Multi dintre membrii acestui site avem copii mari,care au trecut de clasele I-IV si au dat de problemele claselor de gimnaziu.Ma refer la teste peste teste,teze si ascultatul la materii.
Haideti sa ne adunam aici parintii care se confrunta cu aceasta etapa si sa schimbam idei despre pregatirea elevului pentru scoala si despre diferentele dintre pregatirile pt teste si pentru teze.
Fiica mea(cea mare) are 12 ani si maine da teza la mate!E cam emotionata saraca insa in ciuda faptului ca a lucrat mult si a inteles problemele imi spune ca simta ca nu e pregatita.
Si inca ceva!Cum facea ca copilul nostru sa realizeze atunci cand ia o nota proasta?Cum ne impunem in situatia in care vrem sa aiba numai note de 10?
va astept cu drag!!!!
miru&nana=>fetele mele frumoase
Si Maria mea are maine teza la mate. Spre deosebire de Miruna nu are nici un fel de griji. Nu ca ar fi perfect pregatita, nuuu, nici poveste. Semestrul asta chiar a tras mai putin la mate.
Postarea ta pare plina de tensiune. Eu nu prea am resimtit invatatul Mariei ca stres. Poate sunt cerintele diferite. Nu pare sa fie stresata de ascultat, teste aproape nu stiu cand da, aflu de multe ori numai dupa ce s-au consumat. Cat timp invata Miruna pe zi? Maria doua, trei ore maxim.
Despre note nu stiu ce sa iti spun. Eu nu am cerut numai zece niciodata. Dar nici de note mici nu prea ne-am batut. Daca se intampla sa nu fie noua sau zece, ne uitam unde e greseala si ce avem de corectat, ce nu intelege. Mie nota mi se pare semnificativa numai in masura in care imi arata ca ceva nu e in regula.
Tinem maine pumnii! Bafta Miruna!
D.