Micul dejun la scolari

Micul dejun la scolari | Autor: furni

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu din toamna incepe scoala. Pe langa alte temeri, mai am o dilema pe care vreau sa o lamuresc cu ajutorul vostru: micul dejun. Acum el pleaca dimineata la gradi nemancat, acolo servesc micul dejun la ora 9, si este perfect. Dar in curand acest program va lua sfarsit. Cum sa procedez? il trimit la scoala tot nemancat, cu pachet la el (oare se va descurca?) si mananca cand i se face foame? sau la ora 10? sau este suficient cornul cu lapte? sau sa il invat sa manance dimineata (pt. asta trebuie sa incep din timpul vacantei cu un mic dejun la ora 6,30 - 7? Sau cum? Lamuriti-ma. Va pup.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Doamne fereste, doar nu o sa scoli copilul toata vacanta la 6 jumate sa il obisnuiesti cu micul dejun :) Eu cred ca o sa isi regleze singur ritmul odata ce incepe scoala. Incerci sa ii dau sa manance dimineata, daca accepta bine, daca nu ii pui pachetel. Poate ii ajunge cornul si laptele si iti aduce pachetul acasa. O sa va adaptati din mers, nu-ti fa probleme.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Eventual sa incerci in timpul vacantei de vara sa il obisnuiesti sa manince un bol de lapte +cereale, dimineata.De regula, copii nu prea fac mofturi la cereale, se "duc usor pe git" ( al meu e puturos la mestecat!) si ii umplu stomacelul....Daca ii mai pui si ceva in ghiozdanel, in cazul in care ...,afacerea e rezolvata.Nu e bine sa plece la scoala cu stomacul gol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Diana nu ia micul dejun dimineata, ii pun pachetel la ea, pe care il mananca pe la 9. Lapte nu bea, cornul e o bucata de paine dulce de care nu se atinge. Ea termina orele la 10:30, deci in jur de 12 serveste pranzul.
Exceptie face doar atunci cand trebuie sa ia ceva medicamente si nu i le dau pe stomacul gol.
Nici eu nu mananc dimineata, probabil din lipsa de timp+ca sunt o mare somnoroasa si nu ma pot trezi cu noaptea in cap.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Sunt pentru un mic dejun acasa pentru copil si pentru toata lumea in general.
Incearca sa il obisnuiesti cu ceva (lapte, branza, ou, orice ii place) inainte de a pleca de acasa zilnic. Cat de putin ar fi, conteaza. El are nevoie de energie ca sa consume la scoala, trebuie sa fie atent, sa gandeasca si cu burta goala nu prea o sa ii vina usor.
Doar o parere.

Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Incearca sa ii dai dimineata de mancare, in timp se va obisnui.
Alex mananca dimineata acasa (paine prajita cu branza, sunca, ou fiert, unt cu gem, etc )si bea ceai, peste aproximativ o ora serveste micul dejun la gradinita. Eu nu prea sunt pentru gustarea de la scoala(din cauza igienei), mai bine mananca dimineata ca oricum pranzul il serveste acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Pentru un mic dejun plin de energie&itamina,gust bun si placere incearca sa-i dai copilului tau cereale cu lapte.Afla mai intai care sunt preferatele lui gusturi:ciocolata,miere,scortisoara,vanilie,nuca,simpli...si cumpara-i care i l-e plac lui mai mult.ele sunt sanatoase si cu gustrul lor bun constituie o masa copiosasa.Miru manca intr-un timp de dimineata si atunci manca cereale.Acuma e in a 6-a si nu mai mananca.Spune diverse motica cum ca ar emotii pentru ziua de azi sau ca nu vrea,nu are timp,nu are nevoi...etc.

Copilul tau e mic inca si crede-ma ca o sa manance de dimineata.Cand sunt mai mici ii poti manipula mai usor.Pecand,atunci cand cresc nu mai prea poti.I-al incetul cu incetul.Nu-l scula in vacanta la ora

6:30 deoarece ai sa-i strici vacanta.In vacanta isi va reface fortele pentru a incepe un an scolar in forta.O sa se acomodeze el incetul cu incetul.

Succes si sper sa mearga...

miru&nana=>fetele mele frumoase

Mergi la inceput