poznasul sef!!:)

poznasul sef!!:) | Autor: mamica dulce

Link direct la acest mesaj

hop si noi aici...Marc ..puiul meu este teribil..are un an jumate acum,de la 10 luni face numai trasnai,dar trasnai mari de tot de nu termin pana maine daca ma apuc de povestit...e si inalt acum(92 cm),ajunge la toate usile,dulapurile,sertarele,prinde orice miscare fac,ma incuie pe balcon,scoate jaluzele din pereti,arunca telecomenzi si cine mai stie ce altceva la gunoi(numai vad ca nu.i si innebunesc cautand)fura tot de pe mese,tranteste,izbeste,de vreo 3 luni porneste calculatorul,baga cd-uri,cd playerul,televizorul,mananca singur-mai mult pe delaturi de ma isterizeaza,dat fiind ca am gresie alba,rastoarna cosurile de gunoi(ca in germania sunt cate 3),vrea sa bea din wc,arunca pe balcon tot ce prinde,vrea sa sparga geamurile..ajung sa ma inchin la el sa nu mai faca si cand ma intorc cu spatele mai pocneste odata cu polonicul furat din sertar in geam,asa sa fie impacat cu sine...isi stoarce biberoanele pe jos si apoi face turta,se tavaleste direct in balta,cauta unde e ceva murdar sa se balaceasca,scuipa mancarea un metru direct pe geamuri,nu mai stiu acum ce face,dar asta e poate 10%..ei bine toate minunile astea ..stie ca nu are voie,stie si de ce pe doua limbi pe care garantez ca le intelege cat se poate de bine..dar uite asa e el dracusor..fetelor..nu sta o clipa..numai cand doarme atat,in rest nici sa bea apa nu sta jos,e tornada copilul asta!

si acum partea "super"..la aproape orice ii interzic sa faca sau incerc sa.l iau pe sus dintr.un loc , se tranteste pe jos,da din picioare,urla de zici ca.l bat cu parul sau cu urzica,se crizeaza si..ma bate..dar ma pocneste de vad stele,ma zgarie pe fata(in spital eram zombi,cu fata zdrelita,insangerata pur si simplu),ma trage de par si apoi se uita in palma sa vada daca are par,daca nu se repede iar ca vulturul.Stie ca nu are voie,cu taica-su nu face asta pt ca andre l-a muscat de vreo doua ori de degete si acum nu zgarie Doamne fereste,dar eu am atata rabdare cu el si ii explic cu binisorul,mai si tip cand ma crizez ca te apuca dambalale 24 de ore cu uraganul asta mic.Nu se plictiseste aproape niciodata singur ,isi gaseste tot timpul ceva de facut sau se uita pe carti,de care e fascinat pur si simplu.sau de ceva cu butoane.
De vreo luna zice NEIN..dar la orice..la mancare e crima si pedeapsa,orice ar fi zice nein si atata se stramba si pufneste,imi tranteste lingura,castronul.se ascunde fug cu castronul dupa el si dupa ce ii bag fortat prima lingura in gura vede ca e bun si sta linistit maxim o lingura doua apoi incepe acelasi teatru de simt ca turbez pur si simplu.
Am momente cand vreau sa-l arunc pe geam dar e atat de frumos si de istet si zic ca la urma urmei e mai bine un copil asa decat unul care sta in colt si plange ca i.a cazut suzeta din gura,e extrem de curios si trebuie sa probeze orice..
adevarul e ca i.am mai scapat vreo doua palme la fund peste pampers(incetisor)ii mai si zic vreo doua dar ,va ropg sa ma credeti ca am ajuns sa ma isterizez cand ma zgarie la nervi sau ma bate sau ma trage de cap..am rabdat eroic dar in ultimul timp l.am pocnit peste degetelele alea mici si apucatoare..chit ca dupa aia il iau in brate si il pup si.mi cer iertare,desi nu cred ca o palmuta pe fund din cand in cand la trasnai mari(ex aseara il iau de 10 ori de langa gratrul in flacari pe care el vrea sa puna neaparat mana,dupa ce se tranteste pe jos si urla de ciuda si tot acolo se duce, e normal ca ii lipesti una peste pampers,ca alternativa la legatul de piciorul patului..ei bine nu cred ca din cauza asta o sa ramana traumatizat pe viata sau alte minuni..cred ca depinde si de copil,o pozna cu asa o personalitate o iei razna pur si simplu..ce sa mai zic daca nu vrea ceva,i se pune lui pata ca nu..nu mai e nici o sansa sa.l faci sa se razgandeasca,nu merge faza cu s´distrasul atentiei,nu vrea si pace poti sa faci orice,el NU VREA si sanatate..bine ca e si dulce,vine la mine cu bratele intinse,zicand atat de frumos mama si ma pupa el,face mai-mai se lipeste de mine si..pur si simplu ma uit la el si il sufoc in pupaturi si imbratisari,sincer,ma bucur ca e asa cum e..nu stiu la ce sa ma astept mai incolo,daca asta fost inceputul..brrrrr!!!! oooff...e minunea mea energica si (prea) plina de initiativa..
m-am lungit cam mult dar macar m.am racorit!!!!!
la voi cum e ?? si ce.o sa fie??


http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

cine se vaieta pe aci mai zilele trecute ca ii e puiul bolnav?..cred ca am visat :)



D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Stai linistita Ancuta, ca nu esti singura. Carina este exact asa cum l-ai descris pe Marc, cu singura diferenta ca eu am inceput cu "nu-i voie" pe la 7-8 luni si se pare ca a inteles. Ea da ca ii spun ca nu are voie undeva nu se duce (in majoritatea cazurilor) dar aia nu inseamna ca ii convine sau ca nu se revolta. La mancarea ea tot timpul a facut figuri, doar ca ea acum nu se mai zbate ci lasa capul in jos, strange gura tare si se uita la mine pe sub breton si zambeste smechereste, dar tot cu gura inchisa. Se catara peste tot, se tavaleste peste tot de o aduc in casa de la plimbare neagra peste tot, chiar si in par (si cand te gandesti ca uneori o scot la plimbare imbracata in roz si cu doua codite, iti dai seama cum arata cand ne intoarcem).
Mai nou, in schimb e fascinata de apa (a se intelege lacuri) si vrea sa sara in ea cum prinde ocazia. Duminica am mers toti trei in parc si ne-am plimbat cu barca pe lac. Iti dai seama ca singura ei dorinta era sa sara din barca si sa faca baie :). Apoi cand am coborat sa plecam acasa mi-a zburat din mana si a luat-o la fuga pe ponton si abia am prins-o de gluga sa nu sara si a trebuit sa stau vreo 5 minute cu ea sa se balaceasca in apa (o tineam pe burta de turul pantalonilor :-)). Ah, si inca una, nu mai putem spune nimic in preajma ei ca repeta tot. Acum vreo saptamana se injurau unii pe strada si ea a tinut-o 5 minute spunand : pidii matii . Deci, cam asta e situatia si la noi. Lasa ca or sa creasca ei mari.

Anda si printesuca Carina (1 an si 6 luni)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by carina

Lasa ca or sa creasca ei mari.

Anda si printesuca Carina (1 an si 6 luni)
http://community.webshots.com/user/andamihai



aha, mare noroc pe capul vostru, nici nu va inchipuiti

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Ce scumpei sunt copiii vostri. Ce m-am distrat cand am citit ce fac bb. Dar cine a mai vazut copil cuminte!!!
Sa va traiasca !

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns totonio spune:

Bine ai venit mamica dulce!!!!!!
sunt un membru foarte nou pe forum si intamplator am citit si plins cot la cot cu tine cu ceea ce a patit Marc....
Bine ca totul este OK!!!!!
referitor la ceea ce face Marc .... bine ai venit in lumea mamicilor cu baieti nazdravani!!!!
al meu adica OCTAVIAN are doar 2 ani si 4 luni si am inceput sa "cos la el", adica acum 2 saptamini a alergat ca o furtuna in bucatarie la "mica" adica bunica (mama mea .... eu fiind mama de sambata si duminica pentru ca am inceput serviciul) si ce sa vezi se impiedica si face un salt direct in calorifer, deci cap spart OFFFFFFFFF ce spaima am mai tras pina am ajuns sa vad exact ce s-a intamplat ..... dar a trecut
oricum puiul meu are o cicatrice fix in frunte la baza parului de cca 1,5 cm ce a necesitat 3 fire......
CE MA FAC FETELOR daca am inceput sa cos la el de pe acum....
Povesti despre OCTAV, am multe, multe...
Draga mamica dulce, multa rabdare, si momente cind daca se da cu capul de covor (cum face si al meu) incearca metoda NU II DA ATENTIE si iti garantez eu ca se mai da max. doua ori cu capul de covor si gata, nu mai face, cel putin incearca...... OPRESTE-TE
iertare dragele mele m-am pornit acum ma opresc
PA Va pupic dulce pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

doamne chiar ma gandeam sa intreb ce ma fac cu tavalitul asta pe jos ca ori inebunesc eu ori copilul. Maria e intelegatoare, isteatza, ce mai o dulceatza de copil pana ajungem sa avem pareri diferite despre un anumit lucru. Si cand zic nu pac cu fundul de pamant, tavaleala si urlet. De regula o ignor si tipa 10 min dupa care se calmeaza. Dar in juma de secunda vrea tot acolo. Iar acum cu burta la gura si copil tipator imi vine sa-mi iau campii. Mereu o amenint ca-i dau la fund dar nu-mi vine dar cert e ca mult nu mai rezist ca mi se intuneca imaginea cand o vad cum face! Si sunt absolut convinsa ca imi face fix in ciuda si stie exact ca ma enerveaza! Plus urlatul asta d'aiurea cand vrea ceva. Daca nu executi pe moment iti face capul calendar. si uite asa de-a naibii io nu vreau sa execut, ea nu vrea sa cedeze si ajungem la un tipat general. Sa o ignor e usor de zis, sa o izolez e practic imposibil pt ca lasata singura face numai draceli si se poate lovi. Mi-a disparut si amenintarea cu pusul in patutz pt ca se arunca in cap din el si n-am facut nimic! Are doar 1 an si 5 luni!!!!!
HELPPPPPPPP!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Parca o vad pe Emi a mea in unele descrieri... M-am plans si la doctorita ca e f. obraznica si stii ce a zis doctorita? "Naughty is good!" Daca si-a revenit si cu obrazniciile dupa boala, asta e un lucru pozitiv. Eu am experienta unul copil (primul) f. cuminte cu care m-am laudat la toata lumea incat acum mi-a dat Dumnezeu unul care face traznai in fiecare secunda incat ma intreb de unde ii mai trec prin cap atatea...
Rabdare multa si sanatate maxima,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

hihihihi,Marina ce fatuca ai..eu am zis rotunjit 1 an jumate,Marc abia a implinit 1 an si 5 luni si deja ma depasestetoate bune si frumoase pana nu sunt de acord cu el,am vazut ca sunt cupii pe lumea asta..le spui o data ,de doua,de sapte ori si e ok,dar cu al meu noooo..el cauta tot timpul o alta modalitate sa ajunga acolo unde vrea el si sa faca ce.i trece lui prin capde cateodata ne pufneste rasul pe mine si pe andre si zicem..na,ce üpoti sa mai zici acum...poza asta atasata aici e de cand avea 10 luni,acum e mai mare si are un par in cap cum n.am mai vazut la varsta lui,e pana la umeri ,blond inchis si numai bucle,nu stiu cu cine seamana,dar ma tem sa-.l tund ca poate dispar carliontii..e atat de frumusel de abia ma abtin sa nu.l mananc,asta pana ii vin idei marete,ce sa mai faca si cand face beleaua asa ii stralucesc ochisorii in cap si ranjeste asa jmekereste ...la fel ca tine imi este frica sa-l las singur intr.o camera ca o intoarce pe dos..in schimb daca cumva sunt suparata ,pune buzita si plange si ma ia in brate ,ma pupa,imi desface bratele si se cuibareste,ce sa mai zic e fenomenal:))

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput