Bebe prea mare pentru bazinul mamei? Cezariana?
Raspunsuri - Pagina 2
danateo spune:
Da, Laura, opteaza cu incredere pentru cezariana1 E mai sigur! Eu am nascut prin cezariana in decembrie, m-am refacut rapid si destul de usor si acum suntem bine mesci si eu si bebe. Cere sa nu ti se faca anestezie generala ca sa-l poti vedea pe bebe dupa nastere, imediat si totul va fi ok! Nu te vei simti mai putin femeie pentru ca nu ai nascut normal!
Ah, daca te temi ca ai sa nasti fara dureri si fara "zbateri" si ca asta te va priva de emotiile nasterii, stai linistita! Are si cezariana partile ei mai putin vesele dar numai ca vin dupa nastere, nu inainte! Hahaha!!! Stai linistita si va fi bine!
Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei
bibi spune:
quote:
Help, nu as vrea cezariana,vreau si eu sa simt cum nasc un copil, nu vreau taieturi si chinuri...
Eu am nascut natural, dar a doua oara nu mai fac greseala asta. Vrei sa simtzi cum se naste copilul?!? Eu in momentele ale nu simteam decat ca mor,ca ma descompun in mii de bucati de atata durere,iar cand l-am vazut pe micutz, din cauza calvarului am avut o reactie de respingere.
Mai bine il asculti pe doctor, altfel risti sa te chinui cu un travaliu care nu da rezultate si sa ajungi tot la cezariana. Mai bine suferi o data si bine. Parerea mea.
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by allya
Copilul poate fi mare, daca proportia cefalo-pelvica este normala se poate naste natural.
Primul iese capul si apoi corpul care pur si simplu va aluneca afara, daca capul a iesit.
Bazinul se "dilata" si el, se adapteaza in momentul nasterii pt acomodarea capului bebelusului. Deci nu greutatea lui bebe conteaza ci capsorul lui si bazinul tau in momentul nasterii nu inainte.
allya si alex-dinu (28 oct 2003)
http://community.webshots.com/user/allyalex
Asa este. Allya are dreptate. Uite-asa am nascut eu natural un baietel de 4,400 kg, 54 cm si citcumferinta craniana de 36,5 cm. N-a fost nevoie de forceps, aspirator, epiziotomie si nici n-am avut rupturi. Si eu imi faceam probleme ca n-o sa treaca prin bazin, dar cand am ajuns la maternitate(in Germania) dr. m-a asigurat ca nu vor fi probleme. Intr-adevar, totul a decurs ca la carte. Nu cred c-a fost chestie de noroc. Pur si simplu nasterea a fost posibila si nici n-a fost extraordinar de grea. Si mie mi-a rupt dr. "apa" chiar inainte de nastere. Am nascut la 40 de saptamani si 3 zile dar cu vreo cateva saptamani inainte colul mi se scurtase deja si chiar aveam o dilatatie de 2 cm, deci in orice moment puteau incepe contractiile. Doctorii recunosc imediat cand e caz clar de cezariana, dar la mine n-a fost cazul.
Laura, iti urez sa ai parte de o nastere usoara indiferent pe ce cale!
Cristina
Camelia spune:
Eu am fost intr-o situatie asemanatoare.Copilul nu era asa de mare insa doctorita care mi-a urmarit sarcina a fost de parere ca trebuie sa nasc prin cezariana, eu fiind prea ingusta in bazin.Insa nu lua ea hotararea ci echipa care ma asista la nastere.Si aia au hotarat sa incercam nastere normala.Dupa 20 de ore de travaliu si chin si pentru mine si mai ales pt copil, am intrat in cezariana de urgenta!Eram dilatata complet dar copilul nu coborase.Nu-ti mai spun prin ce-am trecut, important e ca totul s-a terminat cu bine.Teodora s-a nascut la 5.45, la 7 eu eram trezita deja din anestezie si mi-au si pus copilul la san.Dupa doar 4 zile de spitalizare, am cerut si am obtinut externarea.La o saptamana de la nastere dadeam cu aspiratorul prin casa.Deci nu pot spune ca m-a deranjat cezariana.
Parerea mea:decat o cezariana de urgenta, mai bine una programata!
Nastere usoara si bebe sanatos!
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Rayuela spune:
quote:
Originally posted by bibiquote:
Help, nu as vrea cezariana,vreau si eu sa simt cum nasc un copil, nu vreau taieturi si chinuri...
Eu am nascut natural, dar a doua oara nu mai fac greseala asta. Vrei sa simtzi cum se naste copilul?!? Eu in momentele ale nu simteam decat ca mor,ca ma descompun in mii de bucati de atata durere,iar cand l-am vazut pe micutz, din cauza calvarului am avut o reactie de respingere.
PERFECT de acord!!!!
Si eu am trecut prin chinurile iadului la nastere,nu pierzi mare lucru,crede-ma!!Mai bine sa suferi o singura data!!
Succes cu bebelusul!!
Mai bine il asculti pe doctor, altfel risti sa te chinui cu un travaliu care nu da rezultate si sa ajungi tot la cezariana. Mai bine suferi o data si bine. Parerea mea.
Kehleyr spune:
Daca vrei sa iti spun ce bine e prin cezariana ti-ai gasit omul . La mine cezariana a fost optiunea din start, din cauza de miopie foarte avansata, am facut anestezie generala (conformatia nu mi-a permis rahi, desi asa am vrut initial), si dupa ce am ajuns acasa m-am refacut foarte repede. Bineinteles ca ai dureri, asta e inevitabil, dar depinde de tine sa te aduni si sa le depasesti. Dureri poti sa ai si dupa nasterea naturala, daca te taie -- ceea ce se intampla in majoritatea cazurilor.
Nu vreau sa fac o pledoarie pro-cezariana (la urma urmei nu am probat si varianta cealalta asa ca nu am termen de comparatie ) -- doar sa iti spun ca daca ajungi la operatie nu e deloc greu si sa nu iti fie frica!
Succes
Dana si Stefania (10 luni)
SIMONABB spune:
Eu am o cunostinta care a nascut la 43 de saptamini, natural ,dupa ce i se facusera 2 induceri la interval de o saptamina. BB a avut 3.8 kg si nu s-a chinuit prea mult, dar daca al tau se face de 4.5 kg sau mai mult, nu stiu ce sa zic.
Si eu am facut cezariana si a fost super OK.
Numai ca am avut norocul sa ma opereze un profesionist, a treia zi deja imi dadusera jos bandajul si am avut voie sa fac baie.
Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb