10. Asa ca asteapta-te si la mai rau pana treci un pic de saptamanile astea. Asa se intampla, unele fete mai fara, altele cu, altele rau de tot cum te simti tu acum... nu uita ca e o cauza nobila . La mine greturile si voma au inceput sa faca parte din normal, din cotidian, nu mai fac atata caz de ele. E adevarat ca mi-a revenit pofta de mancare si am scapat de sensibilitatea la mirosuri, dar restul se continua...

14+ sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Raluca nu uita de acidul folic care este foarte important pina in saptamana a 12-a de sarcina.Eu am slabit in primele 2 luni de sarcina din cauza starii de greata si a vomei ( de 3 ori pe zi pina in sapt.16)si apoi am pus pe mine 28kg.Cit timp ai greturi bb e bine.O sa fie bine nu dispera.Poate iti poti lua citeva saptamani sau macar citeva zile de concediu, te-ar ajuta sa stii ca nu mai trebuie sa mergi la munci.
Sanatate multa tie si minunei tale.

Mergi la inceput